For en nydelig stemning!

For en nydelig stemning!

Det er sent i juni og jeg som ikke er interessert i fotball har blitt dratt med på Moss kamp av min gode venn Christian Thuesen. Han er over snittet interessert i Moss FK. Uansett hvilken divisjon eller hvor han bor har han brukt mye tid, penger og krefter på den klubben. Jeg har nok ikke skjønt alltid hva som har drevet han, men har jo hatt sansen for at en venn står på for en klubb som har fått en knekk.

Hvor var vi? Jo, jeg er på Mosskamp. Min første faktisk. Det hører med til historien jeg er og besøker min venn Christian og jeg nesten MÅ bli med han på kamp. Han knipser matchbilder for klubben så litt pr materiell i årets første hjemmekamp er jo ikke galt. Så sånn havnet jeg, en bergenser som egentlig ikke liker fotball på Melløs. Og hvor dumpet Christian meg? I Kråkevingen selvsagt. Men det er sol, fint vær, litt lite folk, men har hørt rykter om dette er en kamp Moss burde vinne. Stemningen er god.

Og det starter jo bra. Etter å ha blitt dumpet en konfettikanon i hendene for å skyte ved innmarsj lager den lille gjengen bra leven og kampen starter med en Moss scoring! Nå ruller MFK –toget! Og etter en glipp leder Moss plutselig 2-1 ….da tar en supporter å setter i gang med en samtale med bortelagets keeper Kjetil Haug, heretter bare kalt Sjetil. Her spørres det om hvordan livet i Halden (uttales med tjukk l og svelge d’en har jeg lært nå) var…og det er tydelig små forhold fungerer. Han er tydelig irritert på hjemmefansen og det er vakkert! Sjetil liker ikke spørsmålene hjemmefansen stiller og i hvert fall ikke når de synger om «sover du » siden han slapp inn mål. Dette er stor humor for en som har sett litt fotball på stadion, men ikke sett hvordan en kan treffe på stemning og irritasjon under små forhold. Dette er superinteresangt og utrolig morsomt. Sjetil er sur på vei inn til garderoben. På dommeren og hjemmefans. Han slipper billigere unna i 2 omgang, på grunn av avstand og at kampen går som den går. Men Sjetil Haug glemmer nok ikke Melløs med første.

Men så skjer jo det jeg har hørt Christian fortelle om før. MFK surrer det til. Det blir en litt rar stemning på tribunen. Man har det gøy allikevel selv om dette gikk til hel….Ironien og irritasjonen er til å ta og føle. For dette burde og kunne MFK fikset. En surrer det til selv. Men. For meg var dette strålende artig. Ok resultatet var kjipt. Men å se Sjetil sin irritasjon, supportere gi jernet for å forsøke løfte laget opp og de tryner så en skifter til ironisporet…dette var gøy! Jeg forstår hvorfor min venn trives her. Det er en liten, men dedikert gjeng dere har. All ære til dere som har vært trofaste mens klubben har hatt den motgangen den har.

Selv om min venn og resten av Kråkevingen nok ikke var i godt humør på vei hjem er jeg sikker på at dette kommer til å skje igjen. Men en ting er sikkert. Jeg skal se kamp med Kråkevingen igjen!

Thomas Olsen