Før kampen: Ullern – Moss FK

Mossingene reiser i hopetall til hovedstaden lørdag når Moss Fotballklubb kan sikre opprykk tilbake til OBOS-ligaen for første gang siden 2010.

Takket være MFK reddet Ullern plassen forrige helg da Bamba ble matchvinner 3 minutter på overtid har ikke Ullern noe annet å spille for enn æren i siste serierunde. Skal vi tro tidligere MFK-spiller Christoffer Skårn vil møte et heltent Ullern. Noe annet ville vært rart egentlig. Det er MFK som står på motsatt banehalvdel.

Som nyopprykket lag må dette være en godkjent sesong for laget fra Oslo Vest. De har ligaens toppscorer Jens Bonde Aslaksrud som har dunket inn 15 kasser før sesongens siste seriekamp. En mann som ikke bør få rom foran MFK-buret. Ser vi bak Aslaksrud finner vi Ismar Dizdar og Lars Jensen Austnes med 3 scoringer hver. Med andre ord så er det Aslaksrud som scorer målene for Ullern.

Sist gang lagene møttes på Ullern kunstgress var tilbake i 2017. Den gangen vant MFK 0-2 etter scoringer av Youssef Chaib og Marcus Ohlsson. Ingen av disse er MFK nå lenger. I oppgjøret hjemme på Melløs tidligere i våres vant MFK 2-1 etter et selvmål av Abdel-Hedi Ali og en scoring fra Kristian Strande. Lars Følstad scoret Ullerns trøstemål. En kamp som ble husket for at MFK hadde ganske så god kontroll.

Tidligere MFK-spiller Christoffer Skårn er klar for gi alt i denne kampen. Han har beskrevet seg selv som en opprykksdødare mens Walid Idrssi som spilte høsten på Melløs forrige sesong ga seg i Ullern tidligere i høst.

MFK på sin side må klare seg uten høyrebacken Marius Andresen som pådro seg sitt fjerde gule kort hjemme mot Vard Haugesund sist lørdag. Det samme mot John Phillipe Koko som endelig var tilbake mot Vard, men som pådro seg sitt fjerde gule kort og må derfor stå over mot Ullern. Med Andresen ute betyr det fort at Madhu går rett inn på høyrebacken om ikke Thomas Myhre flytter Markus Welinder ut på backplass og setter inn rutinerte Emmanuel Troudart inn som stoppermakker til Kristian Strande.

På motsatt side måtte Leo Getz forlate banen med en skade mot Vard Haugesund. Også her kan Madhu være et alternativ sammen med Samuel Skarnes Gray. En annen som fort kan bli aktuell er Stian Andersen som lappes sammen for å nå OBOS-ligaen.

På midtbanen blir det spennende å se om Alexander Håpnes fortsetter i den dype rollen som han hadde forrige kamp. Mye tyder på dette. Om det blir Aksel Baran Potur, Jesper Grundt eller rutinerte Marius Hagen som blir å finne sammen med Håpnes fra start får vi svar på lørdag.

Lengst frem i banen får vi nok den vante trioen med Anas Farah, Noah Alexandersson og Årets Kæll 2022 Claudio Braga. På benken har vi Christian Wagner og Bamba som nå sist endelig fikk seg en scoring igjen etter en høst preget av lite spilletid og småskader.

Det er ventet veldig mange mossinger til Ullern. Det kommer 5 busser med supportere fra Moss. Oppmøte foran Melløs er senest 11.45 på lørdag med avreise kl 12.00. Påmeldingseinformasjon finner dere her. Fra kl 11.00 blir Kråkevingen å finne utenfor Melløs for kjøp av skjerf, t-skjorter og hettejakker. Vi har noe kontanter, men vi anbefaler folk å bruke VIPPS.

Etter kampen kjører bussene tilbake til Melløs. På søndag er årets TV-aksjon. TV-aksjonen NRK 2022 går til Leger Uten Grenser og DNDis arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. Det jobbes med å få på plass bøsser til hver buss. MFK har fått et eget Vippsnummer hvor pengene som er samlet inn via klubben kommer inn. La oss sammen vise at vi støtter årets TV aksjon og dens viktige formål. Send din støtte til Vippsnummer 770820.

Kort oppsummert

11.00 – Salg av supportereffekter i regi av Kråkevingen. Skjerf, hettejakker og t-skjorter.
11.45 – Oppmøtefrist. Bussen kan betales til vippsnr 758282. Kr 50,- for ikke-medlemmer av Kråkevingen. Gå innom Kråkevingens stand for å vise at du har betalt.
12.00 – Avreise fra Melløs stadion
13.00 – Ankomst Ullern
– Billetter på Ullern:

Vipps til 1909
100,- voksen
50,- barn/honnør
Vipps på forhånd å ha kvitteringen klar da kommer dere raskt igjennom portene.
De tar kort i kiosken, dersom du ikke har Vipps.

PS! Det er holdt av plass til syngende supportere på den ene tribunen. Den deles i to. Et felt for sittende og et for stående og syngende.

14.00 – Avspark

Resten av dagen for gå av seg selv.

Har du ikke muligheten til å være på Ullern streames kampen hos Moss Avis og Direktesport.

Foto: Jørn Tangberg Gylver