Fagernes-dobbel mot Senja

Moss Fotballklubb inviterte til gjenåpningsfest hjemme mot Senja, men det var alt annet som lignet på en fest i 1. omgang. Kun 3 av 4 flomlys fungerte og hjemmelaget hadde vanskeligheter med å komme til målsjanser i åpent spill.

Kampens første målsjanse kom riktig nok i åpent med Noah Alexandersson. Svensken tvang frem en god redning i Senjas sisteskanse som fikk reddet til hjørnespark etter å ha blitt spilt frem av Willy Sanneh.

Det var faste situasjoner som ble hjemmelagets bane før hvilen. Først ut var Leo Getz som ikke fikk skikkelig trøkk i sin heading fra ca 3 meter foran mål etter et hjørnespark fra venstre. Deretter var det Leo Getz som slo et fint innoverskrudd hjørnespark, men Thomas Klemetsen Jakobsen fikk ikke presset headingen under tverliggeren.

Vingbacken Leo Getz var svært sentral i mye av det Kællane skapte mot Senja. Like før pause var Getz frempå igjen da et utspill spratt over alt og alle, men avslutningen ble litt i det svakeste laget da en Senja-spiller fikk forstyrret nok til at avslutningen ikke ble det helt store.

Og da Senja hadde sin eneste store målsjanse etter et hjørnespark var Mathias Eriksen Ranmark der med en strålende redning. Scoringene uteble før pause, men det var etter hvilen hvor målene skulle komme på Melløs.

Leo Getz dro seg innover midtveis på Senjas banehalvdel før han overlot ballen videre til Endreas Tesfai.
Tesfai dro av to motspillere med en enkel, men leken pasningsfinte før han sendte i vei et skudd fra drøyt 20 meter. Skuddet var såpass hardt at Senjas sisteskanse velgte å bokse rett ut i farlig område.

Der var Walid Idrissi først på returen og snappet opp ballen rett foran nesa på en Senja-forsvarer, før han smalt inn 1-0 til Moss Fotballklubb. Det må nevnes at Idrissi leverte en god prestasjon sammen med nevnte Getz.

Etter scoringen skulle det ikke ta lange tiden før neste ball lå i nota. Uno Pedersen brøt inne på Senjas banehalvdel før han tok med seg ballen fremover i banen. Med en nydelig stikker fant han målscorer Idrissi som sendte ballen videre til Noah Alexandersson foran mål.

Svensken avsluttet et flott angrep med å skli kampens andre scoring. 2-0.

Herfra og ut var det kun et lag på banen. Både Noah Alexandersson og Besian Kadri fikk sine muligheter til å øke Moss Fotballklubbs ledelse. Dessverre for hjemmelaget endte avslutningene et godt stykke over mål.
Sarpsborgs Cafu, Willy Sanneh var også nære scoring da han hamret ballen i stolpen på hjørnet av 16 meteren.

Men det var på tampen av kampen hvor det øyeblikkene kom på løpende bånd. Etter 82 minutter ble en god Walid Idrissi byttet ut med Magnus Fagernes. Etter over 15 måneder på sidelinjen grunnet skade var spissen endelig tilbake.

For det som lå i vente de neste minuttene gjorde inntrykk på samtlige på Melløs.

Først var det Noah Alexandersson som fint spilte igjennom Leo Getz som kom på et strålende løp. Backen tok et touch før han slo inn foran mål. Der ventet ingen andre enn Magnus Fagernes som stupheadet inn 3-0 til hjemmelaget.

Dette var en scoring som betød mye og det kunne du se. Hele laget inkludert keeper Ranmark omfavnet målscoreren inne i Senjas mål.

På vei tilbake mot midten kunne en se det var en glad Fagernes som knyttet neven mot sittetribunen hvor familien satt før han tok i mot hyllesten fra ståtribunen. Dette er sånt en ser på film. Kjedelig klisjé, men det for gå.

Verre skulle det bli for Senja. Rett før full tid fikk Thomas Whalen sitt 2. gule kort dagen. Dermed ruslet Whalen slukøret inn i garderoben litt før resten av lagkameratene.

Det var ikke over helt ennå på Melløs. For det skulle komme mer fra Magnus Fagernes. Etter strålende angrep fra høyre med fant Aksel Potur en umarkert Fagernes inne i boksen.

Spissen løp mot Kråkevingen, kysset klubbemblemet foran fotografen før han tok i mot fortjent hyllest.

Du skal være bra tjukk i hodet om en ikke klarer å være glad på vegne av Magnus Fagernes. Det er alltid gledelig med spillere som er tilbake fra langtidskade. Når det i tillegg gjøres på denne måten. Vakkert!

Det endte tilslutt med hjemmeseier 4-0 til Moss Fotballklubb. På dagen 34 år etter klubbens første og eneste seriemesterskap, til nå.

Nå skal det mye til for at det ikke spilles PostNord-liga fotball på Melløs neste sesong. For Senjas del, så er det kun en teoretisk mulighet for at det ikke blir Norsk Tipping-liga neste år.

Kampfakta

Moss FK – Senja 4-0 (0-0)
Melløs, Moss

Tilskuere
347

Mål
1-0: Walid Idrissi
2-0: Noah Alexandersson
3-0: Magnus Fagernes
4-0: Magnus Fagernes

Gult kort
Endreas Tesfai, Moss FK
Thomas Whalen, Senja

Rødt kort
Thomas Walen, Senja

Moss FK XI 4-3-3
Ranmark – Sanneh(Potur), Troudart, Andersen, Getz – Tesfai, Klaussen, U. Pedersen (Kadri) – Alexandersson (Bam Carlos), Klemetsen Jakobsen, Idrissi (Fagernes)

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©