VIngenPod

Norge har blitt en podcastnasjon. I løpet av de siste årene har det eksplodert i antall podcaster i Norge. For vår del har dette vært en liten drøm siden 2017, men først 2020 nærmere bestemt 13. august slapp vi første pilotepiosde.

Den første episoden ble spilt inn i en bil på vei til bortekamp mot Brattvåg. I første episode var det initiativtaker Jan Erik Syverud og Roy Kenneth Nilsbakken (Hjælmen) som pratet seg igjennom 40 minutter med tanker om Moss Fotballklubb. Som nevnt ble episoden tatt opp i en bil med en diktafon teipet på dashbordet. Som en kan høre i episoden ble det litt støy fra omgivelsene rundt.

Allerede til neste episode var lyden og omgivelsene rundt bedre. Med en bedre mikrofon rundt stuebordet til vårt tredje medlem Marius Nilsbakken (Mini-Hjælm) ble lyden kraftig forbedret fra første episode.

Les også:
Liste over episoder av VingenPod

Musikken som brukes i podcasten er hentet fra Så Over Moss og Videre med tillatelse fra Lasse Dahl.

Introvignetten er tatt fra Tapær sjelden og avslutningsvignetten er Videre. I episode 3 som ble dedikert til Thore Skorem tonet vi ut med Gamle fænsen.

Til sesong 2 ble introvignetten endret til 06’Babe, men avslutningsvignetten forble det samme som sesong 1.

Hensikten med VingenPod er en podcast som fungerer som et talerør for oss supportere. Vi skal alltid være positive, men samtidig kritiske. Vår agenda som supportere er at vi alltid ønsker Moss Fotballklubb det beste. Dette kan selvsagt føre til noen uenigheter.

VingenPod streames fra Anchor.fm som videre strømmer til tjenester som Apple, Google, Spotify, Castbox med flere.

Du finner oss her!

hva er en podcast?

Podcasting kommer fra det engelske podcasting og er et teleskopord av ordene «iPod» og «kringkasting» (engelsk broadcasting).

Til tross for at ordet inneholder stammen fra «iPod», en type bærbar musikkspiller fra datamaskin- og smarttelefonprodusenten Apple, er en podkast ikke begrenset til avspilling på en slik eller en tilsvarende maskin eller på noen måte knyttet opp mot salgsprodukter fra Apple.

Ordet «podcast» blir noen ganger forkortet som «podd», for eksempel i «Aftenpodden», som er en podcast fra Aftenposten.

Kilde: Wikipedia