Nok et knepent tap i Halden

Det ble tøft mot Kvik Halden da Noah Alexandersson ble utvist etter 15 minutter. For selv om Moss Fotballklubb var det beste laget med en mann mindre, så var Kvik Halden som stakk av med alle poengene.

Det var en spent gjeng som dro av sted fra Melløs rundt 16.00 lørdag ettermiddag i retning Halden. Turansvarlig hadde hendene fulle med å servere tørste mossinger som var på tur.

Da vi ankom Halden, gikk turen til Havnegarden Gastropub. Her var det topp stemning med sang og noe i godt i glasset. Etter at vi hadde satt vårt preg på Halden bar det opp til Halden stadion for kampen mellom Kvik Halden og MFK.

I det dommer blåste i gang kampen var det bra trykk fra bortefeltet. Det tilreisende fra Moss fikk se at Kællane tok tak i kampen fra start. Kvik Halden hang ikke med å måtte ty til ulovligheter for å forsøke å få Kællane ut at rytmen.

Etter 15 minutter ble Noah Alexandersson sendt tidlig i dusjen etter en arm. Svensken forsøkte så godt han kunne å rive seg løs fra Kvik-spilleren som ønsket Alexandersson drakt. I det Kvik-spilleren slipper armen til Alexandersson får Kvik-spilleren en arm midt i ansiktet.

Det var nok ikke tilsiktet og noen synes kanskje det var litt strengt. Dagens dommer fra Ekholt Jørgen Haga viste Alexandersson det røde kortet og Filip Westergaard det gule. At det ikke flere Kvik-spillere får se det gule kortet her er direkte svakt. Elendig kampledelse.

Etter utvisningen tok Kvik Halden mer over spillet. Uten at de helt klarte å bryte ned MFK. Kvik Haldens første store målsjanse kom etter en dødball, men Leo Getz sto på streken og fikk klarert ballen vekk.

Med 10 kæll var MFK farlig frempå ved et par anledninger på noen kontringer. Claudio Braga hadde en stor mulighet, Alexander Håpnes fikk i vei en avslutning og Anas Farah hadde en sjanse til å sende MFK i ledelsen, men det skulle stå 0-0 til pause.

Det var rett etter pause hvor avgjørelsen kom. Etter at Kvik Halden spilte seg rundt på MFKs høyreside var det Fabian Stensrud Ness som kunne heade inn 1-0 til hjemmelaget etter innlegg fra Uranik Seferi. Angriperen som knapt har spilt foran supportere siden han forlot MFK vinteren 2017 jublet ellevilt foran de tilreisende supporterne fra Moss.

Kællane ga ikke opp. Selv med en mann mindre jaktet MFK utligningen. For det skulle ikke stå på innsatsen. Først var det Anas Farah som førsøkte se uten hell. Deretter var det Leo Getz som fant Marius Andresen på bakerste stople. Kun en god redning av Orhan Simsek hindret MFK en utligning.

MFK presset på, men Kvik Halden fikk gjøre som de ville med MFK-spillerne med god hjelp av dommerkvarteten.

På overtid fikk Leo Getz og Claudio Braga en siste sjanse til å utligne, men Kvik Halden fikk blokkert. Dermed ble det sesongens andre tap. Dette var bare ikke vår dag.

Alexandersson: – Takk for støtten!
Etter kampen fikk Kråkevingen en melding på Instagram fra Noah Alexandersson.
– Takk for magisk støtte i dag!! Helt utrolig! Jeg er lei meg for at jeg satte laget i skiten. I min verden var det aldri et rødt kort.

Vi sees i august. Heia Moss!

Vær du sikker Noah. Vi vinner og taper som et lag. Vi gleder oss allerede til høsten!

En takk må rettes til Kvik Haldens daglig leder Haris Juklo for en god dialog og tilrettelegging for gjestene fra Moss.

En stor klapp på skulderen til alle mossinger som tok turen til Halden lørdag. Det var bra kok på tribunen underveis i hele kampen og etter kampen kunne vi se at Kællane satt pris på søtten. Dere leverte og Kællane ga alt!

Foto: Christian Thuesen
Foto: Christian Thuesen
Kampfakta

Kvik Halden – Moss FK 1-0(0-0)
Halden stadion, Halden

Tilskuere
619

Mål
1-0: Fabian Stensrud Ness

Gult kort
Dardan Sæter-Mehmeti, Kvik Halden
Adi Markovic, Kvik Halden
Mathias Engebretsen, Kvik Halden
Erikas Adukondis, Kvik Halden
Uranik Seferi, Kvik Halden
Marius Andresen, Moss FK
Kristian Strande, Moss FK

Rødt kort
Noah Alexandersson

Moss FK 4-3-3
Ranmark – Andresen, Strande, Welinder, Getz – Håpnes, Koko, Potur(Andersen) – Alexandersson, Claudio Braga, Farah(Bamba)

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©