Før kampen: Moss FK – Egersunds IK

Etter en god midtuke med seier i cupen venter Egersunds hjemme på Melløs søndag ettermiddag for Moss Fotballklubb. Gjestene har ennå til gode å tape på bortebane denne sesongen.

Først vil jeg startet denne saken med at jeg ikke vil skrive Egersunds, men Egersund. Klubben heter riktig nok Egersunds Idrettsklubb, men blir omtalt som Egersund.

Våre gjester fra Rogaland er kjent for et lag som alltid snubler på mot slutten av sesongen. Forrige sesong var intet unntak. Det berømte tapet for tabelljumbo RBK 2 forrige sesong fikk fatale følger for Egersund som til slutt måtte se at opprykket glapp til Osloklubben Skeid.

Ikke nok med det kapret Arendal kvalifiseringsplassen i siste serierunde som en følge av en typisk Egersund «choke».

Gjestene har tidligere vært kjent for et lag som har hentet spillere fra blant annet YouTube, men har før denne sesongen lagt om spillerlogistikken. Simen Hammershaug er lagets toppscorer og kom fra Strømsgodset i vinter.

I tillegg har de Stian Michalsen som er en målfarlig spiller med erfaring fra blant annet Viking og Arendal før han meldte overgang til tigerstripene før forrige sesong. Forrige sesong ble det 13 kasser på angriperen. Foreløpig denne sesongen har han nettet 5 ganger hvor 3 mål er i serien og resterende i cupen.

I 2018 ble Sivert Strangstad kåret til årets kæll av Kråkevingen da han storspilte i den dype rollen på midten under Ole Martin Nesselquist. Strangstad byttet ut Melløs med Føyka og Asker før 2019 sesongen før turen gikk vestover foran forrige sesong.

Denne sesongen har Eidsbergs store sønn slitt med like mange minutter som tidligere sesonger, men det er ikke noe tvil om at Strangstad er en meget god fotballspiller på dette nivået. Det sier det meste om hvilke kvaliteter som bor i dette Egersund-laget.

Nytt av året i Egersund er at spillerne har begynte med trening på dagtid og hvor mange av spilleren lever av å spille fotball.

I midtuka ble det 1-2 tap hjemme mot Sandnes-Ulf i cupens 2. runde etter å ha først ledet, men etter en sen scoring fra Sandnes-Ulf ble det cupexit for vår divisjonskollega.

MFK og Egersund har kun møttes to ganger tidligere. Begge gangene var i 2019 sesong da MFK vant 0-1 borte etter en scoring av Rene Elshaug. Hjemme på Melløs overrasket MFK med ny formasjon og knuste Egersund 6-2 etter scoringer av Magnus Fagernes, Alagie Sanyang, Christoffer Skårn og to scoringer av klubblegenden Thomas Klaussen. Egerunds kaptein Kim-Robert Nyborg satt også en bak egen keeper.

I midtuka ble formlaget i Eliteserien Sarpsborg 08 slått 1-0 hjemme på Melløs etter en scoring av Anas Farah. Forrige serierunde ble Vetle Hellestø matchvinner 3 minutter på overtid borte mot Sotra på Vestlandet.

MFK «hvilte» seg videre til 3. runde. Marius Andresen som ble kvestet hjemme mot Arendal for to uker siden er aktuell til helgas kamp. Før kampen mot Sotra ble Shahram Jabari (19) lånt inn fra Lillestrøm. Jabari har gjort sine saker bra har levert to gode kamper etter overgangen fra Lillestrøm og vil kjempe med Andresen om høyrebackplassen utover høsten.

Aksel Baran Potur som i fjor opererte på venstrebacken har blomstret som indreløper i MFK i våres. Mot Sarpsborg 08 figurerte han som midtstopper i 81 minutter før han ble byttet ut med Stian Andersen.

Markus Welinder som denne sesongen er på lån fra Sarpsborg 08 har startet de to siste kampene som en følge av en skade på vår franske venn Emmanuel Troudart. I midtuken ble Welinder kåret til dagens kæll av Kråkevingen etter å ha levert en solid innsats sammen med resten av sine lagkamerater.

Om Thomas Myhre velger å kjøre med tre midtstoppere er Welinder trolig å finne i startoppstillingen søndag som tidligere har fått prøvd seg på høyrebacken når han har fått sjansen på A-laget.

Claudio Braga fikk en sjelden start helt på topp da Bamba ble spart mot Sarpsborg 08. Portugiseren som mange venter på skal slå ut i full spring var sammen med Noah Alexandersson og Anas Farah et konstant uromoment mot sarpingene. Kanskje den omsorgsfulle portugiseren får en ny sjanse fra start søndag.

Den innleide spissen Edmund Koranteng Owusu fra Lillestrøm kan fort bli en mulig joker allerede til helga mot Egersund. Unggutten er kjent for å ha et øye for mål. En spiller vi gleder oss til å stifte bedre bekjentskap til.

Billettpriser
Kr 120,- for voksen
Kr 60,- barn/honnør
Kr 50,- for Kråkevingen (Kun på ståtribunen)

Merk dere kamptidspunktet: Søndag kl 14.00 på Melløs. Queens Pub i sentrum åpner kranene kl 13.00, det samme gjør Rompuben. Øre Villa Kro åpner ikke før kl 17.00 grunnet mangel på personal.

Vær tidlig da det kan komme en del folk.

Foto: Christian Thuesen