På hodet ut av Cupen

Forrige runde ble Fredrikstad slått lekende lett hjemme på Melløs. Cupen var egentlig vunnet allerede da, men oppvisningen hjemme mot Sandnes Ulf var alt annet morsomt.

Det startet greit, det gjorde det. Adonai Kidane og Thomas Klemetsen Jakobsen snurra rundt med Sandnes Ulf sin venstreside. Klemetsen Jakobsen ble felt og straffespark til MFK.

Rogalendingen satt rolig og kontrollert inn 1-0 på Melløs, og folk ante nok en cupbombe på Melløs. Jostein Ekeland utlignet for gjestene 5 minutter etter straffescoringen til Moss. Minuttet etter utligning hadde Sandes Ulf snudd kampen til 1-2 ved Michael Baidoo.

Mathias Bringaker og Erlend Hustad scoret hvert sitt før pause, og Sandnes Ulf kunne gå til pause med stillingen 1-4. Kjennetegnene for alle baklengsmålene var elendig duellspill fra hjemmelaget.

Jostein Ekland scoret sitt andre mål for kvelden etter pause og Maxwell Effiom scoret to for Uferne etter hvilen. Sluttresultatet ble til slutt 1-7, og MFKs største hjemmetap i cupen siden 1956.

Mer orker jeg ikke å skrive om denne kampen. Her bommet klubben på alt. Promotering av kampen, inngangen til kampen og det taktiske. De fleste er nok enige at kampen borte mot Bærum til helga er viktigere, men den forestillingen som ble levert på Melløs onsdag kveld var skuffende.

Vi tapte 1-7 hjemme mot et lag INGEN bryr seg om. De har riktig nok spilt Eliteserie, OBOS-Liga og fått ny arena siden sist vi møtte dem for 11 år siden, men interessen rundt Sandnes Ulf er lik null. Innbyggerne i Sandnes holder med Viking.

Det er litt av det vi ser her også. Det er snart ingen som bryr seg lengre, og det er nitrist. For den likegyldigheten som har spredd seg på Melløs de siste årene er langt i fra bra for klubben…

Foto: Christian Thuesen

Angriperen Thomas Klemetsen Jakobsen var tydelig skuffet etter fadesen mot Sandnes Ulf.

Kampfakta

Moss FK – Sandnes Ulf 1-7 (1-4)
Melløs, Moss

TIlskuere
214

Mål
1-0: Thomas Klemetsen Jakobsen
1-1 :Jostein Ekeland
1-2: Michael Baidoo
1-3: Mathias Bringaker
1-4: Erlend Hustad
1-5: Maxwell Michael Effiom
1-6: Jostein Ekeland
1-7: Maxwell Michael Effiom

Moss FK XI 4-2-3-1
Ranmark – Sanneh, Troudart (Njie), Andersen, Potur – Tesfai, Kadri (Klaussen) – Kidane (U. Pedersen), Alexsandersson (Hjerpseth), Klemetsen Jakobsen – Idrissi (Bam Carlos)

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©