Rekruttene herjet mot Ås – Sprint slo Råde

Gjestene fra Ås fikk det tøft på Melløs. Bam Carlos var i storslag sammen med restene av rekruttene som leverte en strålende kamp mandag kveld. Litt lengre ned i fylket inviterte Råde til fest på lørdag, men det var Sprint-Jeløy som gikk seirende ut av seriefinalen.

Våknet etter pause

Det var hjemmelaget som kom best i gang på kunstgresset. 12 minutter spilt da Wachirawut Phudithip også kjent som Bam Carlos ga rekruttene ledelsen. Ledelsen skulle dog ikke vare mer enn i 3 minutter.

Reymond-Daniel Hoang Larsen utlignet etter 15 minutter spilt på Melløs. Selv om rekruttene var det førende laget på Melløs denne mandagskvelden, så var det Ås som gikk på til 1-2 like etter halvtimen ved Mathias Adrian Iversen.

Akkurat som for våre rekrutter, så skulle ikke gjestenes ledelse var lenge. Bam Carlos utlignet like etter på et mål som nesten var identisk med 1-0 scoring. Dermed sto det likt til pause, 2-2.

Etter pause var det i perioder jevnspilt, men mot slutten av kampen viste rekruttene at de hadde et ekstra gir inne. Sander Urbach sendte rekruttene tilbake i ledelsen etter 70 minutter til 3-2, før Laurent Gashi videre økte ledelsen til 4-2 med en flott scoring. Nicolai Schau økte ytterligere til 5-2 etter 77 minutter. 3 mål på 7 minutter lar seg høre.

På overtid kunne Bam Carlos fullføre sitt hattrick fra straffemerket, og 6-2.

Med denne seieren gikk Moss 2 forbi Kvik Halden 2 opp på en fin 6. plass. Alt i alt en solid prestasjon av våre rekrutter.

Foto: Jan Erik Syverud

Bam Carlos, Nicolai Schau, Sander Urbach og Laurent Gashi scoret målene for Moss 2 mandag kveld.

Publikumskamp og seriefinale

Lørdag var det endelig klart for seriefinale i Amedialigaen, da de to suverent beste lagene så langt denne sesongen braket sammen i idrettsparken i Råde.

De som hadde håpet på en åpen og fartsfylt kamp ble nok skuffet, men det var Råde som var nærmest scoring i 1. omgang. Tidligere MFK-spiller Fredrik Wasenius sitt langskudd fra 25 meter endte opp i treverket, men selv om returen endte i nettet ble scoringen vinket for offside.

For selv om Råde gjorde alt de kunne både før og underveis klarte de ikke å sette Sprint-Jeløy skikkelig prøve. For da det nærmet seg timen spilt i Råde gikk Sprint-Jeløy opp i ledelsen ved Eirik Kaldheim etter å ha blitt satt opp av Tim Reinback, 0-1.

En skulle tro at Råde våknet etter scoringen, men gjestene hadde full kontroll. Kvarteret før fulltid var det tidligere Råde-spiller Knut Simen Johannessen som økte ledelsen for Sprint-Jeløy etter et flott slått frispark av Erlend Kiani. Så kan en stille spørsmålstegn ved keeperspillet til Andreas Wasenius på scoringen.

Spikeren i kista kom etter 85 minutter da Erlen Kiani igjen var servitør, men denne gangen etter et hjørnespark. Tim Reinback fikk stå relativt umarket på 5 meter å kunne heade inn 0-3 til gjestene fra Jeløy.  

Sprint-Jeløy vant alt i alt fortjent og er nå à poeng med Råde med 24 poeng med en kamp mindre spilt enn Råde, og en litt dårligere målforskjell.

Tabellen for Amedialigaen

*Andreas Elvestad spilte hele kampen for SFK, Mikkel Aarstrand spilte hele kampen for DFI og Christian Sukke satt hele kampen på benken for Østsiden.

Foto: Joakim Bekkåsen

Sprint-Jeløy kunne juble høyest mot Råde.

Neste runde

16.10
Borgen – Sprint-Jeløy
Kl. 15.00 – Mobakken idrettsplass

Drøbak-Frogn – Råde
Kl 15.00 – Seiersten

18.10
Selbak – Moss 2
Kl 20.00 – Selbak KG