Rekruttene slo Tistedalen

Rekruttlaget tok sin første seier i Halden etter scoringer av Bam Carlos og Uno Pedersen. Sprint-Jeløy bød opp til dans på Bellevue, og Råde feide Andreas Elvestads Sarpsborg FK av banen på Kurland.

Rekruttene vant i Tistedalen

Etter at rekruttene gikk på en smell hjemme mot Lisleby sist uke var det et ungt rekruttlag som tok den lange turen til Tistedalen i Halden.

Tistedalen på sin side stilte med profilen Sabri Khattab som har en fortid i fra Kvik Halden, Elverum og FC Edmonton i Canada.

Nysigneringen fra Wachirawut Phudithip som går under kallenavnet Bam Carlos sendte Moss 2 i føringen tidlig i 1. omgang. Bam Carlos signerte for Moss FK fredag ettermiddag etter å ha gått i gradene hos Hødd.

Gjestene fra Moss med bursdagsbarnet Christoffer Skårn som dagens kaptein kunne juble like før pause. Uno Pedersen ga Moss 2 en 0-2 ledelse like før pause. Noe som også skulle bli sluttresultatet.

– Vi styrte det meste av spillet i 1. omgang var relativt solide. Vi ledet 2-0, men det kunne vært mer. I 2. omgang var brukbar den også, men vi slapp Tistesdalen mer inn i kampen. Nicklas Lagesen hadde et par gode redninger, kunne James Bradley Masters fortelle kraakevingen.no etter kampen.

-Vi burde nok ha scoret flere mål, og vi hadde et mål annulert for offside. Vi byttet en del etter drøye timen. Alle i kamptroppen fikk spilletid. Hele den bakre fireren besto av kun juniorspillere, sa Masters.

– Gressmatta var fin, men var noe høyt gress tross for den var nyklipt. Mye av det gresset lå igjen på banen, så det var glatt til tider utpå der, avslutter Masters.

Foto: Christian Thuesen
Lokket med gratis inngang – vant mot Selbak

Etter en tøft bortekamp mot Ås i seriepremieren lokket Sprint-Jeløy med gratis inngang til årets første hjemmekamp mot Selbak.

Selbak som er spådd av mange som en dumpekandidat i årets sesong holdt stand nesten en omgang. Alban Ramadani ga Sprnt-Jeløy ledesen før Mads Dyrseth økte til 2-0.
Det skulle ikke ta lange stunden før Ramadani var frempå igjen. Med sitt andre for dagen og Sprints sitt tredje.

Folk hadde ikke fått rukket å puste før Eirik Kaldheim satt inn 4-0. Tim Reinback økte til 5-0 før Erlend Kiani fastsatte sluttresultatet til 6-0 på overtid.

Det er verdt å nevne at alle Sprint-Jeløys målscorer har en fortid fra Moss Fotballklubb.

– Vi slet med rytmen i 1. omgangen ettersom at Selbak byttet spillere ti ganger. Heldigvis tok deg seg opp med mye bra spill. Med normal utelling ville vi vunnet 10-0, sier hovedtrener Gard Hellgren Kristiansen til kraakevingen.no etter kampen.

Foto: Sprint-Jeløy
Råde toget ruller videre – Wasenius med scoring

Selv med en mann mindre i store deler av kampen mot Rakkestad, vant Råde overlegent. Lørdag gjestet Råde Kurland og Sarpsborg FK.

Kampens store spiller Håvard Dalseth sendte bortelaget i føring etter et minutt. Sebastian Jensen økte til 0-2 rett før pause.

Det var etter pause det tok helt av på kunstgresset på Kurland anført av en målkåt Håvard Dalseth. Ekte hatrick på ti minutter før han lot Fredrik Wasenius få sitt første mål i Råde drakt etter 70 spilte miuntter. Da sto det 0-6 på til gutta fra LanzaRåde.

Herman Blystad satte inn første for dagen etter 88 minutter, Mathias Dahl økte til 0-8 etter 89 minutter.

Kampens gigant Håvard Dalseth satte sitt femte mål for dagen på overtid, men Råde var ikke ferdigscoret helt ennå. Herman Blystad som i sin tid vraket Moss Fotballklubb for Kvik Halden i forkant av 2017-sesongen satte inn 0-10 helt på tampen. Råde kjører videre.

– Kampen i seg selv var ikke veldig jevnspilt. Vi leder 0-2 til pause, og vinner tilslutt 0-10. Når vi opprettholder konsentrasjonen og spiller med tempo er vi mye bedre enn SFK, sier Fredrik Wasenius til kraakevingen.no

– Men vi ta med oss alle poengene og noen mål i målprotokollen. Så alt i alt er vi fornøyde med matchen tross for fravær av viktige spillere avslutter, Fredrik Wasenius.

Foto: Råde IL

*Christian Sukke spilte helte kampen for Østisiden mot Kråkerøy 2, Mikkel Aarstrand startet for DFI og Andreas Elvestad spilte hele kampen for SFK.

Tabellen for Amedialigaen finner her.

Neste runde

28.08 – Råde – Lisleby
kl 15.00
Råde idrettspark

28.08 – Drøbak-Frogn – Sprint-Jeløy
kl 18.00
Seirsten

30.08 – Moss 2 – Kvik Halden 2
kl 19.15
Melløs kunsgress