– Et lag vi bør ta poeng mot

Forrige sesong spilte han for Skeid hvor han blant annet skaffet straffe mot oss på Melløs. Den ambisiøse unge herremannen fra Holmlia har til tider vært en uromoment for et hvert forsvar i PostNord-Ligaen.

Hvem er Adonai Mehary Kidane?
– Jeg er en sulten og ambisiøs fotball gutt fra Holmlia. Spilt fotball så lenge jeg kan huske.

Hva er det beste med Holmlia?
– Det beste må vel være samholdet og fellesskapet. Elsker også at «alle» vil få til noe ut av livet sitt.

Du startet opp i Holmlia før ferden gikk videre til Grorud. Hva mener du er nøkkelen til den suksessen Grorud har hatt siste årene?
– De har vært flinke til å utvikle og få det beste ut av spillerne sine. De har også vært tålmodige og bygget stein for stein.

Det ble en sesong hos Nybergsund/Trysil før det et år hos Bærum. Hvordan er Bærum som klubb? Fortell oss litt om denne perioden av karrieren.
– Jeg var i Bærum i én sesong, men lærte mye og fikk utviklet meg videre som fotballspiller. Veldig fin klubb som vil spille fotball langs bakken.

Jan Derek ga meg fritt spillerom offensivt også gikk det slag i slag den sesongen med gode minner, men absolutt høydepunktet var å slå VIF ut av cupen og hvor jeg scoret og spilte opp mot mitt aller beste.

I forkant av forrige sesong var du aktuell for klubber i OBOS-Ligaen. En mulig overgang strandet ettersom klubbene ikke ville betale utdanningskompensasjon. Kan slike økonomiske utfordringer ødelegge for unge fotballspillere?
– Ja, men samtidig skjønner jeg også hvorfor ordningen er der, men den virker mot sin hensikt i mange tilfeller og det er veldig synd. For klubbene er det mye mer attraktivt å hente en eldre og mye billigere spiller enn å feks betale utdanningskompensasjonen og satse på en yngre norsk spiller.

Det ble heller en sesong i Skeid. Hvor du skaffe straffe i oppgjøret mot Moss FK. Hva husker du fra den kampen?
– Ikke så mye, men jeg husker at Skeid kontrollerte det meste og at vi møtte et Moss uten mye selvtillit. Vi fikk et par tidlige mål og da var kampen egentlig over.

Nå er du i Moss. Hvordan kjennes det, og hva er forskjell på Moss FK og de andre klubbene du har vært innom?
– Det kjennes bra og jeg veldig fornøyd med Moss. Forskjellen er helt klart engasjementet rundt klubben og at det er så mange i lokalområdet som bryr seg om klubben. Det er veldig motiverende.

Kampen mot Kongsvinger ble en trist affære. Hva var det som gikk galt her?
– Et tidlig mål imot tok luften ut av ballongen. Vi responderte ikke bra nok og Kongsvinger med sin effektivitet utnyttet det.

Hvordan er stemningen i gruppa om dagen? Sportssjefen uttalte i Moss Avis at ingen var fredet. Hvordan skal vi snu den negative trenden?
– Stemninga er fortsatt bra og i perioder som dette er det viktig at vi holder sammen. Vi må jobbe hardere og luke bort feilene.

Forskjellen på vårt bunn nivå og toppnivå er for stort, så vi jobber med å jevne det ut.

Onsdag er det bortekamp mot Brattvåg. Et lag som ligger rundt oss på tabellen. Hva vet vi om Brattvåg?
– Vi vet at det er et lag vi ikke må undervurdere. De har noen gode enkeltspillere vi må passe oss for, men det er absolutt et lag vi burde klare å hente poeng fra.

Hvordan skal vi slå Brattvåg på onsdag. Vil vi se et Moss FK som tar mer hensyn til motstander eller vil vi se et Moss FK som skal ut å spille sin type fotball?
– Vi kommer til å fortsette å spille vår type fotball, men vi tar så klart hensyn til motstanderen og skal prøve å utnytte deres svakheter.

Hvem i gruppa vil du påstå hadde passet best som influencer i sosiale medier? Er det noen som har en liten skjult drøm om å være en da?
– Haha, her må jeg tenke litt. Kanskje Sebastian Pedersen?

Hva vil du si til mossingene som er i tenkeboksen for om de vil ta en tur på Melløs mot Kvik Halden?
– Det er meldt sol og 3 poeng så bare å møte opp!

Foto: Christian Thuesen

«Addo» Kidane sier vi kan ta poeng mot Brattvåg