– Jeg håper på noen minutter

Magnus Fagernes kom inn som et friskpust sommeren 2019, men 2020 sesongen ble alt annet enn fest for den målfarlige angriperen fra Nesodden. Nå er endelig Magnus Fagernes tilbake!

Foto: mossfk.no

Hvem er Magnus Fagernes?
– Jeg er en blid, energisk og sosial gutt som elsker fotball i alle former. Spille fotball, se kamper på tv-en eller spille fifa. Mye tid som går med der.

Du kom inn sommeren 2019. Fra et Drøbak-Frogn som så og si allerede hadde rykket ned. Hva var det som skjedde i Drøbak den sesongen?
– Det skjedde et styreskiftet i klubben. Man gikk fra å satse på være en klubb som skulle være med i toppfotballen til å heller satse på sunn økonomi og satse mer på de lokale spillerene.

Da skjedde det også et trenerskifte og det ble litt for mye endring på en gang, noe som desverre gikk utover de sportslige prestasjonene.

Som nevnt over. Du kom inn som et friskt pust sommeren 2019. Hvordan ble du tatt i mot av gruppa den gangen?
– Jeg ble tatt ekstremt godt i mot av hele gruppa. Kjente både Mikkel og Rene som begge var etablerte og det var ikke noe ulempe sånn sett.

Det ble 11 kamper og 5 mål høsten 2019. I forkant av 2020 var det mange som var spente på hvilke sted du hadde tatt i løpet av vinteren, men 2020 ble en spesiell sesong på forskjellige måter. Det ble med et kort innhopp i seriestarten borte mot Hødd. Hva skjedde?
– 2020 ble et merkelig år på alle mulig måter. Hadde akkurat begynt å komme i form etter en betennelse i akillsen, men da kom covid nedstengningen.

I juni gikk det vel 3 treninger før jeg havnet i duell som gjorde at jeg fikk hofta i en posisjon som kroppen min ikke ønsket og dermed medførte mye smerter. Grunnen til dette var at jeg hadde en utvekst av bein i hofteleddet som jeg da måtte opperere bort.

Brukte hele 2020-sesongen på å bli sendt østlandet rundt for å finne ut hva det var, men virket som ingen kunne finne noe på bildene jeg hadde tatt.

Plutselig i desember fikk jeg fasit, og måtte da bare vente på operasjonsdato.

Ved årsskiftet ble det klart at du måtte operere. Du var trolig ute også 2021 sesongen. Hvordan reagerte du på den beskjeden?
– Det var egentlig en god beskjed å få da jeg hadde gått en hel sesong uten å vite om jeg var klar om to uker, eller i verste fall måtte legge skoene på hylla.

Nå hadde jeg endelig noe å se frem til og det ble ekstremt mye mer motiverende å jobbe for å komme tilbake, men det var selvøflgelig litt kjipt at det skulle være så lenge til.

Da vi pratet med deg før sesongen og tidligere i sommer håpet du å rekke slutten av sesongen. Får vi se deg i aksjon allerede denne sesongen eller må vi vente til neste år?
– Det viktigste for meg er å bli ordentlig frisk som jeg sa tidligere i år, men nå ligger jeg veldig godt an.

Har allerede vært med på fulle treninger med laget og kroppen har respondert godt på det. Så jeg håper på å få noen minutter på slutten av de kommende kampene.

Hvordan har det vært å sitte på sidelinja uten å hjelpe lagkameratene sine i nesten to tunge sesonger?
– Det har vært utrolig frustrerende. Når man er en del av en prestasjonsgruppe så er det ingenting man heller vil enn å bidra. Som du sier så har det vært tungt i det siste og da må man bidra med det man kan, selv om jeg selvfølgelig skulle ønske jeg kunnde bidratt også på banen.

Hvem er har vært din største støttespiller dette lange skadeavbrekket?
– Jeg er veldig takknemmelig for at jeg har så mange rundt meg som har hjulpet til. Familie, venner og lagkamerater som har støttet meg utrolig mye og vist at de bryr seg. Dette gjelder også mange rundt klubben som blant annet dere i Kråkevingen.

En som skal ha en ekstra takk er fysioen vår Cathrine. Etter hun kom inn i januar har jeg fått veldig god oppfølging og hun har alltid vært støttende og motiverende.

Nå har du fått observert oss fra tirbunen i nesten to år. Hva slags inntrykk har du fått av Kråkevingen de siste to årene?
– Jeg er mektig imponert over måten dere jobber rundt klubben, og støtter opp selv i de tyngste regnværsdager.

Dere holder Eliteseriestandard på arbeidet deres, og ikke for å glemme podcasten deres.

Forrige kunne G fortelle at du var trolig den beste i FIFA på laget. Hvilken kommentar har du til det? Hvem er nest best?
– Det er godt å høre at flere i garderoben har fått meg seg hvem som er best i fifa, men den som er nærmest må vel være Thomas Klemetsrud.

Hvem på laget tror du hadde elsket å være deltager på Paradise Hotel, og hver hadde passet minst?
– Jeg vil faktisk tro at det er flere som hadde elsket å være med på Paradise Hotel, men de to som hadde passet best inn er nok G og Sebastian. Den som ikke hadde passet helt inn der er nok Mathias Ranmark, da han er litt for fornuftig for å lage god TV.

Det røyner på med viktige kamper fremover. Hva vil du si til mossingene verden over?
– Jeg håper alle som er fra Moss eller bryr som klubben tar seg tid til møte opp og støtte oss i den viktige sluttspurten av sesongen. Vi håper på å kunnne servere fest fotball fremover, så det er bare å møte opp på Melløs!

Foto: Joakim Bekkåsen