– Vi har et lag som på gode dager kan slå alle

Jørgen Solvang Nilsen er ny foran denne sesongen etter overgangen fra Asker i vinter. Forrige sesong bar preg av mye skader for gutten fra Lier. Mot Bærum var han tilbake i startoppstillingen for første gang siden serieåpningen mot Alta. Vi har tatt oss en prat med midtbanespilleren som bærer draktnummer 6. 

Foto: Joakim Bekkåsen

Hvem er egentlig Jørgen Solvang Nilsen?
– Jeg er en 26 år gammel gutt fra Lier bosatt med livets dame på Torshov. Studerer for å bli toppidrettslærer ved siden av livet som fotballspiller. Så jeg har ikke mye å klage på egentlig.

Hvordan vil du beskrive deg selv som fotballspiller?
– En sentral midtbanespiller som er veldig glad i å være mye involvert med ballen, og som har en god rekkevidde i pasningsspillet. Har også mine styrker i duellspillet på midten kombinert med god løpskraft. Kan med hell bli mer fremoverrettet og kreativ i pasningsspillet.

Hva er det som er unikt med MFK i motsetningen til de andre klubbene du har spilt for?
– Nå har det blitt en del klubber på meg etterhvert, men på seniornivå skiller klubben seg ut på alt som skjer rundt og i klubben. Interessen fra alle som bryr seg enten det er Kråkevingen eller media, har jeg ikke opplevd tidligere.

Vi er også en spillergruppe uten store egoer, med et veldig dyktig trenerteam både faglig og menneskelig, noe som gjør det veldig trivelig å være Mossespiller.

Mot Bærum var du tilbake i elleveren for første gang siden seriestarten. Hvordan var det?
– Det er klart det var deilig. Som sentral midtbanespiller er det noe spesielt med å føle rytmen og pulsen i kampen, som man ikke kjenner i samme grad ved innhopp der det stort sett kun blir kriging.

Håper naturligvis at jeg fortsetter i elleveren. Vi har mange gode midtbanespillere på laget, så her kan man ikke hvile et sekund.

I perioder mot Bærum var vi veldige gode. Hvorfor lykkes vi så godt i perioder av denne kampen?
– De periodene vi styrte kampen spilte vi hverandre gode. Vi turte å ha flere trekk innad i laget, og vi stresset Bærum da de hadde ballen.

Dessverre holdt det ikke helt inn med mål i mot helt på tampen overtiden. Hva er det som gjør at vi ikke holder helt inn?
– Det som gjør at vi ikke får 3 poeng er naturligvis som jeg har registrert at alle påpeker er at vi blir for passive i presset og blir for lave i 4-5-1.

Jeg mener likevel at det er det vi gjør med ball som bidrar til dette. Vi ga bort ballen altfor tidlig i angrepene, og klarte aldri å beholde ballen på Bærum sin banehalvdel. Vi må rett og slett bli bedre på å føre kampene når vi leder, hvile med ballen i laget og vente på åpningene som garantert vil komme fra motstanderen.

Dessverre er psykologien i fotball så lett at man føler man har mye å tape når man leder, mens man ikke har noe å tape når man ligger under. Heldigvis er det mulig å påvirke dette til en viss grad, og det er noe vi må bli bedre på.

Neste kamp er borte mot en av opprykksfavorittene, Hødd. Hvordan skal vi angripe denne kampen?
– Nå har vi ikke pratet med trenerne om hvordan vi skal angripe den kampen, så jeg skal ikke være for bastant. I mine øyne skal vi absolutt kunne dra derfra med 3 poeng.

Vi har et lag som på gode dager kan slå alle i denne avdelingen, og da er det ingen grunn til å ikke være aggressive og utnytte underdog stempelet til vår fordel i slike kamper.

Hvem på laget har best musikksmak og hvem har dårligst musikksmak?
– Jeg sitter på med Christoffer Skårn hver dag, og på en god dag er det mange bangers som smelles opp i bilen.

Når det gjelder dårlig musikksmak så sitter Sebastian Pedersen på i samme bil, og de få gangene han får styre så bærer det litt preg av at han savner russetiden.

Hvem er ditt største forbilde?
– Det er klink Ronaldinho, som var mitt store idol i oppveksten, og som gjorde meg til en Barça-supporter. Dessverre har jeg altfor lite Ronaldinho, men altfor mye Arturo Vidal i mitt repertoar.

Til de som fortsatt er usikre på om de skal på Melløs til neste hjemmekamp. Hva vil du si til dem?
– Nå har vi tapt og spilt uavgjort hjemme, så da er det vel seier som er neste. Vi slo Asker i generalprøven, så vi vet jo hvordan vi skal slå dem. Hva vel bedre enn å møte opp på Melløs og se Moss ta årets første trepoenger hjemme?

Vi håper hvert fall på at så mange som mulig stiller opp, så skal vi vise at vi fortjener den støtten vi får fra publikum.

Foto: Christain Thuesen

På en god dag kan vil slå alle lagene i denne avdelingen, sier Jørgen Solvang Nilsen.