– Vi trenger all den støtten vi kan få

Han har akkuratt fylt 20 år og kommer fra Svergies hovedstad Stockholm. Han er på lån fra svenske Brommapojkarna denne sesongen og hadde ikke hørt om Jerry Månsson før han signerte for Moss Fotballklubb. Endreas Tesfai var arkitekten gjennomspillet som resultaterte i straffesparket mot Hødd sist helg.

Foto: Christian Thuesen

Hvem er Endreas Tesfai?
– Jeg 20 år gammel å kommer fra Stockholm i Sverige. Jeg har spilt fotball i Brommapojkarna helt siden jeg var 10 år gammel. Jeg liker å le og ha det gøy.

Før denne sesongen har du spilt i Brommapojkarna. Hvordan er Brommapojkarna som en klubb?
– Brommapojkarna er en ganske godt drevet klubb som er gode til å utvikle spillere fra yngres avdeling og hele veien opp til A-laget. En profesjonell klubb med gode treningsfasliteter, garderober, trenere, det medisinske og hjemmebanen holder god stand.

De er kjent for en god ungdomsavdeling som selger spillere videre fremfor å beholde dem. I mine øyene er det klubb som bør være høyere opp enn Divisjon 1 (Tilsvarende nivå som PostNord-Ligaen i Norge).

Hva er den største forskjellen mellom Brommapojkarna og Moss FK?
– Det er ikke så stor forskjell på klubbene. Jeg ble overrasket over hvor gode fasiliteter det er her. Alt fra hovedmatta til de 3-4 treningsbanene rundt. En bra administrasjon, gode trenere og et strålende matrix-team.  Jeg er alt i alt veldig imponert over Moss FK.

Du er ikke den eneste svenske spilleren vi har hatt i Moss FK som har fortid fra Brommapojkarna. Hva vet du om Jerry Månsson?
– Ja, Jerry Månsson fikk jeg høre i det jeg ble klar for Moss FK. Da fikk jeg greie på at han hadde spilt her før jeg ble født, men har fått høre at han var en solid angrepspiller.

Hvordan endte du til slutt opp i Moss FK?
– Før denne sesongen var jeg klar på at jeg trengte et utlån for å få spille førstelagsfotball. Før jeg fikk bedt min agent om å finne en klubb, så fikk jeg en telefon fra Shaun (Constable) i slutten januar.

Vi hadde en god prat hvor han fortalte om klubbens historie og ville ha meg med på laget og sitt prosjekt her i Moss. Shaun var den treneren som tok meg opp i A-stallen til Brommapojkarna og jeg hadde lyst til å samarbeide videre med han. Moss FK og Brommapojkarna spiller på samme nivå, så jeg føler ikke at jeg har gått ned en divisjon.

Magefølelsen sa ja, og vi ble enige om at jeg skulle komme over så fort det lot seg gjøre. Det tok litt tid, men nå er jeg her og det kjennes godt.

Hva er ditt inntrykk av Moss som by så langt?
– Jeg liker Moss som by! En mye mindre by enn Stockholm selvsagt, men jeg liker meg her. Mossinger er veldige snille, gode og hyggelige.

Det ble 1-1 og uavgjort mot Hødd forrige lørdag. Hvordan vil du oppsummere den kampen?
– Uavgjort 1-1 borte mot Hødd må vi si er godkjent. Vi spiller mot et lag som er kandidat til å rykke opp denne sesongen. Det er en tøff kamp med mye vind, men det er bra å komme tilbake der oppe og få med seg 1-1 hjem.

Det er ikke mange lag som kommer til å ta poeng mot Hødd borte, men det viser at vi kan krige med beste lagene også.

Ny kamp er like om hjørnet. Asker hjemme på Melløs førstkommende torsdag. Asker ble slått i siste kamp i oppkjøringen. Hvordan skal slå Asker denne gangen?
– Asker hjemme på Melløs blir en bra kamp. Vi skal fortsette med vårt spill og ta med oss det positive vi har gjort inn i denne kampen.

Vi slo Asker i den siste oppkjøringskampen, men dette er ny kamp. Ligaen er i gang med å sette seg, så ting er litt annerledes. Vi har mange gode spiller og med bra støtte fra våre supportere skal dette bli 3 poeng!

Hvem på laget tror du bruker mest tid på telefonen (Facebook, Snapchat, Instagram og Twitter)?
– Det må være «Mo». Han er på telefonen HELE tiden. Filmer alt, men han sprer utrolig mye glede!

Hvem er ditt største forbilde/idol?
– Mine foreldre! De er mine største idoler. De kom fra så lite, men har lykkes godt med å oppfostre meg og mine tre søstre til å bli gode mennesker.

Hvis vi tenker fotball, så har jeg alltid likt Messi, men Thiago i Liverpool er en jeg har sett mye av. Jeg liker hans spillerstil.

Hva vil du si til alle mossinger som lurer på om de skal dra på kamp mot Asker. Hvorfor skal de komme på Melløs?
– Vi trenger all den støtten vi kan få mot Asker slik at vi kan få vår første hjemmeseier. Vi skal spille bra fotball, så vi vil ha mange som mulig på tribunen for å støtte oss.

Foto: Christian Thuesen

Endreas Tesfai er positivt overaksset over Moss Fotballklubb som klubb. Til torsdag går han for 3 poeng mot Asker.