Før kampen: Moss FK – Staal Jøpreland

Topp mot bunn på Melløs når Moss Fotballklubb tar i mot Staal Jørpeland til sesongens nest siste hjemmekamp. Kællane fra Moss fører an i kampen om direkte opprykksplass.

Gjestene fra Rogaland ligger helt i bunn av tabellen før lørdagens oppgjør på Melløs. Med 6 poeng opp til Ullern som ligger den siste trygge plassen riktig nok med en kamp mindre spilt enn gjestene. Staal Jørpeland er det laget som har sluppet inn desidert mest av samtlige lag i vår avdeling med hele 61 scoringer mot. Det er 22 mål mer enn Sotra og Odd 2 som har sluppet inn 39 mål hver seg.

Vi må tilbake til 21. august sist lørdagens motstander vant i kamp da de slo Odd 2 1-0 på hjemmebane. Siden det har det blitt kun et fattig poeng. Med slik poengfangst skal det mye til for at Staal Jørpeland blir å finne i PostNord-ligaen også neste sesong. Riktignok har det skjedd større mirakler i menneskets historie. Jeg har hørt blant annet at det var en kar for drøyt 2000 år siden som gikk på vannet…

Det er riktignok noe rutine hos lørdagens motstander. Even Østensen er lagets toppscorer med 9 mål. Det er en scoring mer enn vår egen toppscorer Claudio Braga med sine 8 nettkjenninger. Daniel Ciach er en annen målfarlig spiller pluss de har rutinen til Jasmin Bogdanovic.

Siden i sommer har Ørjan Bjørlo forlatt bunnstriden i PostNord-ligaen til fordel for bunnstriden i OBOS-ligaen med Stjørdals-Blink. I det motsatte oppgjøret i juli var det MFK som gikk seirende ut med 1-4 i bagasjen på vei hjem etter scoringer av Vetle Hellestø, Claudio Braga, Kristian Strande og Edmund Owusu.

Snur vi tabell rundt ligger MFK i pole position i kampen om den direkte opprykk. Det så lenge ut at resultatene gikk vår vei forrige runde, men det er synd at ikke Vetle Hellestø copyright på overtidscoringer på Sotra ettersom Arendal sikret seg 3 poeng 4 minutter på overtid borte mot Sotra slik at det fortsatt er en skikkelig spenning i toppen av avdelingen.

MFK gjorde på sin side jobben mot Strømmen å ledet solide 0-3 til pause. Strømmen reduserte riktignok etter pause, men MFK var aldri truet på Strømmen hvor det var veldig god stemning på tribunen fra de tilreisende.

Den stemningen må vi gjenskape på Melløs mot Staal Jørpeland. Det kan se ut som at det er meldt godt typisk Melløs denne lørdagen. Det er skuffende ettersom jeg har bestilt sol og hyggelige temperaturer. Litt regn har vel ikke stoppet oss før? Kle dere godt eller kjøp en poncho. Vi har kjøpt inn gule regnponchoer som passer perfekt for slike kamper.

Tilbake til selve kampen. Det er ventet at MFK vil være tilbake i sin vante 4-3-3 formasjon, men hvem som sjansen fra start er ennå usikker. Er John Phillipe Koko klar eller kanskje får vi se Christian Wagner i sin første start for MFK? I så fall hvem skal han erstatte når alle de der fremme kunne notere seg for hver sin scoring mot Strømmen.

Sist hjemmekamp ble en skuffende affære med 1-1 hjemme mot Odd 2. Mot Staal Jørpeland er det muligheter for at vi kan få en skikkelig storseier eller går vi på et bananskall? La oss håpe på det første.

Queens Pub i sentrum åpner kranene kl 12.00, Rompuben 13.00 før Øre Villa Kroa trolig åpner sine kraner rundt 13.30 et sted.

Avspark på Melløs er kl 15.00. Kom i gult fordi det er kult!

Billettpriser:
Kr 120,- Voksen
Kr 60,- Barn/Honnør
Kr 50,- Kråkevingen (Gjeleder kun på ståtribunen)

Foto: Christian Thuesen