Solid seier mot Egersund

Kællane leverte årsbeste da Egersund som ikke hadde tapt på bortebanen til nå i sesongen ble feid av banen på Melløs.

Etter noen rolige innledningsminutter på Melløs var det Markus Welinder som spilte opp Claudio Braga med et flott gjennomspill. Portugiseren sentret så videre til høyreback Marius Andresen som dro seg inn i banen og avsluttet i mål, men scoringen ble ikke stående ettersom assistentdommer så en offside som kun han kunne se.

MFK var på gang nå. Vetle Hellestø kom til et skudd fra 20 meter, men like til side for mål. Noah Alexandersson prøvde seg med frekkis på direkte frispark, men Egersunds sisteskansen var med notene.

Men scoringen skulle komme, og det var av den pene sorten. Først var det Alexander Håpnes om spilte igjennom til Noah Alexandersson som igjen dro seg fri. Vår svenske maestro slo så en nydelig stikker mellom beina på en Egersund-spiller til formspiller Anas Farah.

Sistnevnte chippet likeså godt ballen over gjestenes sisteskanse på elegant vis og kunne juble sammen med resten av Kællane og Christian Thuesen bak det ene målet. MFK var i føringen og det var fult fortjent!

Like etter scoringen fikk Egersund en kjempesjanse da Anders Klemensson i Egersund-buret sendte i vei en klarering som så helt ufarlig ut, men MFK-kaptein Kristian Strande var uheldig og sklei på den våte med gressmatta.

Brått var Stian Michalsen og Simen Hammershaug to mot Markus Welinder. Welinder som knapt har blitt myndig viste stort stopperspill og stresset Michalsen til å sende i vei en flau avslutning midt på Mathias Eriksen Ranmark. Da uhellet først var ute gjorde MFK det beste ut av situasjonen.

Noah Alexandersson som hadde en meget god kamp denne ettermiddagen herjet med Egersund-forsvaret. Like før pause var han svært nær 2-0, men Ander Klemensson var våken og fikk reddet med unna med en fin beinparade.

Etter pause fortsette MFK i samme spor som i 1. omgang. Dagens Kæll Alexander Håpnes brøt høyt banen før han ga bort kula til Noah Alexandersson. Alexandersson spilte fri med nok en luke videre til Vetle Hellestø som tok med ballen fremover.

I det han kom til 16 meteren tok likeså godt Claudio Braga over stafettpinnen. Claudio Braga stoppet opp og tok et steg innover i banen før han hamret ballen i nærmeste kryss til 2-0 med venstrebenet.

For en scoring! Dette var en scoring som betød mye for portugiseren som løp rett bort til benken og jublet med resten av lagkameratene sine. Dette var for øvrig Claudio Bragas første scoring i serien for MFK. Neppe den siste.

Herfra og ut var det kun et lag på banen. Noah Alexandersson forserte fremover som at han ikke hadde gjort noe annet i hele sitt liv. Anas Farah fikk en fin mulighet til å bli tomålscorer, men ballen sklei av foten i avslutningsøyeblikket.

Gjestene hadde mer enn nok med å forsvare seg. Vetle Hellestø var svært nær da han stusset utenfor fra 5 meter etter en corner.

Egersund klarte aldri å sette MFK på prøve mot slutten av kampen. MFK vant fortjent 2-0 mot et av ligaens beste lag, og påførte Egersund sitt første tap på bortebanen denne sesongen.

Allerede onsdag er ny kamp på Melløs da IK Start fra Kristiansand kommer på besøk som gikk på en smell hjemme mot Kongsvinger søndag ettermiddag.

Et ønske fra meg og mange flere er at MFK nå tar i et tak slik at vi får flere på Melløs. Det fortjener Kællane! Nå må man opp i ringa! Når og hvor kan en få kjøpt billetter? Det holder ikke å bruke å tusje over de gamle billettene som ble trykt opp til kampen mot Sarpsborg 08.

Foto: Christian Thuesen
Kampfakta

Moss FK – Egersunds IK
Melløs, Moss

Tilskuere
673

Mål
1-0: Anas Farah
2-0: Claudio Braga

Gult kort
Kristian Strande, Moss FK
Bjørn Mæland, EIK
Chris Sleveland, EIK
Sivert Strangtad, EIK
Simen Hammershaug, EIK

Moss FK 4-3-3
Ranmark – Andresen, Strande, Welinder, Getz – Håpnes, Koko, Hellestø – Alexanderrson (Potur), Claudio Braga (Edmund Owusu), Farah

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©