Kællane sendte Sarpsborg 08 ut av cupen!

Det ble en flott kveld på Melløs da Anas Farah ble matchvinner hjemme mot formlaget i Eliteserien Sarpsborg 08.

Før kampen gikk praten i hvor viktig det ikke var å slippe inn mål tidlig. Det var tydelig at dette var noe Kællane forberedt seg på. Fra kampen mot Sotra forrige helg var Aksel Baran Potur flyttet ned på midtstopperplass og Stian Andersen ble henvist til benken.

Matchvinner fra Sotra-kampen Vetle Hellestø fikk sjansen start sammen med John Phillipe Koko som var tilbake fra suspensjon etter det røde kortet han fikk hjemme mot Arendal.  

Gjestene fra Sarpsborg startet best, men den nye stoppertrioen Strande, Welinder og Potur ryddet unna det som kom innledningsvis.

MFK yppet seg til tider på noen overganger uten at de fikk satt S08-keeper Simen Vidtun Nilsen på noen reale prøver før pause.

Etter pause fortsatte MFK å gi S08 en real kamp, og etter 55 minutter fant Vetle Hellestø Noah Alexandersson som igjen fant Anas Farah som alene med keeper på elegant vis satt inn 1-0 til MFK.

I det vi passerte timen spilt på Melløs gjorde S08s svenske trener et trippelbytte. Inn kom Tobais Heintz, Bjørn Ingen Utvik og Frederico Molins. Sarpingen mente alvor. Denne kampen ville de vinne!

Men MFK var ikke ufarlige. Få minutter etter var det målscorer Anas Farah som fant Vetle Hellestø. Rogalendingen ladet kanonen og smalt til fra drøye 25 meter, men kun en god S08-keeper hindret Hellestø en nydelig scoring.

Etter som tiden gikk på Melløs og cupbomben kom nærmere og nærmere giret S08 opp flere hakk, men MFK holdt stand. Mossingen Markus Welinder som er på lån fra nettopp S08 leverte en strålende forsvarskamp ble kåret til dagens kæll av Kråkevingen.

Det var mange som måtte gni seg i øynene da 4. dommer viste at det var lagt 6 minutters tilleggstid. Og det er ikke over før det er over er det noe som heter.

Vetle Hellestø som sammen med resten av Kællane hadde gjort en kjempekamp fikk sitt andre gule korte slik at MFK måtte avslutte kampen med 10 mann og S08 øynet fortsatt håp.

Først var det Joachim Soltvedt som smalt et skudd metallet og ned på streken før helt på tampen Frederico Molins jublet for scoring, men assistentdommer var raskt oppe med flagget og scoringen ble ikke stående.

Like etterpå kunne Kællane og resten av Melløs slippe jubelen løs. For andre sesong rad er MFK videre til 3. runde!

Kampfakta

Moss FK – Sarpsborg 08 1-0 (0-0)
Melløs, Moss

Tilskuere
1176

Mål
1-0: Anas Farah

Gult kort
Kristian Strande, Moss FK
Vetle Hellestø, Moss FK

Rødt kort (to gule)
Vetle Hellestø, Moss FK

Moss FK 3-4-3
Ranmark – Strande, Welinder, Potur (Andersen) – Jabari, Koko, Hellestø, Getz (Skarnes Gray) – Alexandersson, Claudio Braga (Bamba), Farah

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©