Nye brikker på plass!

Det var en påkjenning det som skjedde forrige sesong. Vi har brukt tiden til å fordøye at vi skal faktisk spille i 3. Divisjon i 2017. Ikke nok med at vi har måtte svelget stoltheten med å spille mot Odd 2 da man helst skulle møtt førstelaget i et par divisjoner lengre opp. Denne sesongen skal vi faktisk møte Odd 3.
I kjølevannet av dette har det skjedd noe.
En del har dratt, men det har også kommet en del nye spillere inn. Et par spennende signeringer vel og merke. Er det nå det skal snu?. De må snu. Det lukter klubbygging, det lukter markedsføring. Det lukter fugl!

Her er en liten oversikt over hvem som har kommet inn.

 

 

Morten Giæver har signert for Moss. En avtale som strekker seg ut 2019-sesongen. Den rutinerte midtbanespilleren blir også med dette klubbens assistenttrener.
Giæver kommer fra fjorårets divisjonskollega, Bærum.

Giæver har tidligere spilt for Tromsø, Skarp, TUIL, Sarpsborg 08, Ull/Kisa og nå senest Bærum.

 

Fra før har Kjetil Berge kommet inn. Berge har tidligere vært kaptein i Sarpsborg 08 og har spilt Sarpsborg 08 opp i Eliteserien (Den gangen Tippeligaen) med blant annet Morten Giæver.
Berge startet sist sesong i Tippeligaen, men ble i sommer lånt ut til Sandefjord i OBOS-Ligaen. I Sandefjord var han med på og spille laget til opprykk.

Håvard Thun har kommet inn etter en sesong i Ullern. I Ullern spilte han sentral midtbanen, men i Moss er han tiltenkt en rolle lengre frem i banen. I følge hovedtrener Ole Martin Nesselquist er han en lignede type som fjorårets toppscorer Fabian Stensrud Ness.

 

To av spillerne som kom til Moss sist sommer deriblant Dawda Leigh, har valgt og fortsette karrieren i Moss. Det samme gjør Ridouan Elyounoussi.

Før jul ble det klart at Marcus Ohlsson gjør comeback på den riktige siden av kanalen. Ohlsson kom til Moss foran 2012 sesongen fra FK Tønsberg, men sommeren 2015 signerte han for Sprint-Jeløy. Nå er han tilbake på riktig side og klar for en opptur. Det forventes frisparkmål fra Ohlsson i løpet av sesongen.

Nathaniel Jones har kommet inn, men er tiltenkt en rolle rundt rekruttlaget. Jones spilte forrige sesong for Trosvik og Sparta Sarpsborg. Har tidligere vært innom Arsenal i sing ungdom.

 

Den lovende unggutten Marcus Holder Jensen har blitt tatt opp i A-stallen og vil nok få sine sjanser i 3. divisjon denne sesongen.

 

Markus Rekdal har kommet inn og kan bekle venstrebacken. Rekdal er i slekt med tidligere straffekonge Kjetil Rekdal og kommer fra Hobøl. Rekdal har tidligere spilt i Sprint-Jeløy og var i Fredrikstad forrige sesong.

Kent Thygesen er en keeper fra inder-Østfold og kommer fra Mysen før denne sesongen. En annen keeper, Andreas Wasenius har blitt tatt opp i A-stallen. Wasenius er fra Kambo og har tidligere spilt for Kambo. Hans tvillingbror spiller på Sprint-Jeløy.

 

Håkon Kolsvik er en offensiv midtbanespiller fra Øreåsen. Øreåsen. En hver hovedtrener i Moss bør han en fra Øreåsen på laget. Tidligere har han spilt for Øreåsen(!) og Ekholt.

 

Noen har også forlatt oss i vinter. Før jul valgte Mads Dyrseth Sprint-Jeløy som sin klubb for 2017. Dyrseth har vært til og fra Moss, men fikk sin debut under Tor Thodesen hjemme mot Tiller i 2012. Thomas Skjelin har valgt gressvollene på Østsiden som sin nye hjemmebane, mens Martin Elvestad har lagt opp. Inntil videre.
Tom Skogsrud studerer i Oslo og blitt enige med Tom Nordlie og Skeid. Rune Reidar Isaksen har vendt tilbake til Lyn, hvor han spilte før han kom til Moss foran 2015.
Den libanesiske landslagspilleren Adnan Haidar er fortiden klubbløs, men den afghanske landslagspilleren Balal Arezou har gått tilbake til Asker.

Oskar Martinus Hansen har tatt toget til Ski og skal spille for Follo kommende sesong. 

Vi kan tilslutt nevne at Fabian Stensrud Ness har flytta til Sørlandet og Arendal.