Før kampen: Moss FK – Sarpsborg 08

Onsdag kveld er det klart for 2. runde av Norgesmesterskapet i fotball. Som i 2017 tar Moss Fotballklubb i mot Sarpsborg 08 hjemme på eget gress.

Sarpsborg 08 som neste år står til konfirmasjon har aldri vunnet cupen, men har tapt to finaler i sin relative korte levetid.

Sarpsborg 08 kommer fra en 5-1 seier hjemme mot Strømsgodset i forrige runde i Eliteserien. Laget fra Hockeytown ligger på en 5. plass i Eliteserien med 16 poeng etter 10 kamper.

I 1. runde av cupen ble Christian Sukkes Østsiden slått 0-7 19. mai hvor blant annet mossingen Tobias Heintz tegnet seg på scoringslista.

Mossingen som har en fortid fra Sprint-Jeløy og for 10 år siden spilte guttefotball i MFK. For 5 år siden slo Heintz for alvor igjennom i norsk fotball. I det tilsvarende oppgjøret for 5 år siden var det nettopp Tobias Heintz som sendte Sarpsborg 08 i ledelsen.

Tim Reinback utlignet til 1-1, men dansken Patrick Mortensen økte til 1-2 etter 67 minutter. MFK leverte en solid kamp, men det ble vanskelig da Youssef Chaib fikk direkte rødt kort med 15 minutter igjen av kampen, og tapte tilslutt 1-3.

Hvem Sarpsborg 08 starter med på Melløs onsdag blir interessant. Kanskje mossingen Jarik Sundling får sjansen mellom stengene? Sundling meldte overgang fra Sprint-Jeløy foran 2020-sesongen. Forrige sesong ble det G-16 og G-19 på Sundling, men denne sesongen har han fått to kamper i Norsk-Tipping-ligaen og 8 kamper for G-19 i følge NFF sine hjemmesider.

Forsvarspilleren Jørgen Horn har en fortid i MFK. Horn tilbrakte høsten 2006 på lån fra Vålerenga da daværende MFK-trener Geir Bakke hadde skadaproblemer på midtstopperplass.

Tobias Heintz har rukket og vært en tur i Tyrkia siden sist lagene møttes på Melløs. Vinteren 2019 ble Heintz solgt til Kasımpaşa. Der fikk han 15 kamper totalt på 2 sesonger før han i 2020 ble lånt tilbake til Sarpsborg 08.

I 2021 ble han klar for svenske Häcken, hvor det ble 16 kamper og 2 scoringer før han på nytt før denne sesongen ble lånt tilbake til Sarpsborg 08 og står med 5 scoringer så langt i Eliteserien.

Trolig vil våre gjester rotere litt på laget og spare noen spillere. Kanskje Magnar Ødegaard, Martin Høyland, Eirik Wichne og Steffen Lie Skålevik får sjansen fra start.

I motsetning til våre gjester har MFK vunnet cupen tilbake i 1983. Den gangen ble Vålerenga feid av banen på Ullevaal. Stein Kollshaugen og Geir Henæs scoret målene for MFK den gangen.

På veien til 2. runde ble Sprint-Jeløy slått 2-3 på Bellevue etter at hjemmelaget ledet 2-0 tidlig i 2. omgang. Claudio Braga scoret så to ganger før Aksel Baran Potur ble matchvinner mot slutten av kampen.

Hva MFK kommer til å stille med mot Sarpsborg 08 er uvisst. Kanskje Leo Getz får hvile til fordel for Samuel Skarnes Gray og kanskje Markus Welinder får muligheten fra start mot klubben som eier han?

Det blir interessant å se hva Thomas Myhre sender ut på Melløs matta onsdag. Overtidseieren mot Sotra kostet mye krefter for mange av våre kællær og til søndag er det ny toppkamp hjemme mot Egersund på Melløs. Det er ikke umulig at den kampen avgjør hvem som starter på onsdag.

MFK har ikke den største bredden og reservekeeper Dani Rojas var eneste fra A-laget som var med da rekruttlaget tapte 1-2 hjemme mot et annet lag fra Sarpsborg, nemlig Sparta Sarpsborg.

Med Emmanuel Troudart ute med skade, Marius Andresen er usikker og med trioen Thomas Klaussen, Michael Singh og Sebastian Pedersen ute med langtidsskader. Får kanskje unggutta Sander Wold og Oliver Stavdal sjansen fra start som mot Sprint-Jeløy i 1. runde?

Claudio Braga tror vi får muligheten fra start. Nylig ble Edmund Koranteng Owusu klar på lån fra LSK. Kanskje Bamba får hvile og Owusu få sjansen fra start helt der fremme.

Om det blir cupfest på Melløs får vi vente å se. MFK har ikke gjort stort for å skape blest rundt dette oppgjøret. Det er trist ettersom MFK selv håpet på Sarpsborg 08 eller FFK om vi gikk videre fra 1. runde. Noe folk vil det nok komme, men det har neppe vært rift om billettene til nå.

Billettpriser
Kr 120,- for voksen
Kr 60,- barn/honnør
Kr 50,- for Kråkevingen (Kun på ståtribunen)

Queens Pub i sentrum åpner kranene 12.00, Rompuben kl 15.00 og Øre Villa Kro kl 16.00. Avspark på Melløs er kl 18.00. Vi sees!

Foto: Christian Thuesen