Før kampen: Strømmen – Moss FK

Moss Fotballklubb leder med 2 poeng ned til Arendal på 2. plass denne runden med Egersund like bak. Lørdag skal Kællane til Strømmen for å kjempe om høstens første borteseier.

Strømmen er drømmen. Sikkert hørt det før. Strømmen er i alle fall veldig dyr om dagen, men fotballaget Strømmen befinner seg midt på tabellen i PostNord-ligaen. Etter nedrykket fra OBOS-ligaen forrige sesong var det mange som var spente på hvordan Strømmen ville gjøre det i årets sesong. I tabelletipset til Kråkevingen var Strømmen på lik linje med MFK kanskje det laget som var vanskeligst å plassere.

Det var enten eller. Det var alt fra opprykk til at det kunne være en kamp om plassen. Nå som sesongen nærmer seg slutten har Strømmen plassert seg midt på tabellen. Noe som i seg selv er en god prestasjon når vi vet hvilke økonomiske utfordringer Strømmen har hatt de siste årene.

Resultatene har også variert for The Greyhounds i år med seier mot Egersund på bortebane, knust Arendal hjemme, men også tapt hjemme mot Vard Haugesund og nå sist ble det tap 2-0 borte mot nedrykkstruede Notodden.

Hjemme på Strømmen stadion står dem med 5-2-3 før helgens kamp. Sist hjemmekamp for Strømmen gikk veldig bra for både Strømmen og MFK ettersom Strømmen sendte Arendal hjem 5-0 i sekken. Dette er det du får med Strømmen. På sitt beste er de blant ligaens beste lag, men på dårlige dager kan de ha vanskeligheter med å slå lag som Staal Jørpeland.

For Strømmen er kapteinen Simen Olafsen ekstremt viktig sammen med Henrik Halten Osen og Sebastian Gjelsvik i stopper treer. Olafsen var en marginal avgjørelse unna å sikre poengdeling på Melløs i det motsatte oppgjøret. Henrik Halten Osen trente med MFK i vinter og var lenge aktuell for MFK, men endte opp i Strømmen.

Christopher Cheng, Lorent Callaku og Magnus Dahlby deler alle på toppscorertittelen i Strømmen med 5 mål hver.  Tidligere MFK-spiller Shadi Ali holder fortsatt koken med nummer 23 på ryggen på Strømmen stadion. Laget ledes fortsatt av tidligere MFK-spiller Kasey Wehrman som for øvrig ble utvist etter kampslutt på Melløs i våres.

MFK på sin side har til gode å vinne på bortebane etter sommerferien. Med 1-7 i målforskjell borte fra Melløs er ikke heldige tall. Nå venter Strømmen som har til vane å være best mot de beste. I skrivende stund er vi det beste laget når vi leser tabellen.

Skuffelsen var står da MFK spilte uavgjort hjemme mot Odd II. Samtidig som jeg registrer at mange mener at Odd stilte et sterkt lag mot MFK har de stilt så å si like sterkt etter sommerferien uten å ha vunnet en eneste fotballkamp. Vi skal kanskje rope så høyt hvis vi så hvordan lag vi stilte med i Amedialigaen mot Kråkerøy denne uka.

Mot Odd fikk Madhu og tidligere Strømmen-spiller Marius Hagen sine første kamper fra start for MFK. Hagen med sin rutine og erfaring var svært nære ved to anledninger til å sikre at alle poengene ble igjen på Melløs. En spiller som var savnet mot Odd var John Phillipe Koko som ikke var med i kamptroppen. Med sin ekstreme frekvens beina rydder han vært viktig for MFK så langt denne sesongen.

Det virker nesten litt sånn at motstanderne våre har funnet ut av hvordan vi spiller. Noah Alexandersson har blitt nøytralisert ved flere anledninger i høst. Motstanderne har blitt flinkere til å ta våre nøkkelspillere ut av kampen og det er ingen stor hemmelighet at Alexandersson har svært delaktig i det offensive spillet.

I våres endte det med hjemmeseier da MFK lå under til pause, men snudde det etter hvilen etter at Noah Alexandersson først utlignet ved å skru en corner rett i mål før Aksel Baran Potur «headet» inn 2-1 mot slutt av kampen.

Det er ikke gitt at Strømmen borte blir en enkel kamp. Det mobiliseres til kronekamp på Romerike med gratis inngang for alle tilskuere. Kråkevingen har satt opp buss hvor det fortsatt er noen få ledige plasser.

La oss fylle bortefeltet og kle det i gult. Alle til Strømmen!

Strømmen – Moss FK
15.00 – 24/9

Foto: Christian Thuesen