Sjette strake hjemmekamp uten seier

Etter å ha tatt et poeng borte mot Brattvåg ventet Kvik Halden til østfoldderby på Melløs lørdag ettermiddag. En ypperlig anledning til å innkassere sesongens første seier på hjemmebane. Det ble med tanken.

Første omgang bar preg av to lag som slet med å få i gang det offensive spillet. I tillegg til VM i avblåsninger, og et hav av feilpasninger. Men hjemmelaget var nærmest scoring de første 45 minuttene.

Etter 15 minutter skulle omgangens største sjanse komme. Endreas Tesfai og Walid Idrissi kombinerte seg imellom. Et strålende veggspill førte til at Tesfai fant Thomas Klemetsen Jakobsen inne i feltet. Et kombinasjonsspill som selv Pep Guardiola hadde applaudert. Dessverre ble rogalendingens avslutning reddet av Kvik-keeper Orhan Simsek.

Den andre omgangen startet med at bortelaget tok tak i kampen. Først av Øystein Lundblad Næsheim nære ved å gi haldenserne ledelsen, etter et godt innlegg av Erikas Adukonis. Like etterpå skulle kampens første scoring komme. Selvfølgelig var det en tidligere kjenning som skulle straffe MFK. Et innlegg fra høyre endte på bakre stolpe. Albert Makiadi avslutter, og Daniel Rojas må gi retur. Hvem dukket opp på returen? Jo, mine damer og herrer. Fabian Stensrud Ness selvfølgelig. Kvik-spissen satt ballen i mål på akrobatisk vis. Dermed ledelse for haldenserne. Verre kunne det jo ikke bli?

Vent litt, det kunne dessverre det. Etter 60 minutter fikk bortelaget en kontring. Fabian Stensrud Ness, som tydeligvis ikke var riktig type for MFK i vinter, satt fart. Stensrud Ness gjorde som han ville, og driblet alt som var av MFK-spillere. Deretter hamret han ballen rett i vinkelen bak Daniel Rojas, med venstrebeinet. Lekende lett.

Etter scoringen skjedde det ekstremt lite på Melløs. Kvik Halden forsvarte seg godt. Mens hjemmelaget fortsatte med VM i feilpasninger. Det nærmeste MFK var scoring var etter en markkryper signert Sebastian Pedersen på overtid.

Dessverre endte en dårlig fotballkamp med nok et tap. Dermed har kælla til gode å vinne på hjemmebane i serien i 2021.

Nå venter bortekamp mot Kongsvinger. Som vi gleder vårs…

Foto: Christain Thuesen

Wachirawut Phudithip meldte overgang fra Hødd til Moss Fotballklubb fredag. Fikk et lite innhopp mot Kvik Halden.

Kampfakta

Moss FK – Kvik Halden 0-2 (0-0)
Melløs stadion, Moss

Tilskuere
476

Mål
0-1: Fabian Stensrud Ness
0-2: Fabian Stensrud Ness

Gult kort
Thomas Klaussen, Moss FK
Marhias Engebretsen, Kvik Halden
Jakob Madsen Lund, Kvik Halden

Moss FK XI 4-3-3
Rojas – Sanneh (Bjørnvåg), Troudart, Andersen, Getz – Tesfai, Klaussen (Solvang Nilsen), Kadri (U. Pedersen), Kidane (Wachirawut Phudithip), Idrissen (S. Pedersen), Klemetsen Jakobsen

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©