– Den kampen husker jeg godt!

Han sto som en elvende vegg da Oppsal beseiret oss i 2017. Dagen etter ble han klar for Molde. Denne høsten skal ha voktet buret til Moss Fotballklubb.

Foto: mossfk.no

Hvem er Mathias Eriksen Ranmark?
– Jeg er 26 år, født og oppvokst på Manglerud i Oslo. Bodde der til jeg flyttet til Molde i 2017.

I årene før du dro til rosenes by, så spilte du for Oppsal. Hvordan er Oppsal som klubb?
– Oppsal er en kjempefin klubb, som jeg trivdes godt i mange år. Veldig fokus på bredden, samtidig som de klarer å et A-lag som spiller på et relativt høyt nivå.

Klubben har vært i 2. Divisjon to ganger siden 2016, og det uten å lønne noen spillere.

Du var svært delaktig da Oppsal slo MFK i 2017. Hva husker du fra den kampen?
– Den kampen husker jeg godt! Det var siste kampen jeg spilte for Oppsal før jeg dro til Molde. Det var en sånn dag da alt stemte, så det var en utrolig artig opplevelse.

Det har gått nå 4 år siden du signerte for Molde. Hvordan vil du oppsummere tiden i Molde så langt?
– Det har vært noen opp og mest nedturer, selv om jeg har trivdes utrolig godt der der oppe. Jeg skulle gjerne ha fått mer ut av det sportslig. Det har vært mye uflaks og dårlig timing på skader som har ødelagt de siste 4 årene, men alt i alt en veldig fin tid hvor jeg har opplevd utrolig mye gøy.

Tidligere har du vært på utlån til både Mjøndalen og Ham-Kam. Hva fikk du ut av disse oppholdene?
– I Mjøndalen spilte jeg vel 5 kamper i Eliteserien, før jeg var tilbake i Molde. Det gikk ganske bra, så det var fin erfaring. I Ham-Kam trivdes jeg også veldig godt. Jeg følte kom godt i gang, før jeg ble langtidsksadet, og ble hentet tilbake til Molde etterhvert.

Denne høsten skal du vokte buret til MFK. Hvordan og hvorfor falt valget på MFK?
– Det startet med at Thomas Myhre kontaktet meg, og da ble jeg nysgjerrig med en gang. Jeg ville komme meg et sted der jeg får spille fotball, og finne tilbake gleden med å spille fotball.

Det er også spennende at det er mye å spille for resten av sesongen.

Det ble ingen hyggelig første opptreden borte mot Kongsvinger. Hvordan var det å stå bakerste da målsjansene kom på løpende bånd?
– Det er klart det var en tøff start. Alt som kunne gå galt, gikk galt første 10 minuttene, men jeg syntes vi klarte å rette opp litt av inntrykket i 2. omgang. Det er noe jeg tror har hjulpet oss inn i de to siste kampene vi har vunnet også.

Eller så har det ikke vært mye fokus på den kampen fra min eller laget sin del, den ble glemt ganske fort.

Den påfølgende uka revansjerte dere mot Brattvåg og Fløya. I kampen mot Brattvåg hadde du flere gode redninger. Hvor viktig er det å få en god opplevelse etter det som skjedde på Gjemselund?
– Det var utrolig deilig for alle! Vi fikk vist at vi kan stå i mot på slutten, og at vi kan skape utrolig mange sjanser offensivt også.

Fløya var ingen match for oss. Fløya måtte bruke reservekeeperen som høyrekant utover i omgangen. Hvor på banen hadde du vært best om du skulle vært utespiller?
– Ah, det måtte vel ha blitt spiss eller venstrekant.

Det ble ingen kamp mot Tromsdalen. Kjipt når vi er i flytsonen. Kan du fortelle litt hvordan det har vært være Moss-spiller den siste uka?
– Den siste uka har vært litt rar, vi fikk ikke trent før på torsdag, og da var vi vel kun halve laget. Men vi har fått trent bra de siste dagene, så får vi bare fortsette å trene godt, og ta vare på den gode følelsen fra uka før.

Neste kamp blir borte mot Eidsvold Turn. Hva vet vi om dem?
– Jeg vet foreløpig svært lite om Eidsvold Turn.

Hva er inntrykket ditt av oss så langt?
– Livlig og morsom gjeng! Har fått med meg et par artig kommentarer under kampen, og det husker jeg fra den nevnte kampen mot Oppsal i 2017 også.

Til neste hjemmekamp. Hva er din oppfordring til mossingene som vurderer seg en tur på Melløs?
– Kom på kamp og støtt laget, så skal vi fortsette med den innstillingen og sjanseskapende fotballen vi har spilt de to siste kampene. Det bør være mulig å få kjøpt seg en pølse i vaffel også!

Foto: Christian Thuesen

Mathias Eriksen Ranmark har holdt nullen så langt på Melløs.