Hilsen fra en skikkelig amatør

Hilsen fra en skikkelig amatør

Jeg må starte med å takke for muligheten til å skrive en supporterkommentar til Kråkevingen. Det er nok få som går på kamp på Melløs som kan så lite om fotball som meg. Jeg forsøkte med noen måneder på fotballbanen etter skolestart på Krapfoss skole på slutten av 70-tallet. Selv om Eika var en inkluderende klubb og de andre gutta var gode venner, fant jeg fort ut av jeg nok hadde ferdigheter i noe annet enn fotball. Det ble håndball og politikk på meg…. Og i voksen alder et stort engasjement for ishockey.

Men sport har alltid stått høyt på min agenda. Idretten har mange sider vi sammen bør dyrke. Idretten er en arena for aktivitet, inkludering, mangfold, mestring og mye moro. Idrett skaper engasjement og stolthet. Og idretten vekker følelser og temperament hos mange.

MFK oppfyller også alle de egenskapene. Selv sitter jeg igjen med tre MFK-historier jeg aldri vil glemme. 1988 og kampen mot Real Madrid på Melløs vil for alltid dukke opp som et godt minne. Det var en kamp og en periode som skapte stolthet i byen. Det neste minnet er av nyere dato. Jeg hadde veldig mange gode samtaler med Ole Martin da han var a-lagets trener. Det er i den perioden jeg lærte klubben skikkelig å kjenne. Med min bakgrunn far Forsvaret inviterte han meg med på en hinderløype for A-laget med start kl 03.00 på natta. Det ga meg muligheten til også å lære spillerne å kjenne – på godt og ondt. Det siste minnet jeg vil trekke frem er også fra min tid som ordfører. Etter siste seriekamp hjemme på Melløs, før en sommerpause, inviterte jeg laget og støtteapparatet rundt, hjem på grilling i hagen. Det ble en livlig kveld, eller natt…

Vi har alle lagt 15 måneder bak oss som vi forhåpentligvis aldri vil gjenoppleve. Vi har på mange måter levd i en nedstengt verden. Men nå ser det ut til at vi er på vei ut i frihet og fra nå er all aktivitet innen idretten igjen tillatt og det åpnes opp for flere publikummere på tribunene. La oss håpe at den positive utviklingen varer. Fotballen er jo ikke den samme uten tilskuere og uten supportere. MFK er ikke det samme uten Kråkevingen!

Det har skjedd mye spennende i og rundt MFK de siste månedene. Jeg håper og tror at dette vil bidra til å løfte klubben videre. Det er oppløftende å se det store engasjementet rundt klubben og alle de som stiller opp for klubben. Det bidrar til at et godt grunnlag er lagt. Samtidig som mye nytt skjer så klarer klubben også å ta vare på kontinuiteten. Kaptein Thomas fortjener en stor takk for alt det arbeidet han har nedlagt – og fortsatt vil nedlegge – for klubben. Jeg vil også få sende en hilsen til materialforvaltere som jeg også har tilbragt en kampdag sammen med. En lystigere gjeng skal man lete lenge etter. Og helt til slutt; hva hadde en kamp på Melløs vært uten Kråkevingen? Det hadde vært stille. Takk for at dere lager liv og stemning!

Jeg har trua – har du? Uansett fortjener byen, laget og gutta at vi kommer oss på kamp! Vi sees på Melløs!

Tage Pettersen, optimistisk mossing