Tapte for Start – Ute av cupen

Moss Fotballklubb er ute av Norgesmesterskapet i fotball. Det skjedde etter at Start vant 0-3 på Melløs onsdag kveld.

14 år etter at MFK og Start møttes til både cup- og seriespill var strålende stemning i sola i minuttene før kamp. Folk strømmet inn portene på Melløs i god tid. Noe som er litt uvant oss mossinger, men fortsett slik!.

For selv om det står på NFF sine hjemmesider at det var 1000 tilskuere innenfor portene må vi nok kanskje plusse på 400-500 ekstra i dagens oppgjør mellom MFK – Start.

Gjør man en liten innsats, så kommer det folk på Melløs. Da kamptidspunktet ble klart fredag var det mange som etterlyste billetter. MFK kastet seg rundt og fikk ut informasjon om billettsalg mandag. Så var ballen i gang. Bra jobba!

Til selve kampen. MFK hang ikke med innledningsvis. Start trillet ball i hatt med våre Kællær som virker litt «off». Noe som er uvant til Kællane å være. Gjestene fra Kristiansand hadde flere småfarligheter innledningsvis, men en god Mathias Eriksen Ranmark ryddet unna det som kom.

Etter 36 minutter rotet MFK det til for seg selv. John Phillipe Koko mistet ballen og ga bort et frispark ca 25 meter fra målet til Ranmark. Cameron Cresswell la ballen til rette, før han smalt ballen i nettet bak Ranmark på et flott frispark. Start opp i 0-1.

Etter pause gjorde Thomas Myhre to bytter da han la om fra 3-4-3 til 4-3-3. Markus Welinder og Shahram Jabari ble igjen i garderoben. Inn kom Aksel Baran Potur og Marius Andresen.

MFK forsøkte å gire opp, men hadde ikke Kællane dagen. Etter 51 minutter var Samuel Skarnes Gray både god og uheldig da han først vant ballen, men snublet på vei fremover. Dette skulle vise seg å straffe seg.

Peter Reinhardsen vant ballen fra Skarnes Gray før han satt fart fremover mot MFK-målet. I det han nærmet seg 16 meteren fant han Eirik Schulze med en fin stikker. Schulze dempet ballen før han slo hardt inn foran mål. Innlegget traff MFK-kaptein Kristian Strande som satt ballen i eget mål bak en sjanseløs Mathias Eriksen Ranmark. Med 0-2 så tidlig i omgangen skulle det bli tøft for MFK.

Start var ikke ferdige. I det vi nærmet oss timen spilt på Melløs var det fullstendig rullgardin for MFK. Mathias Grundetjern ropte på frispark, men dommer lot spillet gå videre. Ballen havnet i beina til Kristoffer Tønnessen som fikk all verdens av tid. Fra enden av 16 meteren økte Tønnessen til 0-3 med en hard og presis avslutning.

Få minutter senere fikk Start straffespark. Fra der jeg sto, så det ut som John Phillipe Koko var først på ball, men dagens dommer var ikke i tvil og pekte på straffemerket.

Cameron Cresswell fikk muligheten til å bli tomålsscorer, men Cresswell er tydeligvis den typen fotballspiller som synes det er enklere å score fra 25 meter enn fra 11 meter. Straffesparket endte i stolpe ut for Starts toppscorer i cupen.

Flere scoringer ble det ikke på Melløs onsdag. MFK skapte usedvanlig lite. Faktisk ingen målsjanse i hele kampen. Snipp snapp snute, så var årets cupeventyr over for MFK sin del. Vi gratulerer Start med videre ferd mot Ullevaal.

Allerede til søndag er det ny kamp når MFK skal til Rogaland for å møte Staal Jørpeland. Avspark på Jørpeland er kl 15.00.

Kampfakta

Moss FK – IK Start 0-3 (0-1)
Melløs, Moss

Tilskuere
1000

Mål
0-1: Cresswell
0-2: Selvmål
0-3: Tønnessen

Gult kort
Kristian Strande, Moss FK
John Phillipe Koko, Moss FK

Moss FK 3-4-3
Ranmark – Strande, Welinder(Potur), Andersen – Jabari(Andresen), Håpnes, Koko (Stavdal), Skarnes Gray – Alexandersson(Bamba), Claudio Braga, Anas Farah(Owusu)

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©