– Jeg vil beskrive meg som en offensiv back

Vi har slått av en liten prat med en av våre to nye venstrebacker, Uno Kristian Pedersen. Uno var på prøvespill hos Moss Fotballklubb høsten 2020 og fikk riklig med spilletid i PostNord-Cupen som ble avholdt i regi av Notodden FK.

La oss bli bedre kjent med Uno Pedersen!

Først og fremst. Hvem er egentlig Uno Pedersen? Fortell litt om deg selv.
20 år og født i Trondheim. Flyttet til Drammen når jeg var 1,5 år. Begynte å spille fotball og håndball ganske tidlig. Spilte for Glassverket til jeg var 15 før jeg dro til Mjøndalen, og nå Moss Fotballklubb.


Hvorfor ble det fotballspiller av deg?
Fra jeg var veldig liten så har onkelen min tatt meg med på Lerkendal for å se Rosenborg spille. Som jeg sa tidligere så begynte jeg å spille fotball og håndball i ganske tidlig alder, men allerede som 10 åring så hadde jeg bestemt meg for at fotball var veien jeg skulle gå. Jeg har fått god hjelp fra trenere, familie og venner. Pappa har vært min sterkeste støttespiller.


Du er en av to venstrebacker i laget. Er du en type spiller som kan bekle flere roller som f.eks en kantrolle eller midtstopper?
I Glassverket så spilte jeg sentral midtbane, så det er en posisjon hvor jeg kunne klart meg, (tror jeg). Har spilt indreløper og kant i Mjøndalen, før jeg gikk til fast back.


Hvordan type back vil du beskrive deg selv som?
Jeg vil beskrive meg som en offensiv back som liker gå frem i banen. Rundt på kant å slå innlegg.


Da du ble presentert som MFK-spiller kokte det i kommentarfeltet på Facebook. Kommentarene var ikke rettet mot deg, men hvordan opplevde du det? Var det noe du kjente på eller er det noe kan forvente av å komme til en klubb som Moss Fotballklubb. En klubb med mye historie på baken?
Kommentarene på Facebook var ikke rettet mot meg. Folk har meninger og det skal de få lov til. Jeg leste, men holdt avstand til meldingene.


Hvordan har du blitt tatt i mot i gruppa og hvordan er stemningen i gruppa i dag til sammenligning da ankom høsten 2020?
– Stemninga vil jeg si er ganske god og positiv, selv om det er vanskelig med tiden som er nå. Jeg ble veldig godt tatt i mot, etter bare 1 mnd føler jeg at jeg var en del av laget, selv om jeg ikke var en del av stallen.


Hvorfor valgte du Moss Fotballklubb og hvordan er det å være fotballspiller i den tiden verden er i for øyeblikket?
Kjemien med klubben var veldig god fra første sekund, MFK vil hjelpe med en god utvikling og jeg vil bidra med mitt til laget. Tiden vi er i nå er vanskelig for mange. Det å ikke kunne drive med det du elsker mest i verden er tøft. Å holde motivasjonen oppe har vært vanskelig, men muligheten til å starte på nytt i Moss har gitt meg en ekstra boost.

Nå har jeg bosatt meg her og det føler jeg har hjulpet meg til å fokusere enda mer på trening. Jeg har fått en ny start og har nå fullt ansvar for meg selv.


I løpet av din relative korte karriere som fotballspiller. Beste medspiller så langt og beste motspiller?
Beste medspiller vil jeg si er Syver Skaar Eriksen. Fantastisk unggutt fra Mjøndalen. Beste motspiller må vel være Bård Finne.


Det er ganske vanlig å ha idoler å se opp til. Hvilke spillere har du sett opp til og kanskje fortsatt ser opp til? Har du noen utpreget favorittspiller?
Mitt idol er og har alltid hvert Gareth Bale.


Favorittklubb utenom Moss Fotballklubb?
Litt krise at Bale er favorittspiller nå som han er tilbake i Tottenham, og jeg holder med Arsenal.


Helt tilslutt. Hva kan vi forvente av Moss Fotballklubb i 2021 og hvilken oppfordring har du de som lurer på om de skal gå på Melløs?
Dere kan forvente et påskrudd Moss-lag. Et lag som ikke gir opp, og gir alt til siste minutt i hver eneste kamp. Vi trenger hjelp fra dere supportere, uten dere klarer vi det ikke!

Foto: Christian Thuesen