Moss FK raknet fullstendig mot Arendal

Toppoppgjøret på NORAC stadion lørdag ble ingen hyggelig opplevelse for alle som er glad i Moss Fotballklubb.

Kampbildet ble som ventet fra start. Arendal gikk ut i hundre fra start mens MFK skulle ligge lavt å ri av stormen, men etter kvarteret spilt fikk Jonas Fredriksen lykketreff fra 20 meter og sendte Arendal i ledelsen 1-0.

Etter scoringen fortsatte Arendal i samme sporet samtidig som MFK forsøkte seg på noen overganger uten hell. Etter 37 minutter fikk tidligere MFK-spiller Edvard Linnebo Race gult kort, og få minutter senere skal han være lykkelig over at ikke fikk sitt andre gule kort for dagen da han kvestet Alexander Håpnes.

Like før pause var MFK farlig nærme utligning etter en dødball. Ballen havnet etter litt klabb og kebab i føttene til Anas Farah, men Arendal fikk ryddet unna i siste liten.

Etter pause var det MFK som gikk for en utligning og nok en gang var det Anas Farah som var en svak avslutning unna utligning etter et hjørnespark. I slike oppgjør er det viktig å ta vare på sjansene en får ellers blir en hardt straffet.

For det skulle ikke gå lenge før en offsideplassert Sebastian Berge skulle gi hjemmepublikummet mer å juble for da han med god hjelp av assistentdommer økte til 2-0 for Arendal. Det er trist at dommerne skal bli matchavgjørende i så viktige kamper. Et rødt kort og en feilaktig scoring belønnes helt sikkert med kamp i OBOS-ligaen neste runde.

Herfra og ut gikk MFK virkelig opp i liminga og hjemmelaget trillet rundt med MFK. Etter 64 minutter sendte Sander Lille-Løve i vei et skudd som Mathias Eriksen Ranmark måtte gi til retur. På returen var Mathias Johansen og satte inn 3-0 med jubel foran de tilreisende fra Moss som ble belønnet med et gult kort.

Med 20 minutter igjen av ordinær tid satt Preben Skeie inn 4-0 til Arendal. Askel Potur var svært nære en redusering helt mot tampen av kampen var ikke MFK i nærheten av noen ting etter den feilaktige scoringen tidlig i 2. omgang.

Luka ned til Arendal er nå på 4 poeng med en kamp mer spilt enn Arendal. Neste runde har MFK spillefri mens Arendal skal til Strømmen for å kjempe om poeng.

Vi går en utrolig spennende i høst i vente og nå trenger Kællane oss fremover!

En stor takk rettes til alle sponsorene som gjorde bussturen ned til Arendal mulig. Vi setter uutrolig stor pris på deres bidrag. Hvem som var med å sponset busstur kan du lese her.

Kampfakta

Arendal – Moss FK 4-0(1-0)
NORAC stadion, Arendal

Tilskuere
1748

Mål
1-0: Jonas Fredriksen
2-0: Sebastian Berge
3-0: Mathias Johansen
4-0: Preben Skeie

Gult kort
Evard Linnebo Race, Arendal
Rasmus Christensen, Arendal
Mathias Johnasen, Arendal
Tord Salte, Arendal
Leo Getz, Moss FK
Jesper Grundt, Moss FK

Moss FK XI 3-4-3
Ranmark – Strande, Welinder(Potur), Andersen – Andresen, Koko (Grundt), Håpnes (Hagen), Getz – Alexandersson, Claudio Braga, Farah