Straffescoring sikret poeng på Høddvoll

Etter det sure poengtapet mot Bærum, tok MFK lørdag turen til Høddvoll for å møte Hødd. På forhånd en veldig tøff oppgave. Hødd er før sesongen tippet som et av topplagene i avdelingen. Laget fra Ulsteinvik er hittil ubeseiret, og lå før kampen på en delt andreplass på tabellen. Det var et fysisk og gjerrig Hødd mannskap som ventet. Laget hadde hittil kun sluppet inn fire mål på de første seks kampene.

Som forventet var det Hødd som tar tak i kampen de første minuttene. Allerede etter tre minutter var hjemmelaget farlig frempå med en halvsjanse. Etter den gode starten skulle hjemmelaget få betalt etter 12 minutter. Ved et innkast blir MFK tatt i ubalanse. Ballen ender hos Håkon Bjørdal Leone, som slår knallhardt inn foran mål. Der ventet en umarkert Robin Hjelmeseth som kunne sende hjemmelaget opp i ledelsen.

Samme Hjelmeseth var nære ved å doble ledelsen like etter. Men avslutningen fra fem meter gikk over mål. Midtstopper Magnus Bruun Hansen hadde også en god mulighet etter en corner midt i omgangen.

Bortelaget kom seg etter hvert inn i kampen. Etter 27 minutter burde Aleksander Andresen utlignet for bortelaget. Et nydelig angrep ender hos Willy Hagren Sanneh som finner Andresen på straffemerket. Avslutningen går dessverre midt på Hødd keeper Arnold Origi.

Mot slutten av omgangen var hjemmelaget nær ved å øke ledelsen. Hjemmelaget for annullert en scoring, i tillegg til en stor sjanse etter et innlegg. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0. En helt fortjent ledelse.

I den andre omgangen fortsatte Hødd å være det førende laget. Hjemmelaget hadde mye ball på MFKs banehalvdel, og skapte mange farligheter. Blant annet en heading fra Eirik Saunes hvor et innlegg fra Bendik Rise endte på panna til Saunes som headet ballen i stolpen. Kun en god Daniel Rojas hindret flere scoringer for hjemmelaget.

MFK slet med å skape målsjanser. Nærmest scoring var Oliver Midtgård sin store sjanse etter dødball. Etter 65 minutter vant bortelaget ballen på midtbanen. Endreas Tesfai slo en nydelig stikker i bakrom mot Oliver Midtgård. Midtgård var først på ballen inne i 16-meteren, og felles av Arnold Origi. Straffespark til bortelaget.

Thomas Klemetsen Jakobsen var sikker som banken, og dermed var utligningen et faktum. En scoring som kom mot spillets gang. Resten av kampen var det Hødd som styrer. Hjemmelaget skapte mye trøkk etter dødballer og skuddforsøk. Men å sette ballen i nettet maktet de ikke.

Dermed endte matchen uavgjort 1-1. Alt i alt så var hjemmelaget best. MFK kriger hele veien og tar med seg et meget sterkt poeng på bortebane, mot et av de beste lagene i serien. På torsdag venter en ny god motstander på Melløs. Da er det Asker som står på motsatt halvdel.

Foto: Christian Thuesen

Thomas Klemetsen Jakobsen var sikker fra straffemerket mot Hødd.

Kampfakta

Hødd – Moss FK 1-1 (1-0)
Høddvoll, Ulsteinvik

Mål
1-0: Robin Hjelmseth
1-1: Thomas Klemetsen Jakobsen (str)

Gule kort
Emmanuel Troudart, Moss
Momodou Lion Njie, Moss
Endreas Tesfai, Moss
Willy Sanneh, Moss
Arnold Origi, Hødd
Magnus Nybakken Bruun-Hanssen, Hødd (Kort navn)

Moss XI 4-3-3
Rojas – Sanneh, Njie (Bjørnvåg), Troudart, Getz (Andersen) – Tesfai, Klaussen, Kadri (Solvang Nilsen) – Andresen (Furaha), Midtgård, Klemetsen Jakobsen