– Noe av det kuleste jeg har opplevd

Markus Welinder ble kåret til Dagens Kæll av Kråkevingen mot klubben han er eid av nemlig Sarpsborg 08. Den unge kællen fra Våler har startet to kamper på rad. Blir det tredje start på rad mot Egersund?

Foto: mossfk.no

Kort fortalt. Hvem er Markus Olsvik Welinder?
– Jeg er en 18 år gammel midtstopper fra Våler, som har spilt fotball rundt i distriktet her fra jeg liten, før jeg 14 år gammel tok steget til Sarpsborg 08 og nå er jeg tilbake på Melløs.

Etter å ha spilt barnefotball her i distriktet for MFK og Ekholt tok du turen til Sarpsborg 08. Hva var det som gjorde at Sarpsborg 08 var det rette steget?
– Jeg ønsket å spille med de beste spillerne i Østfold i min aldersgruppe, og jeg visste at Sarpsborg 08 hadde et veldig godt 2004 kull og jeg ville bli en del av det. 3. Jeg vil si at alt er et lite stepp opp fra Norsk tipping ligaen til postnord ligaen, rammen rundt er større, spillerne er bedre og tempo er mye høyere.

De siste sesongene har vært preget av lite kamper som en følge av covid-19. I fjor ble det kamper i Norsk Tipping-ligaen. Hva er den største forskjellen på Norsk-Tipping-ligaen og PostNord-ligaen?
– Vil si at alt er et lite stepp opp fra Norsk Tipping-ligaen til PostNord ligaen, rammen rundt er større, spillerne er bedre og tempo er mye høyere.

I våres ble du klar på et sesonglangt lån fra Sarpsborg 08. Hvordan er det å være tilbake i MFK?
– Det er veldig morsomt, gruppa er kjempefin, med mange gode fotballspillere og ikke minst fine personligheter. Det er også veldig kult å få være med på det som skjer her i Moss nå, man merker endring i klubben og at det er et stort engasjement.

Du har fått prøve seg som høyreback ved noen anledninger denne sesongen. Mot Sotra var du å finne mot stopperplass. Hvilken posisjon er din sterkeste?
– Det er midtstopper, jeg kan også brukes på høyreback plassen, men foretrekker midtstopper.

I midtuka fikk du sjansen nok en gang hjemme mot klubben som eier deg. Du ble kåret til Dagens Kæll av Kråkevingen og videre avansement i cupen. Hvordan var den opplevelsen?
– Det må være noe av det kuleste jeg har vært med på, det var veldig gøy at jeg gjorde en god prestasjon, men ikke minst at vi rodde i land en så sterk lagseier.

I dag møter vi Egersund hjemme. Et lag som ennå ikke tapt på bortebane denne sesongen. Hvordan skal vi senke Egersund?
– Vi må fortsette å produsere sjanser og være ydmyke, følge kamp planen og ha en 100% innsats som vi har hatt i egentlig hele sesongen.

Det ble IK Start i 3. runde. Det bør bli en artig fotballkamp mellom to gamle storheter?
– Det kan bli veldig gøy, vi er underdogs den kampen her også som mot Sarpsborg 08, men det er en posisjon vi trives godt i noe vi beviste mot Sarpsborg på onsdag.

Hvor streng er botsjefen på innbetalinger av bøter? Er det noen som slipper billigere unna enn andre?
– Botsjefen er streng. Jeg slipper ikke billig unna hvertfall og det håper ikke andre i garderoben gjør heller.

Hvorfor skal folk ta turen ti Melløs søndag og mot IK Start i midtuka?  
– Vi ønsker at så mange mossinger som mulig tar turen til Melløs søndag og onsdag, vi trenger all den støtten vi kan få for å skape enda flere gode øyeblikk på Melløs.

Foto: Christian Thuesen