Kællane sikret plassen – sendte Florø ned

På en aldeles strålende høstdag på Melløs inviterte Moss Fotballklubb til årets kronekamp. På det tredje forsøket skulle det endelig lykkes denne sesongen. Gratis grillpølser til alle så langt øye kunne se, popcorn og sukkerspinn. Morro for ungane.

Det var uvant å se folk strømme inn portene på Melløs. Hvis det er lov å si? For vi har ikke akkurat vært bortskjemte med mye folk på Melløs denne sesongen. Corona-sesongen 2020 var det kun lov med maks 200 innenfor portene, men denne sesongen har snittet vært på under 200. Det er katastrofetall. Her har Moss Fotballklubb en stor jobb foran seg for å lokke folk til Melløs de neste sesongene.

En skulle tro at det våre Kællær som gikk i strupen på Florø fra start, men det var gjestene åpnet best uten at de klarte å skape noen som helst farligheter. Kanskje det var for at de måtte låne våre hvite borteshortser? Aner ikke, men Florø hadde ikke med seg sine borteshortser, da måtte de låne våre.

For selv om både Thomas Klemetsen Jakobsen og Walid Idrissi hadde hver sin sjanse i løpet av den første halvtimen, så var det ikke før Leo Getz kom rundt på venstresiden og fikk slått inn foran mål. Der var Walid Idrissi som den målsniken han er og satt inn 1-0 til Moss Fotballklubb.

Nå var det nok mange som forventet den berømte ketchupeffekten, men den uteble. Det lignet litt mer på sennepeffekten, uten at helt jeg kan forklare den effekten går ut på eller er. Kællane gikk til pause med 1-0 ledelse.

Etter pause gjorde sportssjef og fungerende hovedtrener Thomas Myhre to bytter. Ut gikk Uno Pedersen og Endreas Tesfai for Stian Andersen og Thomas Klaussen. Dermed gikk vi fra 4-3-3/4-2-3-1 tilbake til 5-2-2-1 formasjonen som har fungerte godt de siste kampene.

Med det første ga ikke byttene noe effekt på selve spillet, men det ga litt mer trygghet med kaptein Thomas Klaussen tilbake bak roret.

Det som er så fint med å skive disse kampreferatene er at våre Kællær scorer mål på helt perfekte tidspunkt. Da trenger en ikke å være så voldsom kreativ i sårket, men rett etter timen var passert på Melløs fant Leo Getz veien til nettmaskene.

Et frispark fra Noah Alexandersson gikk helt inn til Florøs keeper. Det er mulig at gjestenes keeper har studert et par tidligere mossekeepere opp igjennom. Ved det samme målet Thomas Sandem rota det til for over 20 år siden var det Florøs ekkepr sin tur denne gangen. Gjestenes keeper mistet ballen, hvor Leo Getz var frempå returen. Forsvarspilleren satt inn sitt første mål for sesongen, 2-0.

I det vi var på vei inn kampens siste 10 minutter skulle spiker’n komme. Målvakt Danny Rojas slo en lang ball opp på Christoffer Skårn som fikk stusset ballen videre i bakrommet til Magnus Fagernes. Spissen løp fra alt som var av Florø-spillere å satt inn 3-0. Dette var Magnus Fagernes sin 3 scoring på 30 minutter denne sesongen etter å ha vært ute med skade i nesten 2 år.

Tross for at Florø reduserte til 3-1 George Nuah Gibson like etter var aldri hjemmelaget særlig truet.

Moss Fotballklubb sikret dermed en plass i PostNord-Ligaen også neste sesong. Samtidig sendte de Florø ned i Norsk Tipping-ligaen (3. Divisjon). Sist gang Florø var på dette nivået var i 2013. Vi håper dere blir der lenge!

Foto: Christian Thuesen

Takk til alle som tok turen til Melløs i dag.

Tusen takk til alle sponsorer som har bidratt til årets kronekamp. Dere er fantastiske!

Kampfakta

Moss FK – Florø 3-1 (1-0)
Melløs, Moss

Tilskuere

920

Mål
1-0: Walid Idrissi
2-0: Leo Getz
3-0: Magnus Fagernes
3-1: George Nuah Gibson

Gult kort
Jørgen Solvang Nilsen, Moss FK
Håkon Giæver Gjertstad, Florø

Moss FK 4-2-3-1
Rojas – Sanneh (Skårn), Troudart, Njie, Getz – Solvang Nilsen, Tesfai (Andersen) – Alexandersson (Potur), U. Pedersen (Klaussen), Klemetsen Jakobsen (Fagernes) – Idrissi

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©