Viktig trepoenger borte mot Strømmen

Lørdag ettermiddag tok Moss Fotballklubb sin første borteseier siden starten av juli da Strømmen ble slått 1-3 og opprettholder sin luke ned til neste lag på lista med 2 poeng.

Det startet rotete på Strømmen, men etter 9 minutter måtte Strømmens sisteskanse Clement Buhake ta en tidlig dusj etter å ha klønet det til på et tilbakespill. Anas Farah snappet opp ballen å skulle egentlig bare sette balle i det åpne målet, men ble revet ned av Buhake.

Dommer hadde ikke annet valg enn å vise ut Buhake og dømte straffespark. Det var mange som trodde det skulle være Claudio Braga som skulle ta straffespark, men da alt hadde roet seg på Strømmen stadion og fått på plass ny keeper var det Noah Alexandersson som steppet opp.

Svensken bommet fra 11 meter, men rettet det opp igjen like etterpå ved å heade returen i mål til 1-0 og full kok fra de tilreisende fra Moss.

Etter scoringen ble MFK unøyaktige og slapp egentlig til hjemmelaget unødvendig mye. Det skulle ta litt tid før neste scoring skulle komme på Strømmen. Etter 34 minutter var det Anas Farah og Noah Alexandersson som kontret for MFK etter gjenvinning av Claudio Braga. Farah spilte videre til Noah Alexandersson som ble blokkert i skuddforsøket. Ballen havnet tilslutt i beina hos Anas Farah som fikk en enkel oppgave å sette inn 2-0 til MFK.

I minuttene før pause skulle de tilreisende fra Moss få mer å juble for da Claudio Braga ble fint spilt igjennom før han rundet keeper og satt ballen i det åpne målet til 3-0 før han og resten av MFK feiret ellevilt med de tilreisende. Et resultat som skulle stå seg til pause.

Det startet klønete for MFK etter pause. Folk hadde ikke rukket å få kommet tilbake fra kiosk-køen før Magnus Dahlby reduserte til 1-3 helt ut av det blå. Helt unødvendig baklengs, men med en mann mer skulle ikke dette være noe mer enn et trøstemål for hjemmelaget.

Flere mål ble det ikke på Strømmen stadion ettersom at 2. omgangen var et langt og stort gjesp. MFK hadde kontroll på kampen uten at de klarte å skape noen flere farligheter.

Dermed kunne alle slippe jubelen løs da dommer blåste av etter 90 minutter. Høsten første borteseier og avdelingen lever i all høyest grad. Neste runde er det Staal Jørpleand hjemme på Melløs.

Kampfakta

Strømmen – Moss FK 1-3(0-3)
Strømmen stadion, Strømmen

Tilskuere
368

Mål
0-1: Noah Alexandersson
0-2: Anas Farah
0-3: Claudio Braga
1-3: Magnus Dahlby

Gult kort
Apipon Tongny, Strømmen

Rødt kort
Clement Buhake, Strømmen

Moss FK XI 3-4-3
Ranmark – Strande, Welinder(Potur), Andersen – Andresen, Hagen(Grundt), Håpnes, Madhu – Alexandersson(Dabove), Claudio Braga(Wagner), Anas Farah(Troudart)

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Jan Erik Syverud ©