Retro fra 2006 – Moss FK lekte med Tromsdalen

I lett sommerregn bød Moss Fotballklubb opp til dans hjemme på Melløs mot Tromsdalen. Amin Askar fikk herje som selv ville og Gard Kristiansen scoret sitt første mål på to år. Før kampen arrangerte Kråkevingen i tillegg Barnas dag for første gang.

Et lag som Tromsdalen skal være lett match for et lag som MFK på hjemmebane Melløs. Selv om det ikke helt gikk MFK sin vei sist gang Tromsdalen gjestet Melløs tilbake i 2004.

MFK var på fra første spark anført av en pigg Steffen Nystrøm. Når vi skriver fra første spark,  så mener vi første spark. Nystrøm var en konstant trussel hvor han stresset Tromsdalens Daniel Reinoso de første minuttene en ellers strøken Melløs-matte.

Det skulle ikke ta lang tid før hjemmepublikummet kunne juble. John Muiruri ble felt drøye 25 meter fra mål. Kællen med den berømte slegga fra Råde dundret til via en motstander på det påfølgende frisparket. 1-0 til hjemmelaget.

Publikum var virkelige fornøyde med åpningen i regnværet, men gjestene utligninget. Det som hadde vært litt av MFKs banen så langt denne sesongen var effektiviteten. En utmarket «Mo» Mohammed Ahamed fikk stupheade inn 1-1 på bakerste stolpe midtveis i 1. omgang.

Det var kanskje dette som skulle til for at hjemmelaget skulle lykkes foran mål. Geir Bakkes menn lot seg ikke prege av scoringen til gjestene. Jon-Andrè Fredriksen herjet på sin venstreside som så mange ganger tidligere. Den dribleglade vingen fikk sendt i vei et skudd hvor TUILs keeper Erik Sørensen måtte gi retur. Ballen endte opp i beina hos Amin Askar, som enkelt kunne sende hjemmelaget tilbake i ledelsen.

Nå var det virkelig fyrverkeri på Melløs! Steffen Nystrøm og Jon-Andrè Fredriksen byttet posisjoner flere ganger underveis i kampen. Denne gangen var det Nystrøm som var arkitekten. Vadsøværingen kom seg fint rundt på venstresiden hvor han fant John «Mo» Muiruri foran mål. Kenyaneren fikk en enkelt jobb i å øke ledelsen til 3-1. Et resultat som sto seg til pause.

Hjemmelaget hadde full kontroll også etter pause. Et rutinert MFK-lag som kontrollerte kampen i sitt eget tempo. Amin Askar var et stadig uromoment for gjesten fra Tromsø. Midtveis i omgangen fikk Eirik Sørensen nok i det han febrilsk prøvde og få seg selv utvist. Sisteskansen var helt ute på 40 meter hvor han bokstavligtalt sakset ned Amin Askar som hadde fri bane mot mål. Kampens dommer klarte kunststykke å bare gi gult kort for utrusningen til Sørensen.

Bortelagets Morten Giæver var så oppgitt at han ba selv om å bli byttet ut like etter, og ble erstattet av Espen Minde.

Selv om Tromsdalen gjorde alt de kunne for å stoppe hjemmelaget var publikum på tå. De fremmøtte på Melløs var strålende fornøyde med dagen så langt.

Før kamp arrangerte Kråkevingen Barnas dag for første gang. Trolig var det over et sted mellom 130-150 barn i alle aldre som koste seg på Løkenfeltet. En av dem var Tobais Heinz (8) som fikk skyte straffer på MFKs målvakter Erik Holtan og Joachim Heier.

Tilbake til kampen. Hjemmelaget var ikke ferdige riktig ennå. Tobias Heinz og resten av barna på Melløs kunne juble da stoppervikaren Jonas Krogstad stanget inn sitt første mål sesongen etter en corner fra Tommy Edvardsen.

Krogstad som har måttet vikariere som midtstopper grunnet skadene på midtstopperne Vidar Martinsen, Tom-Reidar Haraldsen og Fabien Vidalon. Det var altså fra midtstopperplass hvor angriperen Krogstad skule scoret sitt første mål for sesongen.

Målscorer Krogstad ville også ha med seg en målgivende i anledningen. Skatekongen fra Nesodden slo en nydelige ball i bakrommet bak gjestenes forsvar til kampens beste spiller Amin Askar. Denne gangen klarte ikke gjestenes burvokter å stoppe Askar som driblet keeper, og økte ledelsen til 5-1.

Kampens kanskje flotteste scoring skulle Vegard Knudsen for Tromsdalen stå for, da han brassesparket inn en redusering fra like utenfor 16 meteren bak en sjanseløs Erik Holtan.

Det var spesielt en som ikke var helt ferdig på Melløs denne søndagen. Amin Askar var frempå flere ganger, og på overtid så Eirik Sørensen seg lei. Inne i feltet felte Sørensen nok en gang Askar. Straffe til Moss. Kaptein Michelsen ga ballen til Amin Askar som slik at unggutten fra Kambo skulle få sitt hattrick.

Amin Askar tok i mot ballen og deretter pekte på Gard Kristiansen. Før kampen hadde Kristiansen vært i media hvor han hadde fortalte han var redd han aldri kom til å score igjen MFK, ettersom dette var hans siste sesong i MFK-trøya.

Super Gard sendte Sørensen en vei og ballen den andre. 6-2 på Melløs, og kunne løpende smilende tilbake til sin backposisjon.

Det ble ikke flere scoringer på Melløs der hjemmelaget kunne ta i mot hyllesten fra Kråkevingen etter kampslutt.

Neste hjemmekamp er 26. August på selveste 100-årsdagen til Moss Fotballklubb. Da er det Sogndal som står på motsatt banehalvdel kl 16.00. Før kampen vil det være konsert med Torgeir & Kjendisene og aktiviteter for store og små.

Kilder: hukommelsen, Moss Dagblad og fotball.no

Foto: Alvin Holm

Steffen Nystrøm spilte sin beste kamp for sesongen så langt.

Kampfakta

Adeccoligaen – 13/8 -2006
Moss FK – Tromsdalen 6-2 (3-1)
Melløs, Moss

Tilskuere
1561

Mål
1-0: Jon-Andrè Fredriksen
1-1: Mohammed Ahamed
2-1: Amin Askar
3-1: John Muiruri
4-1: Jonas Krogstad
5-1: Amin Askar
5-2: Vegard Knudsen
6-2: Gard Kristiansen (str)

Gult kort
Eirik Sørensen, TUIL

Moss FK XI 4-3-3
Erik Holtan – Tommy Edvardsen, Jonas Krogstad, Tom-Reidar Haraldsen, Gard Kristiansen – John Andreas Husøy, Christian Michelsen, John Muiruri – Amin Askar, Steffen Nystrøm, Jon-Andrè Fredriksen

Reserver
Joacim Heier, Alexander Forsberg, Steffen Lilleng, Mahmoud El Haj, Morten Bruun Jacobsen, Anders Juliussen, Lars-Herbert Nordgård

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Brynjel Johnsen og Alvin Holm ©