– Vi må ta med oss den gleden og selvtilliten inn mot kampen

Hjemme mot Odd 2 fikk han seg en skikkelig smell, men med hjelp av fysio Cathrine Riisers magiske hender ble Markus Welinder klar igjen allerede borte mot Strømmen. Nå skal Ullern slåes på lørdag.

Foto: mossfk.no

Du fikk deg en trøkk hjemme mot Odd 2. Mange fryktet brudd, men heldigvis var du klar for kamp igjen helga etter borte mot Strømmen. Er det noen som har magiske hender?
– Ja, jeg fikk meg en god trøkk. Cathrine (fysio) kom ut på banen til meg med en gang etter taklingen og hjalp meg ut, da klarte jeg ikke legge noe vekt på det og jeg fryktet da at det kanskje kunne være brudd da smertene ikke gav seg. Så vi dro rett ut for å sjekke om det kunne vært brudd, men det var det heldigvis ikke. Om noen skal ha magiske hender må det vel være fysioterapeut Cathrine Riiser.

Du har spilt deg til fast plass sammen med kaptein Kristian Strande. Hva er hemmeligheten for å lykkes i MFK?
– Hemmelighet og hemmelighet, jeg har tatt gode steg og blitt en bedre spiller her i Moss. Jeg har hele veien fått tilbakemeldinger av trenerteamet og har måttet pushe meg på hver eneste trening. Det har hjulpet meg masse. Også har jeg vært heldig og spilt en god del denne sesongen.

Det ble ganske jevn og unødvendig dramatisk forrige helg. Hvorfor må dere gjøre det så veldig spennende?
– Det ble veldig dramatisk og unødvendig, spesielt etter en god 1. omgang etter min mening. Men det ble heldigvis veldig morsomt til slutt, og jeg kan skjønne at det må være helt forferdelig og stå å se på en slik kamp fra tribunen.

Hva gikk det igjennom hodet ditt da det ble dømt mål?
– Skal jeg være helt ærlig så husker jeg ikke spesielt mye fra situasjonen, det svartna litt egentlig, men det var en sinnssyk følelse da jeg så Bamba tuppa den ballen i mål. Da jeg skjønte at det var skåring var det bare å komme seg forteste mulig bort til benken og rett bort til dere etter at dommeren blåste av kampen.

Hvordan kan dere bruke den boosten dere fikk av den scoringen sent mot Vard inn mot helgas avgjørende kamp på Ullern?
– Vi må ta med oss den selvtilliten og den gleden inn til kampen mot Ullern. Forrige kamp var en ordentlig lagseier og vi må bare prøve å gjenskape den gleden. Da blir det veldig morsomt.

Dette kommer til å leve helt inn. Mange mossinger er ventet til Oslo Vest. Er det ikke bare å nyte alt sammen og bare slippe seg helt løs?
– Jeg har sett at det er ventet vanvittig mange mossinger, det er veldig kult og enormt viktig for oss. Det kan være det som hjalp oss sist og det kan være det som hjelper oss nå! Vi må alle gå utpå der å spille vårt spill, slippe ned skuldrene og nyte øyeblikket vi er i, da vinner vi kampen.

Foto: Foto: Jørn Tangberg Gylver