Skuffende poengdeling mot Senja

Etter den begredelige hjemmekampen mot Vålerenga 2 tok Moss Fotballklubb turen til Senja Storhall for å møte Senja FK. Et lag som før sesongen var tippet som et bunnlag og hvor negge lag sto med to tap hver før onsdagens kamp.

Moss var det beste laget i 1. omgang, uten å imponere voldsomt. Bortelagets høye press førte til at Senja slet med å spille seg ut bakfra. Bortelagets vartet opp med en del gode angrep på høyresiden i første omgang. Anført av en leken Adonai Kidane og hurtige Willy Hagren Sanneh. Gjestene skapte tre gode målsjanser de første 45 minuttene. Nærmest var Sebastian Pedersen etter 30 minutter. Etter et innlegg fra venstresiden vartet Pedersen opp med god heading, som Senjas keeperen på mirakuløst vis fikk reddet til corner.

De siste 45 minuttene kan kategoriseres som kjedelig. Begge lage var opptatt av holde på ballen, noe som førte til lavere tempo i kampen. De store målsjansene uteble fullstendig. I det 78.minutt ble MFK-keeper Daniel Rojas sendt i dusjen, etter å ha felt en Senja-spiller på vei gjennom. Dermed måtte kællane avslutte matchen med en mann mindre på banen. Like før slutt var Senja nære ved å stikke av med alle tre poengene. Kun en kjemperedning av Andreas Wasenius sto i veien for Senjas første seier i seriespillet. Dermed ender kampen som den startet, 0-0.

Ut ifra hvordan kampbildet ble, så var det greit med et poeng til hvert av lagene. Sett over et så er et poeng borte mot Senja en stor skuffelse. Neste kamp er allerede til helgen, borte mot Fløya. Da skal årets første trepoenger komme!

Kampfakta

Senja – Moss FK 0-0 (0-0)
Senja storhall, Senja

Gult kort
Stian Andersen, Moss
Emmanuell Troudart, Moss
Sebastian Pedersen, Moss
Sebastian Ottesen, Senja
Tomas Sabell, Senja
Markus Johnsgård, Senja

Rødt kort
Danny Rojas, Moss

Moss XI 4-3-3
Rojas – Sanneh, Njie, Troudart, Andersen – Tesfai (A. Wasenius), Klaussen, Kadri (Solvang Nilsen) – Kidane (Furaha), S. Pedersen (Midtgård), Klemetsen Jakobsen

Foto: mossfk.no/Morten Eriksen

Mossingen Morten Eriksen med familie tok i mot Kællane på flyplassen med musikk og flagg.