– Det å undervurdere Senja og Fløya er uaktuelt

Foto. mossfk.no

Stian Andersen er endelig skadefri og spilte hele kampen mot Vålerenga sist helg. Forsvarspilleren bærer forøvrig draktnummer 4 i Moss Fotballklubb. Tirsdag setter Andersen og resten av Kællane seg på flyet til Tromsø for en liten mini-turné i Nord-Norge.

Først og fremst. Hvor deilig er det å kunne spille fotball igjen og hvordan kjennes kroppen?
– Det er nesten ubeskrivelig! Det er fotball som fyller dagene våre, og det betyr veldig mye for oss at vi endelig er i gang med en ny sesong. Kroppen kjennes veldig bra ut! Jeg har endelig blitt kvitt skader og smerter som har hemmet meg i de to siste sesongene.

Som mot Alta, så startet det bra hjemme mot Vålerenga. Vi ledet to ganger, men Vålerenga scoret målene. Hva skjedde?
– Vi var veldig gode i starten av begge kampene, og det er vi fornøyde med. Dessverre ble begge kampene påvirket – i altfor stor grad – av individuelle feil noe som gjorde det vanskeligere for oss å komme tilbake. Heldigvis er det lettere å fikse i motsetning til det strukturelle. Som lag kommer vi uansett til å stå stammen i tykt og tynt. Vi må lære, og det raskt!

Etter pause forventet Melløspublikumet å se et MFK-lag som gikk rett i strupen. Det ble mye ball på tilbake og på tvers. Hvorfor lykkes en ikke bedre i å sette Vålerenga under press?
– Fra mitt syn blir vi for passive, og vi lykkes ikke i å utnytte den store gressmatta vår. Vi er for unøyaktige i pasningsspillet, og vi klarer ikke å skape et progressivt angrepsspill. I tillegg blir vi for stillestående uten ball.

Vi lykkes med det i store deler av første omgang i kampen mot Alta og Vålerenga. Fortsetter vi med det utover i kampene er det ikke mange lag i avdelingen som holder følge med oss. Vi er nødt til å holde det gående uansett hva måltavlen viser.

Kampen mot Alta og Vålerenga er glemt. Onsdag venter Senja borte. Hva vet vi om Senja og hvor stor er revansjelysten i gruppa?
– Vi vet at Senja er et godt lag, og bortekampene mot dem er alltid tøffe. Vi er selvsagt veldig revansjelystne og vi føler at vi har enda mer å bevise. Ingenting annet enn tre(seks) poeng er akseptabelt når vi tar den lange turen til nord på onsdag.

Fra Senja går turen videre til Tromsø for å møte Fløya. Fortell litt om opplegget dere har på denne mini turnén i Nord-Norge?
– Opplegget på turen består selvsagt av mye reising i form av fly og buss. For å koble av og forberede oss til kamp prøver vi å være mest mulig sammen, bli bedre kjent og skape gode relasjoner da vi er et nokså nytt lag.

Forhåpentligvis vil det gjøre at vi spiller bedre sammen som lag i kampene. Utover det går det mye tid til kortspill, og vi ser mye fotball sammen nå som EM går parallelt.

Hva vet vi om Fløya i år til motsetning fra forrige sesong?
– Det vi vet er at det er helt uaktuelt å undervurdere både Senja og Fløya på bakgrunn av forrige sesong! Hvis ryktene er sanne har dem forsterket laget sitt, men vi prøver uansett å fokusere mest på oss selv og sørge for å ta med seks poeng hjem igjen.

Dere vender nesa hjemover mot Moss etter kampen i Tromsø. Dere rekker knapt å komme inn gangen hjemme før dere setter dere på bussen til Florø. Hvordan påvirker så mye reising på kort tid dere som spillere?
– Denne sesongen kommer til å bli tøff, men vi har forberedt oss godt. Dette er en del av livet som fotballspiller. Det handler om å ta riktige valg, og ta vare på kroppene våre. Selvfølgelig har et så tett kampprogram sin påvirkning, men vi kan ikke gjøre noe annet enn å fokusere på det vi kan gjøre noe med.

Før vi runder av. Din kontrakt går i denne sommeren. Får vi se deg på Melløs også til høsten?
I mai ble vi enige om å forlenge avtalen ut året. Det er jeg veldig takknemlig for da jeg ikke har fått vist ordentlig hva som bor i meg på grunn av skader i de to siste sesongene.

Dere vil absolutt se meg på Melløs til høsten, og jeg håper vi får se mange av dere på tribunen også!

Foto: Christian Thuesen

Stian Andersen skal ta opp arven etter Einar Aas i draktnummer 4.