Kattens lek med musen

Før kampen mot Kongsvinger var det mye snakk om den nye ståtribunen skulle være klar til bruk. Det var den ikke, og vi tror nok at mange som tok turen på Melløs lørdag var fornøyde med det.

Før og underveis i kampen var en god blanding av regn, vind og litt solgløtt. Selve kampen ble kattens lek med musen for Kongsvingers del.

Det var MFK som skulle få kampens første målsjanse etter bare to minutter. Christoffer Skårn som startet sin første seriekamp for sesongen kombinerte med Walid Idrissi. Idrissi som hadde trukket seg ut på høyresiden fant Skårn med en flott innlegg. Headingen gikk dessverre rett på Kongsvingers målvakt.

Her i fra og ut skulle det egentlig bare handle om et lag, nemlig Kongsvinger. Før det var spilt tjue minutter lå den første ballen i nettet bak vår spanske burvokter Daniel Rojas.

Adem Güven hadde nemlig ingen vanskelig oppgave med å sette inn 0-1 etter Rojas på død og liv skulle bokse et innlegg, som selv Thomas Myhre hadde holdt i Frankfurt.

Jeg løy litt da resten av kampen skulle handle om Kongsvinger, men vi må dra frem Casper Hjerpseth. Unggutten Casper Hjerpseth som fikk sin første start i PostNord-Ligaen var frempå med et langskudd, uten at skapte noen store problemer for Kongsvinger. Juniorspilleren er en av få MFK-spillere som leverte godkjent innsats i lørdagens kamp.

Halvtimen spilt da Kongsvinger var på tur igjen. Kaptein for dagen ble lurt i pølsekiosken for en pølse i vaffel av Adem Güven før han også passerte MFKs sisteskanse Rojas. Foran mål hadde Jan Martin Hoel Andersen ingen problemer med å sette inn kampens andre mål.

Få minutter senere var hamret Victor Grodås inn kampens tredje mål. Sønnen av den tidligere landslagskeeperen brukte kun ett touch før han dro til fra langt hold.

Ballen suste langs bakken bak Rojas, til en scoring selv den mest hardbarkede MFK-supporter må innrømme var av høy klasse over.

Etter hvilen fortsatt Kongsvinger og Daniel Rojas det gode samarbeidet fra omgangen før. Flere ganger var Rojas på bærtur i skogen da Kongsvinger enkelt kunne spille av MFK gang på gang uten å anstrenge seg så veldig mye.

Kampens siste scoring like før timen var spilt da Kongsvinger fikk komme rundt på sin høyreside. Etter et par flotte trekk kunne Jan Martin Hoel Andersen sette inn sin andre scoring for dagen på Melløs.

Resten av kampen var lite å skrive om. At Kongsvinger ikke scorer flere mål skal MFK være fornøyde med. De som skal være våre mest rutinerte spillere aldersmessig svikter gang på gang.

Avslutningsvis vil si at jeg savner ledertyper på banen. Noen som stikker seg frem og sier ifra når ting ikke er som det skal være.

Spillertyper som Henrik Stokkebø og René Elshaug, men slike spillere vil en ikke ha her? De er bare bråkmakere er de ikke? Kontinuitetsbærere som stiller krav og bryr seg om klubben vil vi ikke ha.

Vinner Senja søndagens kamp mot Florø, så sender de MFK under streken. Heldigvis er ikke det noe problem for MFK. Ettersom at klubbens uttalte mål er topp 5.

Foto: Christian Thuesen

Casper Hjerpseth la ned en god innsats mot topplaget fra Innlandet.

Kampfakta

Moss FK – Kongsvinger 0-4 (0-3)
Melløs, Moss

Tilskuere
498

Mål
0–1: Adem Güven
0–2: Jan Martin Hoel Andersen
0–3: Victor Grodås
0–4: Jan Martin Hoel Andersen

Gult kort
Leonard Getz, Moss FK
Besian Kadri, Moss FK
Mathias Gjerstrøm, KIL
Trace Murray, KIL
Christian Røer, KIL
Ludvig Langrekken, KIL

Moss FK XI 4-3-3
Rojas – Sanneh, Troudart, Andersen, Getz – Hjerpseth (Klaussen), Tesfai, Kadri – Skårn, Idrissi (Furuaha), Klemetsen Jakobsen

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©