– Håper mange tar turen til Halden

Han ble matchvinner hjemme mot Ørn-Horten 16. mai, sendte Sarpsborg 08 ut av cupen og har vært sterkt delaktig i Moss Fotballklubbs solide vårsesong. Mot Kvik Halden håper han så mange mossinger tar turen til Halden.

Foto: mossfk.no

Hvem er Anas Farah Ali?
– Jeg vil beskrive meg selv som en hardtarbeidende og ambisiøs ung mann, som er glad i å utfordre seg selv på forskjellige områder. Nettopp for å ta lærdom og vokse som menneske.

Min nære familie og venner er viktige støttespillere i hverdagen for min del, dette er en verdi jeg setter høyt.

Utenom fotball. Hva er det du fyller dagene med?
– Ellers så har jeg fullt opp med jobb på barneskole, fra morgningen og fram til treningen starter. Etter treningen så liker jeg å tilbringe tid med mine nærmeste, men det er aldri feil å slappe av alene med en god serie på TV-en.

Du har vært litt på lån hos Grorud og Egersund. Hva fikk du ut av disse låneoppholdene?
– Jeg føler personlig at det å komme seg litt bort og oppleve andre miljøer både på og utenfor banen var veldig lærerikt. Dette er noe som har bidratt til at jeg er den personen jeg er idag.

Etter mange år i FFK ble kunstgress i Fredrikstad byttet ut med gress i Moss. Hvordan er det å være fotballspiller i MFK om dagen?
– Det er jo så klart gøy å være med på denne reisen. Vi har sparket godt fra oss i sesongen, og håper på at det fortsetter i dette sporet.

Trives også godt i spillergruppen og setter stor pris på tilliten som trenerne og klubben gir meg.

Du har faktisk vært på banen i alle kampene for A-laget denne sesongen. Det har resultert totalt 5 scoringer som nå sist mot Sotra. Du må være fornøyd med den scoringen?
– Ja, som nevnt i forrige spørsmål, så setter jeg pris på tilliten som jeg har fått. Det å score mål er jo såklart alltid gøy, men at laget vinner er det viktigste for meg.

Det ser ut som du, Cláudio Braga og Noah Alexandersson har funnet tonen sammen på topp. Hva er det som gjør at dere klikker såpass godt?
– Først og fremst så vil jeg si at gutta er noen gode fotballspillere. Noe som gjør det lettere å finne tonen med dem. Nå har vi også spilt en del kamper sammen, og jeg føler bare at vi bygger videre på denne gode kjemien.

Vi spurte Leo Getz tidligere om hvem som er best bilsjåfør av deg og han. Han svarte selvsagt seg selv. Er du enig med Leo?
– Ja, Getz kan få den.

Neste kamp er borte mot Kvik Halden. Det er ventet mange tilreisende fra Moss. Hvordan har du opplevd støtten fra tribunen til nå og hvorfor skal mossingene tar turen til Halden?
– Jeg føler at den støtten vi har fått er over all forventning. Dette betyr veldig mye for oss. Det er som at vi er 12 og ikke 11 på banen. Nettopp derfor trenger vi så mange som mulig i Halden på lørdag.

Hva kan vi forvente av MFK mot Kvik Halden lørdag kveld?
– Et heltent Moss-lag som er sultne på nok en seier!

Etter helgens kamp venter en etterlengtet ferie før vi tar fatt på siste del av sesongen. Hvilken oppfordring har du til de som vurderer å ta turen til Melløs i høst?
– Det kommer til å bli en spennende høst sesong, og som nevnt tidligere så er støtten vi får fra fansen utrolig viktig for oss ute på banen.

Foto: Christian Thuesen