– Vi vet hva vi møter

Det har gått i berg- og dalbane for Momodou «Mo» Lion Nje denne sesongen. 14 kamper og 1 scoring har det blitt til nå, men skal vi tro hovedpersonen selv er burde det vært langt flere scoringer. Allerede i dag er det nye muligheter hjemme mot Florø.

Foto: Christian Thuesen

Tidligere i sesongen fortalte du oss at du var her for etablere deg og spille. Det har blitt 14 kamper i ligaen. De fleste av dem fra start. En scoring har det også blitt pluss et par målgivende. Hvordan vil beskrive din sesongen for din egen del så langt?
– Jeg er delvis fornøyd, i starten så var jeg kanskje preget av litt nerver, men med gode lagkamerater, trenere og støttespillere, så har jeg sluppet meg mer løs.

Syntes personlig man ser det på prestasjonene mine og, noen har vært bedre enn andr. Vet jeg kan prestere enda bedre i enda lenger tid, men det kommer, så langt har det vært en fin debutsesong på seniornivå!

Vi så etter hjemmekampen mot Eidsvold Turn en Momodou Lion Njie som var langt nede. Hvilke tanker gikk igjennom hodet etter den kampen, og hvordan reiser man seg fra en slik opplevelse?
– Var egentlig ganske forbanna, bommet på en klarering man ikke kan bomme på om man vil vinne fotballkamper. Vi hadde kjempet oss tilbake til 1-1 på dødball der jeg headet videre til Klemetsen Jakobsen.

Så bommet jeg i forkant av1-2, og får 1-3 på en dødball. Det var mye skuffelse, sinne, var veldig irritert over meg selv og beklaget ovenfor lagkameratene mine i garderoben. Hadde jeg ikke bommet på 1-2, så tror jeg vi hadde tatt poeng, men slik er fotball.

Viktigste var å komme sterkere tilbake, og det følte jeg at jeg gjorde mot Brattvåg hjemme med å holde nullen og å gi målgivende, som var neste kampen jeg startet etter Eidsvold.

Vi har tidvis sett en «Mo» som tørr å ta med seg ballen fremover. Mot Brattvåg hjemme ble det målgivende, mot Ås med rekruttene og nå sist mot Asker ble det nok en målgivende hvor du finner angriperne med en langpasning fra dypt i banen. Kan vi kalle det en «Mo-spesial»?
– Hehe, ja, jeg tar det kallenavnet med glede! Deilig å ha folk der framme som setter den, så kudos til Walid Idrissi, Bam Carlos og Sebastian Pedersen!

Klemetsen Jakobsen få sin Mo-spesial også, han har ventet på den en stund nå!

I kampen mot Fløya fikk ble du jaggu mål også. Din første scoring på seniornivå. Hvilke tanker gikk igjennom hodet ditt da?
– Var mye følelser på engang! Ble utrolig glad. Har vært nærme et par ganger og burde hatt noen flere mål egentlig, såpass ærlig må jeg være!

Igjen så må Walid Idrissi få kred, fantastisk gjort i forkant og bra lagt tilrette.

Det ga en skikkelig mersmak følelse! Så skal prøve å sette flere utover sesongen!

I hjemmekampen mot Alta og nå borte mot Asker sist stilte vi med en 3-backslinje. Noe som ser ut til å fungere godt. Hva er den største forskjellen med en 3-er og et stopperpar?
– Litt mindre løping i en 3-er, jeg må være mye mer aggressiv på å støtte samtidig må jeg noen ganger lenger vekk fra boks, og ta det tredjemannsløpet i korridor. Liker begge systemene veldig godt! Det har vært en fin tweak det som du sier, så har det fungert bra. Vi har klare og tydelige prinsipper som vi følger, og da er vi rett og slett gode.

I dag kommer Florø på besøk. Vi slo dem borte tidligere i sommer. Hvordan skal vi angripe Florø hjemme på Melløs?
– Vi skal følge kampplanen. Vi har sett litt Florø, så vi vet hva vi møter. I sommer var det ingen morsom kamp å se på med mye kriging, to mål dødball også rett hjem igjen.

Denne gangen blir det en bedre fotballkamp fra vår side, også skal vi feire kronekampen med 3 poeng.

Hvem på laget er tregest ut av garderoben etter bortekamp. Hvem er det dere alltid må vente på?
– Den tar jeg faktisk! I redsel for å få idiotbot ved å si noen andre.

Og hvem spiller mest Football Manager?
– Det tror jeg brått er meg. Har snakket litt FM med Uno Pedersen, ettersom han også spiller litt. Usikker om andre på laget, men Salford saven min tok noen timer på fritiden og skoletimene! Det skal sies.

Alle gode ting er tre sies det. Kronekamp, gratis inngang, pølser og alle barn på banen i pausen. Hvorfor skal folk komme på Melløs i dag?
– Kråkevingen, spillerglede, gratis pølser, masse mossinger, gratis inngang og 3 poeng til hjemmelaget! Trenger jeg å si noe mer? Vel møtt!

Foto: Christian Thuesen

Midtstopperparet Momodou Lion Njie (t.v) og Emmanuel Troudart (t.h) kunne notere seg for hver sin scoring hjemme mot Fløya.