TIFO
Etter mange år borte fra toppfotballen er vi endelig tilbake. Vi ønsker derfor å satse mer på TIFO. For å få gjennomført de TIFO-arrangementene vi ønsker trenger vi støtte økonomisk.
Beløp kan settes inn på vår konto via nettbank eller på VIPPS. Nytt foran 2023-sesongen er at vi har opprettet et eget VIPPS-nummer. Dette finner du lengre ned på siden.
Hvordan bli TIFO-supporter?
VIPPS
– Søk opp Kråkevingen (#530225)
– Velg kategori TIFO
– Merk meldingen med TIFO
– Vil du ikke ha navnet ditt på veggen skriv det i kommentarfeltet
– Betal
Nettbank/giro
– Logg inn i nettbank
– Kontonr: 1080 18 81381
– Summen for ditt bidrag
– Merk med TIFO
– Vil du ikke ha navnet ditt på veggen skriv det i kommentarfeltet
– Betal
Alle som gir Kr 200 NOK eller mer vil få sitt navn oppført på denne sidens TIFO-supportere.
Vi takker så mye for alle bidrag.
TIFO-VEGGEn 2024
Jonathan Leifsson De Lange
Joakim Ruud Nilsen
Stine Ruud Nilsen
Tor Dragland
Tore, Kråkevingen Valdres
Terje & Kirsti Jarl
Morten Eriksen
Vegard
Torbjørn
Bjørg
Erik Rygge
Alesander Finstad
Torstein Eriksen
Jan Erik Syverud
Liv Lilly
Tobias Fjærestad
Kjell Arne
Ronny Lia Aasmundseth
Dagmara Kråke
Parasoll
Helga Annie Sriskantharajah
Daniel Sriskantharajah
Håvard Johnasen
Han Nguyen avd Mjøndalen
Magnus Godiksen
Ole Martin Nesselquist
Lars Holter
Christian Ausland
Casper Sørensen
Per Wadd Hermansen
Inda Opheim Pedersen
Alexander Eng Pedersen
Start-supporter
Roer D.E
Tone G
Bernhard Magnussen
Frøy Olsen
Nichlas & Gustav Cobb
Eivind Németh
Christian Jorge Thuesen
Petter
Lars Andresen
Karine Lillemo Hansen
Filip A. Kristiansen
TIFO-Supportere 2023
TIFO-supportere 2023 – Privatpersoner
Jan Erik Syverud
Sabine Schjerven
Daniel Rajah Sriskantharajah
Thor Helmer Johansen
TIFO-supportere 2023 – Bedrifter
HVA ER TIFO?
Tifo er et italiensk ord som betyr “fantastisk entusiasme for sport”. På norsk ville vi heller sagt supporter. Ordet har etter hvert fått en helt ny betydning og brukes nå over hele verden. I dag er den korrekte oversetningen snarere; tribunearrangement, utført av supporterne selv. Eksempel på tifo-arrangement er for eksempel flagghav, kasteruller, konfetti, papirark man danner mønstre med osv. I tillegg brukes røykbomber og bluss. Tidligere måtte en søke hvis en skulle bruke røybomber. Bluss må fortsatt søkes om, men dette er noe NSA jobber med for å få legalisert. Et viktig mål med tifoen er å minske volden rundt fotballen, selv om dette kanskje ikke er like aktuelt i Norge som i mange andre land.
Tifo dukket opp i Sør-Europa etter krigen (1945), men da bestod det bare av flagg og kasteruller. Først på 70-tallet ble det organisert. Torinos supportere var først ute med å bruke nødbluss, etter dette tok flere og flere etter, og i dag har nesten alle Italienske lag tifo arrangement på sine kamper. Første gangen en hel stadion deltok på tifoen var i forbindelse med kampen Roma – Juventus i 1986.
Roma – Juvents fra 1986
Tifo har spredd seg over nesten hele verden, men er størst i Sør-Europa og Sør-Amerika. Veldig mye penger brukes på tifo, og kompetente folk er innblandet. Et overhead-flagg måles gjerne for hånd, og brukes kanskje ikke mer enn en gang.
Hammarbys supportere – Bajen Fans – var først ute med tifo i Skandinavia, og har holdt på siden slutten av 80-tallet. I Norge var Kanari-Fansen først ute med kasteruller. I Skandinavia er det Stokcholmslagene i Sverige som utmerker seg.
I Norge er det flere og flere supporterklubber som har tifo. Klanen, Godsetunionen, Kjernen og Stabæk Support har alle fulgt etter Kanari-Fansen og arrangerer nå tifo. Kvaliteten på disse showene er vel ganske varierende, men nå har vi sett flere og flere norske grupperinger levert bra TIFO som røyk, bluss, bannere og mosaikk.
Vi setter pris på alle bridrag!