– Vi har alt å vinne

På torsdag ble han nominert til Årets talent i PostNord-ligaen denne sesongen. Mot Ullern skal han gjøre alt for at Moss Fotballklubb tar steget opp en divisjon.

Foto: mossfk.no

Gratulerer med nominasjonen til Årets talent i PostNord-ligaen. Hva er ditt talent? Fortell!
– Tusen takk. Haha, bra spørsmål. Det burde nok noen andre svare på egentlig, men om jeg måtte si noe er det nok min spilleforståelse som er min største styrke. Utenom å slå cornere.

Hva gikk igjennom hodet ditt da Bamba hamret inn 3-2 på overtid forrige helg?
– Min første tanke var at dommeren blåste frispark til Vard så jeg var redd de skulle sette i gang spillet fort. Heldigvis ble det mål og da hadde alle kællane løpt hit og dit for å feire målet så jeg ble stående å feire for meg selv nede i hjørnet for meg selv.

Hvordan kan vi dra fordel av den energien som vi fikk på overtid hjemme mot Vard inn mot denne kampen?
– Vi må ta med oss de følelsene du får av en slik avslutning. Nå vet vi hvordan det føles å føle slik eufori og det burde være noe vi bør jobbe mot å føle på lørdag også!

Det er én kamp igjen av sesongen. Vi leder på målforskjell. Hvordan har den siste uka vært?
– Det har vært en bra uke synes jeg. Vi lader opp på samme måte som alle andre kamper. Stemning har vært bra og en bra uke.

Det er mange mossinger som tar turen innover til Oslo. Hvordan er det å være en del av dette sirkuset her?
– Som fotballspiller er kamper som dette noe en drømmer om å spille. Kamper med betydning. Uansett nivå er det ikke mange som skryte at de har blitt seriemester og ha sjansen til det er veldig motiverende, og noe vi skal nyte mot Ullern.

Dere har hatt god støtte i hele år. Spesielt på bortebane. Er det en av tingene som gjør MFK til en unik klubb sammenlignet med andre klubber på dette nivået?
– Ja, det er ikke mulig å sammenligne den støtten som vi har fått i år opp mot med konkurrenter. Kråkevingen og alle mossingene har i stor grad bidratt til at vi er der vi er og gjør det litt ekstra gøy for oss spillerne å vinne kamper!

Mot Ullern på lørdag. Er det ikke bare å senke skuldrene, nyte øyeblikket og bare kjøre på?
– Absolutt! Vi har alt å vinne. Jeg leste et eller annet tabelltips her om dagen hvor det sto at «Moss burde unngå nedrykk» og at vi ville havne på en 9. plass. Så for oss å gå ut og bare gjøre vårt beste og kose oss med hjelp av supporterne er det eneste vi må fokusere på og forhåpentligvis bevise at tipsene tar feil.

Hvor mange scoringer fra Noah Alexandersson kan vente oss mot Ullern?
– Du kan forvente deg en Noah som vil være på tå hev fra første til siste minutt og gjøre alt for at MFK skal rykke opp!

En siste oppfordring fra Noah Alexandersson før lørdagens kamp?
– I dag vil hele Moss hjelpe oss med å vinne årets siste kamp! Samle all den positive energien du kan, og jeg håper å se så mange mossinger som mulig på Ullern!

Foto: Christian Thuesen