Uavgjort mot Odd 2

Det var strålende sol denne søndagen. Moss Fotballklubb inviterte til Barnas dag på kunstgresset hvor både store og små koste seg i høstsola i forkant av A-lagets seriekamp mot Odd 2.

Det var nok mange som var spente på hvem Thomas Myhre hadde pekt ut til å starte dagens kamp med Arendal-kampen friskt i minne. John Phillipe Koko, Leo Getz og Stian Andersen som startet kampen mot Arendal ble vist til benken til fordel for Jesper Grundt, Marius Hagen og Mathusan «Madhu» Sandrakumar.

En merket det på tribunen i det kampen ble sparket i gang at det var en ta og føle på spenning på Melløs. Hvordan ville MFK svare etter forrige kamp. Det var ikke mye å skryte av innledningsvis før Claudio Braga stusset et innlegg fra Madhu i mål bak Odd-keeper Peder Nygaard-Klausen. 1-0!

Yess! Nå er vi tilbake! Det var i alle fall det som gikk igjennom hodet mitt. Kampen trengte en scoring. MFK hadde momentum og kjørte på etter scoringen. Det kunne fort vært 2-0 rett etter scoringen til Claudio Braga riktignok, men istedenfor å øke ledelsen ble det en økning i slurv og feilpasninger.

Etter halvtimen kom det scoringen imot som en følge av mye slurv. 15-åringen Faniel Tewelde fikk gå og gå uten at noen fra MFK gikk opp i press. Fra rundt 16 meter plasserte han ballen i krysset bak Mathias Eriksen Ranmark. Egentlig ut av ingenting. 1-1 på Melløs.

Gjestene fra Skien var farlig nære å ta med seg en ledelse til pause da Thomas Rekdals avslutning gikk stolpe ut på overtid i 1. omgang. Vi slapp heldigvis med skrekken.

Etter pause var det mange som forventet seg at MFK skulle gå i strupen på Odd, men det virket som at Kællane var preget tabellsituasjoen.

Like før timen var Kristian Strande og Marius Hagen nære med å sende MFK opp i ledelsen på ny, men fra min plass på tribunen kan det se ut som de sto litt i veien for hverandre. Marius Hagen fikk også en stor mot slutten av kampen da han fra 16 meter smalt ballen i tverrliggeren.

Mot slutten av kampen måtte Marius Welinder forlate banen med skade etter skrekkelig takling av Odds Abel Stensrud. Stian Andersen erstattet Welinder som ble sendt til sykehus. Ikke ble det noe til Odd-spilleren heller.

Det ville seg ikke for MFK idag. Helt på tampen av kampen var det like før at Odd kunne ta med seg alle poengene hjem, men heldigvis var Stian Andersen våken og fikk blokkert avslutningen.

Dermed endte det med poengdeling på Melløs. Et skuffende resultat for MFK. Avstanden ned til Arendal på 2. plass er nå 2 poeng og avstanden ned til Egersunds er 3 poeng med like mange kamper spilt.

Vi er fortsatt i førersetet i avdelingen vår. Neste helg er det på tide at vi får første seier på bortebane på denne siden av sommerferien når vi skal fylle bortefeltet på Strømmen stadion. Meld deg på bussen.

Kampfakta

Moss FK – Odd 2 1-1(1-1)
Melløs, Moss

Tilskuere
686

Mål
1-0: Claudio Braga
1-1: Faniel Tewelde

Gult kort
Ivan Mesik, Odd
Kevin Egell-Johnsen, Odd

Moss FK XI 4-3-3
Ranmark – Andresen, Strande, Welinder(Andersen), Madhu – Håpnes(Potur), Hagen, Grundt(Bamba) – Alexandersson, Claudio Braga, Farah

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©