Rekruttene tapte i serieåpningen

Sprint-Jeløy snudde til seier, det samme gjorde Råde med en mann mindre. Mikkel Aastrand gjorde comeback for Drøbak/Frogn mens Christian Sukke måtte seg slått av Andreas Elvestad. Amedialigaen er i gang.

Sprint-Jeløy stanget lenge

Sprint-Jeløy serieåpnet borte mot Ås fredag kveld. Etter å ha ligget under 1-0 lenge løsnet det mot slutten av 2. omgang for laget fra øya.

Christian Josefsen sendte vertene i føringen etter kvarteret spilt i Ås. Sprint-Jeløy stanget lenge, men ti minutter før slutt løsnet det for gjestene. Øreåsen-gutten Alban Ramadani utlignet på straffe, og da var lagene like langt.

Fem minutter etter var kampen snudd. Isak Østrem sendte Sprint i føringen. Ervin Kozica økte til 1-3 før Tim Reinback fastsatte sluttresultatet til 1-4 på overtid.

– Vi snakket om det i pausen, at det gikk litt trådt for oss. Det lugget, så vi måtte heve oss og være tålmodige. Vi fikk etter hvert noen store sjanser og det var viktig at vi ikke måtte endre på for mye. Tålmodighet og samhold bidro til at vi vant denne kampen fullt fortjent, sa Gard H. Kristiansen til Sprint-Jeløys hjemmesider.

Foto: Joakim Bekkåsen
Råde vant med ti mann

Sammen med Sprint-Jeløy er Råde en het favoritt til å vinne Amedialigaen denne sesongen.
Det startet på verst mulig måte for hjemmelaget i Parken.

Først ble erfarne Netan Sansara utvist midtveis i 1. omgang, før Rakkestad gikk opp i ledelsen ved Magnus Næristorp. Rakkestad skulle ikke være lenge i ledelsen før Elias Fors utlignet for Råde.

Chinonso  Agu snudde kampen til 2-1 for Råde like etter, men Thomas Reinfjord utlignet for Rakkestad like før timen var passert i Parken.

Håvard Dalseth sendte Råde tilbake i føringen fem minutter senere før Rino Falk Larsen i ledelsen med tjue minutter igjen på klokka. Håvard Dalseth ble tomålscorer kvarteret før slutt i idrettsparken i Råde.

Foto: Råde IL
Rekruttene ledet, men tapte

Det var et ungt rekruttalg som tok i mot Lisleby på Melløs kunstgress mandag kveld. Hjemmelaget hadde med seg Josias Furaha, Uno Pedersen og Aleksander Bjørnvåg som alle har erfaring fra PostNord-Ligaen.

Kaptein for anledningen Aleksander Bjørnvåg ga rekruttene ledelsen før Lucas Nilsson økte til 2-0 på kunstgresset før kvarteret var spilt.

Etter halvtimen var Jonas Vanvik uheldig å sette ballen i eget mål for Moss 2, før Martin André Kjønigsen utlignet til 2-2 minuttet etter. Joe Lunde sendte Lisleby i ledelsen like etter. Kampen var snudd.

Samme mann satte inn 2-4 for gjestene rett før pause. Noen som skulle vise seg å bli sluttresultatet på Melløs.

Øvrig resultater
Drøbak-Frogn -Tistedalen 9-0
Sarpsborg FK – Østsiden 4-2
Selbak – Kvik Halden 2 0-5

Kråkerøy 2 – Borgen spilles tirsdag kl 20.00

*Mikke Aarstrand startet på benken mot Tistedalen, Andreas Elevestad scoret for Sarpsborg FK og Christian Sukke spilte hele kampen for Østsiden.

Foto: Joakim Bekkåsen/mossfk.no