Moss FK rykket opp til OBOS-ligaen!

Det var et hav av mossinger som hadde funnet veien til CC Vest Arena lørdag da Moss Fotballklubb kunne juble for opprykk til OBOS-ligaen.

Allerede fra kl 11.00 var de første supporterne på plass på Melløs. Folk var ute i god tid og det kokte greit på Kråkevingens stand før avreise til Oslo hvor en kunne få kjøpt hettejakker, t-skjorter og skjerf.

Like før kl 12.00 var alle de 5 bussene og 13-seteren fylt opp med spente og forventningsfulle supportere med kursen mot CC Vest Arena på Ullern. Bussene ankom Ullern rett før kl 13.00 og det var allerede mange mossinger innenfor portene. Tribunen ble fort fylt opp og det var god kok timen før avspark.

Stemningen steg betraktelig da Kællane entret den slitene kunstgressmatta på Ullern. De ble møtt av et flagghav med gul og svart røyk. Før avspark fikk Thomas Myhre utdelt prisen for Årets trener i PostNord-ligaen. Vel fortjent Thomas!

Kampen kunne ha startet på verst tenkelig måte etter bare få minutter da Jens Bonde Aslaksrud utnytta en feil fra MFK, men heldigvis for MFKs var marginene på vår side da avslutningen gikk stolpe ut. Gode lag har oftest flyten med seg.

Apropos dette med flyt og marginer med seg. Etter 23 minutter var det MFK som hadde marginene på sin da Claudio Braga sendte MFK i ledelsen. Ballen var på vei ut over linja, men spratt på streken og inn igjen på banen. Ballen havnet i beina på Claudio Braga som sendte MFK i ledelsen og det eksploderte blant til tilreisende fra Moss.

Portugiseren kunne ha økt til 2-0 litt senere da han dro seg fint forbi to-tre Ullern-spillere, men kun en god beinparade av Andreas Olsvoll bakerst hos Ullern hindret portugiseren fra å bli tomålscorer, men scoring nummer 2 for MFK skulle komme like før pause ved Anas Farah.

Det var etter fine kombinasjoner mellom Claudio Braga og Noah Alexandersson var det sistnevnte som spilte igjennom Anas Farah. Angriperen løp fra Ullern-forsvaret og satt inn 2-0 og tilreisende gikk helt av skaftet på tribunen.

Etter pause fortsatte MFK i samme spor. Claudio Braga skulle få sin scoring nummer 2 for dagen da Anas Farah spilte fri Claudio Braga. Denne gangen kunne ikke Andreas Osvoll hindre at Årets Kæll 2022 ikke ble tomålsscorer. 3-0 og jeg kan banne på jubelbrølet fra Ullern kunne høres helt hjem til Moss.

MFK hadde egentlig grei kontroll og slapp til Ullern veldig lite. Vertene reduserte riktignok på et direkte frispark fra Lars Jensen Austnes med 10 minutter igjen å spille og den spente stemningen som spredte seg på tribunen kunne kjennes langt utpå kroppen. Skulle dette virkelig ikke gå?

Flere mål ble det ikke på Oslo Vest og Arendal vant sin kamp 1-5 borte mot Odd 2. Da dommer blåste av kampen smalt jublen i taket og champagnen ble poppa. Neste år spiller MFK i OBOS-ligaen!

Scenene etter kampslutt med banestorming, klemming, grining, sang og pokal løfting var en helt vanvittig opplevelse. For meg personlig ble det av den emosjonelle sorten hvor jeg kjenner det presser seg frem en tåre eller to bare å skrive om det. Oppturen smaker enda bedre når en har vært med alle de forbaska nedturene.

Festen etterpå et deilig kok. Selv valgte jeg å holde meg litt i bakgrunnen å bare ta innover seg stemningen. Det har ennå ikke gått opp for meg ennå, men dette opprykket har vi fortjent!

Foto: Joakim Bekkåsen
Kampfakta

Ullern – Moss FK 1-3(0-2)
CC Vest Arena, Oslo

Tilskuere
1202

Mål
0-1: Claudio Braga
0-2: Anas Farah
0-3: Claudio Braga
1-3: Lars Jensen Osvoll

Gult kort
Christoffer Skårn, Ullern

Moss FK XI 3-4-3
Ranmark – Strande, Welinder, Troudart – Madhu, Håpnes, Potur, Skarnes Gray – Alexandersson(Grundt), Claudio Braga(Bamba), Farah