– Visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg

Han startet sesongen på som venstreback med to målgivende på de to røste kampene. Etter en litt trøblete start var han svært delaktig da Fredrikstad ble slått på hodet ut av 2. Runde av NM. Nå er Uno Pedersen snart ferdig med sin første sesong på seniornivå og på uttkikk etter jobb.

Foto: Christian Thuesen

Sesongen 2021 nærmer seg slutten. Det har blitt totalt 16 kamper denne sesongen i PostNord-Ligaen. Hvordan synes du din første sesong på seniornivå har gått?
– Det startet jo litt rotete borte mot Alta også hjemme mot Vålerenga 2. Jeg hadde mye å bevise og jobbe for etter de kampene, men jeg har jobbet hardt og det har resultert i litt og litt mer spilletid gjennom sesongen.

Jeg hadde ikke forventet å starte kamper som første års senior, så er ganske fornøyd.

Trenerteamet har vist meg at hard jobbing gir resultatet i klubben så de har hjulpet meg hele veien. Har fått noen assister og en scoring, så får vi bare håpe det blir mer neste sesong

I våres fortalte du oss at du var en allsidig spiller. Du fortalte at du tidligere hadde spilt indreløper og sentralmidtbane før du ble venstreback. Du startet denne sesongen på backen, men etter VIF2 hjemme ble du flyttet lengre opp i banen. Var det etter ønske fra deg eller var det noe du og trenerteamet fant ut sammen?
– Det var fra begge parter at jeg ble flyttet sentralt. Jeg følte selv at jeg hadde mer å tilby sentralt enn på backplass. Så jeg gikk til Shaun Constable med et ønske hvor vi prøvde oss litt frem og tilbake og ble enige om at det var det beste.

Det har blitt noen målgivende pasninger, men i mot Fredrikstad i cupen fikk du skyte upresset fra 16 meter. Det resulterte i scoring. Hva gikk igjennom hodet ditt da skjønte at ballen hadde gått i mål og generelt hele opplevelse av den kampen?
– Jeg startet på benken den kampen hvor jeg hadde et stort ønske om å komme inn og gjøre en forskjell. Det var en nervepirrende kamp og forventet ikke spilletid, men var klar når jeg fikk sjansen.

Kom inn rundt ved 80 minutter hvor jeg fikk muligheten til å sette 2-1. Da jeg så ballen i nettet visste jeg nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, men endte meg en god feiring med supporterene!

Da Skårn satt 3-1 skjønte jeg at vi skulle videre og FFK var ute.

Din kamparena har vekslet mellom PostNord-Ligaen og Amedialigaen. Hvor viktig er det for din egen utvikling å ha den kamparenaen med rekruttlaget?
– Det å spille kamper er bedre enn en vanlig trening. Det er nivåforskjell, men der får jeg vist at jeg kan håndtere mer ansvar også. Jeg vet at trenerteamet følger med på kampene våre, så det er like viktig for meg å spille bra der.

Hva er den største forskjellen på PostNord-Ligaen og Amedialigaen? Rekruttene har fått mye skryt for å ha spilt positiv fotball. Er skryten beretighet?
– Det er en lavere divisjon hvor tempoet blir lavere og litt mindre kvalitet i pasninger. Vi løper mye «unødvendig» mye handler om å spille smart fotball.

Når nivået går ned så blir det for mer løping. Jeg vil si at laget har forbedret seg siden starten av sesongen. Tror guttene fra junior- og guttelaget har fått mer selvtillit å tørr mer på banen. Laget fortjener all skryten de har fått!

I dag møter vi Tromsdalen hjemme på Melløs. Det motsatte oppgjøret var tidenes antiklimaks etter kampen mot Fredrikstad. Hvordan skal vi slå Tromsdalen?
– Mye har forandret seg siden vi spilte borte mot Tromsdalen. Vi har en kampplan. Hvis vi følger den har jeg trua på at vi skal kunne vinne.

Får vi se ventreslegga til Uno Pedersen i løpet av de resterende kampene denne sesongen?
– Jeg håper at dere skal få se mer til den! Har vist at den er til bruk, så satser på at jeg får vist den frem hvertfall en gang til før sensongslutt.

Du er en få spillere i dagens tropp som bor i Moss. Har du blitt kjent med din nye hjemby?
– Det er en veldig fin by som jeg har blitt ganske godt kjent med. Er nok ikke den personen som er så mye ute på cafér eller lignende, men har blitt veldig glad i Baba sushi på Lilleng.

Hva gjør Uno Pedersen til daglig utenom å spille fotball for Moss FK?
– Dagene mine er litt kjedelige. Trener når det passer pluss den obligatoriske treningen. En jobb er veldig innafor snart.

Og hvem i gruppa vil du si har mest munndiaré, altså som prater hele tiden?
– Det er en snakkesalig gjeng, så er litt vanskelig. Tror Mo er en av dem.

Det er tidlig avspark på Melløs i dag, det er midt i uka. Hvorfor skal mossingene haste til Melløs etter jobb i dag?
– Vi har kanskje sikret videre spill i PostNord-Ligaen neste sesong, men uten våre supportere så er ikke laget fullstendig. Ta turen!

Foto: Christian Thuesen

Skal vi tror Uno Pedersen er det en sjanse for et par skudd fra distanse i de siste kampene.