Tanker før onsdagskampen

Tanker før onsdagskampen mot Brattvåg

Foto: Karine Lillemo Hansen

Min første tanke før dette er at det ikke kan gå stort verre enn denne famøse hjemmekampen på Lørdag på Melløs mot Kongsvinger. Der viste MFK seg igjen som et lag som gjør mest personlige feil i hele PostNord-Ligaen. Fire feil er lik fire smeller i trynet og slik kan vi ikke ha det. Det nevnes at Kongsvinger er det beste laget i divisjonen i øyeblikket.

For er det noe vi gjør mest av så er det disse personlige feilene. Mål preget kamper i nær sagt alle nivåer man spiller. Selv om PostNord-Ligaen er beryktet for å være en skikkelig bingoliga er det likevel grunn til bekymring. Å unngå personlige feil skal være mulig, også på dette nivået! Det er noe spillerne og støtteapparatet bør ha i tankene før de tar fatt på den nære 600 kilometer lange turen. Er det mulig å trene på å gjøre mindre feil?

Brattvåg er heller ingen lett motstander og MFK er ikke i nærheten av å være en favoritt i dette forblåste onsdags oppgjøret. Brattvåg er riktignok bare litt bedre enn oss. Per nå ligger Moss rett over streken i PostNord-Ligaen på plass nummer 11 av 14. MFK taper terreng på nær sagt alle fronter, og vi taper og taper og taper…på kampdag 11 av 26 har vi for lite poeng. Det begynner å bli vanskelig å motivere seg til å dra på kamp for tiden. Men av en eller annen grunn storspiller vi i cupen? Sjelden har vel utsagnet cup er cup vært mere symptomatisk for MFK. For i cupen spiller vi som er storlag!!

Nå er det bare en ting som gjelder! Kællane må angripe hver kamp som en cupfinale. Vi er nødt til å spille bedre enn dette. Vi fortjener et bedre resultat enn dette. Vi supportere har nå begynt å synge We Trust The Process på en ironisk måte. Både spillere, trenere og ledelsen i Moss fortjener bedre enn dette. Vi håper MFK kan reise seg fra bunnstriden å bevise at de er langt bedre enn det vi supportere får inntrykk av. La oss ikke stå der å synge ironiske sanger.

Lars Skjølingstad #96