Før kampen: Kvik Halden – Moss FK

Siste kamp før sommerpause er lokaloppgjøret borte mot Kvik Halden. Moss Fotballklubb har til gode å avgi poeng borte denne sesongen, men Halden stadion er et sted hvor Moss Fotballklubb kun har vunnet én gang siden nedrykket fra Adeccoligaen for 12 år siden.

Årets sesong startet på hjemmebane mot lørdagens motstander Kvik Halden. Matchvinnerscoringen kom på et straffespark fra Bamba etter Noah Alexandersson ble felt på tampen av førsteomgangen.

Hjemmelaget, i sine polkagris-stripete trøyer, har denne sesongen prestert langt under pari i forhold til hva forventningen var før sesongen. På papiret har haldenserne et godt lag, men det har lugget i serien. Etter 13 kamper står Kvik Halden med 14 poeng med en luke ned til nedrykksstreken på 4 poeng.

Forrige runde ble det poengdeling 2-2 borte mot Strømmen etter en sen utligning fra tidligere MFK-spiller Fabian Stensrud Ness. Den andre målscoren fra den kampen, Albert Makiadi, pådro seg på overtid sitt fjerde gule kort for sesong og må stå over helgens oppgjør mot MFK på Halden stadion. Fabian Stensrud Ness er for øvrig Kvik Haldens toppscorer så langt med 8 scoringer til nå i ligaen.

Gressmatta på Halden stadion har ikke vært kjent for å være blant de beste mattene. Før sesongen var det stor usikkerhet om de første kampene kunne bli spilt på Halden stadion som en følge av banens elendige forfatning.

Ifølge våre rapporter ville Halden kommune stenge Halden stadion i våres, men Kvik Halden ville ikke spille sine første hjemmekamper på Strupe.

Med det grunnlaget er det derfor gunstig å møte Kvik Halden på bortebane nå i sommer når gressmatta er på sitt beste.

Statistisk sett er Halden stadion et sted hvor MFK har slitt resultatmessig. Etter nedrykket fra nest øverste nivå i 2010 står MFK med 6 tap, 3 uavgjort og 1 seier. Den ene seieren kom tilbake i opprykksesongen i 2017.  

Den gangen startet det på verst mulig måte for MFK. Magnus Hart ga hjemmelaget ledelsen etter 11 minutter før Johan Berglund først økte til 2-0, før han etter 30 minutter økte videre til 3-0. Da så det mørkt ut, men MFK ga ikke opp.

Thomas Klaussen reduserte til 3-1 etter 34 minutter, før han etter 50 minutter reduserte til 3-2 og MFK fikk virkelig blod på tann. MFK presset Kvik Halden og etter 77 minutter utlignet Thomas Klaussen til 3-3!

En skulle tro at MFK var fornøyd med å hente opp 3-0 til 3-3, men MFK ville ha med seg alle poengene hjem til Melløs. Med 4 minutter igjen av ordinær tid danset Rene Elshaug seg igjennom haldensernes forsvar før han på elegant vis satt inn 3-4 med utsiden av foten.

Snuoperasjonen var fullført og for noen scener vi fikk etter at dommer Jørgen Haga blåste av kampen. Som for 5 år siden, er Jørgen Haga satt opp som kampleder til lørdagens oppgjør.

Siden 2017 har MFK kun scoret 5 mål i Halden. Fire av disse scoringene har klubblegenden Thomas Klaussen stått for. Som nevnt tidligere var han veldig sentral under comebacket tilbake i 2017 og han var også kællen som utlignet til 1-1 da MFK kjempet seg tilbake og fikk med seg ett poeng hjem i 2019. De to siste oppgjørene i Halden har endt med et knepet 1-0-tap. 

MFK kommer fra en meget solid 2-0 seier hjemme mot Sotra etter scoringer av Claudio Braga og Anas Farah. Bare en god Sotra-keeper hindret målfest på Melløs. Et skår i gleden var skaden til Vetle Hellestø midtveis i 1. omgang. Midtbanespilleren må trolig belage seg på en pause fra fotballen en god stund.

Emmanuel Troudart har et håp om å være tilbake til denne kampen, men det svaret får vi vente til lørdag med å få. Reservekeeper Dani Rojas har slitt med kneet i de siste ukene. Dette har ført til at Nicklas Lagesen har vært reservekeeper i de siste kampene.

En av heltene fra 2017, nemlig klubblegenden Thomas Klaussen, er fortsatt ute på ubestemt tid. Legenden sliter med smerter i kneet og trener derfor alternativt. Sebastian Pedersen og Michael Singh er også ute på ubestemt tid.

Det blir spennende å se hvordan MFK vil ta hensyn til Vetle Hellestøs skade. Ser vi utenom juniorspillerne Oliver Stavdal og Sander Wold, så er det kun John Philippe Koko, Alexander Håpnes og Aksel Baran Potur som er tilgjengelige midtbanespillere igjen.

Oliver Stavdal fikk sin første start i PostNord-ligaen 2. pinsedag mot Odd 2 og styrte midtbanen til MFK på Skagerrak Arena. Sammen med Sander Wold var han svært delaktig i snuoperasjonen borte mot Sprint-Jeløy i 1. runde i NM. Det blir likevel spennende å se om MFK vil erstatte Vetle Hellestø i sommer eller om kanskje erstatteren allerede finnes i egne rekker.

I angrep har MFK flere strenger å spille på. Matchvinneren fra seriestarten åpnet sesongen forrykende, men har blitt henvist til benken ettersom at Cláudio Braga har storspilt på spissplass. I tillegg har Edmund Owusu, som er innleid fra Lillestrøm, kommet fra benken og gjort mål. Senest sist bortekamp mot Staal Jørpeland.

Avspark på Halden stadion er 18.00. Kjøp billett på forhånd og vær tidlig ute. Under følger det praktisk info for mossinger som planlegger en tur til Halden. 

Foto: Christian Thuesen
Praktisk info for mossinger
Kællane skal avslutte en fantastisk vårsesong med bortekamp i grensebyen Halden.
Tidligere har det vært mye rot med plasseringen vår i Halden. Noen har blitt henvist til bortefeltet samtidig som mange andre har kunne bare spasere rett å ta plass akkurat der dem selv ønsker.
 
Når vi nå skal til Halden denne lørdagen ønsker både vi og Kvik Halden at alle mossinger skal samles på et eget felt. Her får vi også egen inngang. På bildet under finner dere vår plassering.
 
Kvik Halden har allerede åpnet billettsalget for kampen til helga. Samtidig oppfordrer de alle oss fra Moss om å kjøpe billett på forhånd. Dette gjør logistikken mye enklere slik at vi alle får en god opplevelse i Halden.
 
Det har blitt satt av 200 plasser for tilreisende fra Moss. Dette kan økes dersom det skulle være behov for dette. Vår inngang er i klokkesvingen. Det er på motsatt side av stadionbakken. Vi kommer ikke inn andre innganger. De kommer til å spørre ved inngangen hvor vi er fra og om noen fra Moss kjøper billetter på andre steder enn bortefeltet vil bli nektet inngang.
 
Portene på stadion åpner 17.00. Vi har blitt anbefalt å være ute i god tid ettersom det ventet en del folk på Halden stadion når Kællane gjester Halden.
 
Bussen til Kråkevingen reiser fra Melløs stadion kl 16.00. Forventet ankomst Halden er ca 16.45. I Halden blir det stopp på Havna Restaurant. Her går det rykte om en egen MFK-pizza for anledningen, og muligheten for noe godt i glasset.
 
La oss lage en god ramme og gi Kællane den støtten de virkelig fortjener etter en eventyrlig vårsesong!
 
Linken til billettsalget:
https://kvikhalden.woow.no/#!/match/buy/390
Her SKAL en velge borteseksjon og kjøpe billetter på den.
 
Det er fortsatt ledige plasser på bussen til Halden. For påmeldinginformasjon sjekk ut linken under:
https://www.kraakevingen.no/buss-til-halden-2/
 
Meld din interesse i vårt Facebook arrangemanget. Det det som vil bli oppdatert.
https://www.facebook.com/events/965097534888420?ref=newsfeed
 
Lørdag 16. juli – 18.00
Halden stadion
 
Vi sees i Halden!