Shaun Constable er ny trener i Moss FK

Foto: mossfk.no

Lørdag 30. januar ble det kjent at Moss Fotballklubb har ansatt ny hovedtrener i engelske Shaun Constable. For de fleste av oss et helt ukjent navn, men en kjapp kikk på cv’ en hans viser han har erfaring fra fotballen på feil side av fjorden.

Vår nye hovedtrener er fra England å kom til Norge i 2008 etter å ha arbeidet hos akademiene til Leeds og Stoke. Han har UEFA A-lisens utdanning igjennom det skotske fotballforbundet.

Han begynte sin norske karriere i Ørn-Horten i 2008 før han ble hentet til Sandefjord som juniortrener og senere assistent for klubbens A-lag. I Sandefjord var han fra 2012 til 2018 som assistent under flere trenere og har etablert seg med norsk kone. Han tok allikevel turen til Østersund og ble assistenten til sin gode venn og tidligere Viking-trener Ian Burchall. En han tidligere hadde jobbet med i Leeds.

Derfra gikk turen til Stockholmsklubben Brommarpojkarna (Jerry Månssons klubb) i svensk 1. Div (nivå3) som assistent for Kjell Jonevret. Da Jonevret trakk seg etter 9 kamper ble han hovedtrener ut sesongen med et poengsnitt på 1,94 pr kamp.

Av noen raske søk på nett finner vi ut han syntes norsk er litt vanskelig språk, men elsker livstilen vår. Savner en god pub og fish and chips.

Vi ser frem mot å bli bedre kjent med vår nye hovedtrener. Vi skal gi han tid til å få smake pølse i vaffel, og kanskje vi får høre han i VingenPod en gang i fremtiden?

Welcome to Moss, Shaun Constable!