Årsberetning 2020

ÅRSBERETNING 2020

Antall medlemmer totalt: 61
Herav jr. medlemmer: 6
Antall familiemedlemskap: 2
* David Ferguson og Roy Kenneth Nilsbakken er sponset med et æresmedlemskap.

Årets kæll: Anders Gundersen

Kort oppsummering
En gikk inn i 2020 med et håp at det skulle bli et bedre år enn 2019. Et vakuum år. Interessen var dalene etter bråket høsten 2018, men et håp av forbedring i 2020. Det var det vi håpet på etter et kjedelig 2019 med få lyspunkter.

Kråkevingen har i år igjen vært til stede på alle klubbens hjemme- og bortekamper tiltross for en sesong hvor det har vært så og si umulig for bortesupportere å dra på kamp. Vi har vært aktive i sosiale medier med å dele bilder fra tidligere kamper i påvente av ny sesong og skribent Christian Thuesen har levert tabelltips, «Før kamp»-artikler til hver eneste kamp og i tillegg fungert som fotograf for både Moss FK og Kråkevingen.

Kråkevingen ble utfordret til å pynte Melløs for sesongen. Melløs ble pyntet med flagg og bannere til hver eneste hjemmekamp i serien i 2020. En rekke dugnadstimer ble lag ned før og etter kamp i 2020.

VingenPod så dagens lys i en golf på vei til bortekamp i Brattvåg med en diktafon. Allerede i episoden etter var lyden kraftig forbedret. I skrivende stund har det blitt spilt inn 20. episoder av podcasten.

Det har blitt lansert en ny og forbedret hjemmeside. Etter et par år med en rekke angrep var det på høy tid at vi fikk en ansiktsløftning på nett.

Annerledesåret 2020
Vi kan starte med årsmøtet. Årsmøtet fant sted i Moss IL lokaler på Melløs 21. februar. Et historisk bunnivå i Kråkevingens historie. 4 stk møtte opp. Samtlige fra styret. Årsmøtet ble hevet etter 6.37 minutter. Grunnet personlige årsaker så ble det ikke blitt innstilt et nytt styre. Enstemmig vedtak på årsmøte at det skulle kalles inn til et ekstraordinært årsmøte den 13. mars for å fullføre valg. Dere leser riktig. 13. mars.
Som vi alle vet, så stengte Norge ned torsdag 12. mars grunnet covid-19 pandemien, men det ekstraordinære årsmøtet fant sted ettersom at møtet klarte å følge de strenge restriksjonene som myndighetene hadde besluttet dagen før.
Vi var alle enige om at det som skjedde rundt årsmøtet ikke skulle ha skjedd og skal ikke skje igjen.

Ettersom at covid-19 herjet Norge og resten av verden ble fotballen satt på vent. Seriestarten ble utsatt på ubestemt tid, men rundt om i fotball-Norge så vi klubber som tenkte annerledes. Fiktive kamper ble satt opp og supportere kunne kjøpe billetter og støtte deres klubber. Breddeklubber kjørte i gang med fiktive kiosker. Givergleden var stor rundt om i fotball-Norge. Hva med Moss? Her skjedde det svært lite.
I starten av april gikk Sprint-Jeløy ut i Moss-Avis med at de arrangerte en fiktiv kamp hvor de håpet å slå publikumsrekorden fra langt tilbake i tid. Samme dag i Moss Avis gikk Moss FK ut med at “Det er ikke nå vi spør om penger”. Dette medførte at Kråkevingen kastet seg rundt.

Kjøp billett – støtt klubben – Vinn flotte premier!

For å si det slik. Vi tapte. Vi tapte for Sprint-Jeløy. Det skal ikke skje og burde aldri ha skjedd og i mai gikk Kråkevingen ut i sosiale medier med et åpent brev til klubben

Åpent brev til Moss Fotballklubb – Hva i alle dager skjer på Melløs om dagen?

Det skulle gå to dager før Moss FK skulle svare på innlegget vårt. Noe som resulterte i en sak hos Moss Avis og at klubben innkalte styret i Kråkevingen til et møte et par uker senere.

På dette møtet kom vi frem til at medlemmer av Kråkevingen fikk 50 kr inngang på Melløs (ståtribunen). En avtale som varer ut 2021 i første omgang. En vinn-vinn-situasjon. Støtt Kråkevingen og Moss FK.

Bykampen 2020
Bykampen var et prosjekt mellom Moss FK, Sprint-Jeløy, Moss Avis, Moss i sentrum, PIXEL og Höegh Eiendom. Bykampen gikk ut på at Moss FK og Sprint/Jeløy kjempet i en rekke konkurranser som ble spilt i på forhånd. Kråkevingen deltok i straffekonk mot Hooliganerne fra Sprint/Jeløy og vant selvsagt. Det hele skulle avgjøres til en fotball-tennis duell på Elveplassen på Verket som ble streamet hos Moss-Avis.

I tillegg til disse konkurransene var det om å gjøre å selge flest fiktive billetter. Kråkevingen utfordret 8 bedrifter til å kjøpe minst 10 billetter hver til 100 kr stk. Dette medførte til at vi fikk inn 10000 kr til Moss FK i forbindelse med bykampen. Alle ble vist frem i våre SoMe-kanler (Facebook, Instagram og Twitter). Bykampen ble en stor suksess med en stor takk rettet til Lasse Aarstrand som tok på seg ansvaret.

Sesongen
Som en følge av pandemien ble det besluttet at kun skulle spilles en halv sesong med sluttspill om opp- og nedrykk. Kråkevingen og Moss FK ble enige om fordelingen av billetter ettersom det kun var lov til å slippe inn maks 200 tilskuere pr kamp. Kråkevingen og Moss FK ble enige om at Kråkevingen fikk 40 stk billetter. Hvis du skulle stå på ståtribunen i 2020 måtte det bli med Kråkevingen. Billettene vi hadde til overs ble gitt tilbake til klubben.
Det ble merket opp egne plasser på feltet vårt med 1.25 m i radius til neste rundt deg på tribunen. Avtalen var som følger. Ståtribunen var kun for Kråkevingen grunnet restriksjonen som var gitt av myndighetene.
Hver kamp kom det folk fra sittetribunen som ville være på ståtribunen. Noe vaktene på Melløs tillate. Til fortvilelse for oss som hadde markert opp og laget system. Håndsprit manglet det i starten helt til Kråkevingen fant ut at dette måtte vi stå for selv. Det var ikke før i nest siste hjemmekamp at folk som ikke hadde billetter fra oss ble vist til sittetribunen. Avtalen var som følger. Skal du stå på ståtribunen i år, står dere med oss og da er dere vårt ansvar.

Da endelig PostNord-ligaen kom i gang startet vi med å tape 2-1 borte for Hødd. Vår første seier kom borte Senja. Det skulle ta tid før vi vant igjen. Nest siste serierunde vant vi borte med mot Vålerenga 2 og slo tabelljumbo Fløya hjemme i siste serierunde. Noe som førte til en poengfangst på 11 poeng og nedrykksplass.
Nedrykk ble det ikke noe av ettersom at 3. Divisjon aldri kom i gang som en følge av pandemien og ingen lag rykket ned. Nedrykkspillet ble avlyst, men PostNord-Cup ble avholt i regi av Notodden.

I november fylte Kråkevingen 25 år som ble markert med en videohilsen fra en rekke tidligere spillere, ledere og sponsorer.

Styret i Kråkevingen har hatt månedlige møter med styreleder i Moss FK Geir Hagnes frem til siste nedstenging i desember 2020.

Mot slutten av året ble kjent at assistent Kristoffer Kolsrud hadde sagt opp sin stilling i Moss FK. Før jul ble det klart at Henrik Stokkebø, Andersen Gunders og Rene Elshaug alle var ferdige i Moss FK. Thomas Myhre ble annonsert som ny sportssjef fra 1.1.2021 og rett før nyttår var Kråkevingen første ute med å melde at hovedtrener Marijo Jovic og Moss FK skilte lag.

Årsberetningen kan lastes ned i PDF-format her