Knuste serielederen på kunstgresset

Kampen startet på dårlig med mål imot allerede etter 2 minutter, men rekruttene slo kraftig tilbake mot serieleder Råde i Amedialigaen.

Det startet ikke veldig bra for MFK i høstsola på kunstgresset. Allerede etter 2 minutter lå ballen i nettet bak Elias Backhe etter et balltap midt inne på egen banehalvdel. Fredrik Stokke fikk æren i ved å åpne scoringsballet på Melløs.

Da var det nok mange som fryktet at dette kunne bli tøft for MFK. Råde er ikke lag som en ønsker å ligge under tidlig mot, men MFK la seg ikke ned av den grunn. Etter 13 minutter var Aksel Potur som kunne juble for utligning etter et strålende forarbeid av Bamba, 1-1.

Midtveis i den 1. omgangen skulle MFK får mer å juble for da Bamba sendte MFK i ledelsen et nydelig av angrep fra vertene, 2-1.

Resten av omgangen bølget frem og tilbake som en skikkelig 4. divisjonskamp skal gjøre. Råde presset på for en utligning, men Elias Backhe og resten av MFK holdt unna samtidig de var farlige på overganger. MFK kunne gå til pause på stillingen 2-1.

Etter hvilen fortsatte Råde jakten på utligning, men MFKs unge stopperpar ryddet unna det som kom sammen med Elias Backhe. Det var på kontringer MFK virkelig var farlige denne mandagskvelden. Flere ganger var MFK igjennom, men assistentdommer ved Råde benken hadde kanskje ikke sin beste dag på sidelinja denne kampen.

Det var likevel kontringer som skulle bli MFKs bane utover 2. omgang. I det vi beveget oss inn de siste 15 minuttene på kunstgresset var det Aksel Potur som løp i fra alt og alle før han limte ballen opp i lengste kryss til 3-1 til MFK.

Råde satset alt fremover mot slutten av kampen og det ga MFK flere store overganger som ble misbrukt. Til slutt var det midtstopper Victor Melbye som ble med i angrep etter Nikolai Kase-Berg ble spilt fint igjen. Alene med keeper hælflikket han til Melbye som enkelt kunne sette inn 4-1 i det åpne målet.

Vondt skulle bli til verre da Albion Lafiti ble utvist etter å løpt over hele banen for dyttet til en MFK-spiller i ryggen. Dermed ble det en tidlig dusj på Lafiti og rett på sinnemestringskurs i Råde menighet.

ligaen
Kampfakta

Moss FK 2 – Råde IL
Melløs KG, Moss

Tilskuere
102

Mål
0-1: Fredrik Stokke
1-1: Aksel Potur
2-1: Bamba
3-1: Aksel Potur
4-1: Victor Melbye

Gult kort
Jesper Grundt, Moss FK
Samuel Skarnes Gray, Moss FK
Harald Linnebo Race, Moss FK
Victor Melbye, Moss FK
Netan Sansara, Råde IL
Erik André Skogen, Råde IL

Rødt kort
Albion Lafiti, Råde IL

Moss FK XI 4-3-3
Backhe – Vanvik, Haugsvær, Melbye, Skarnes Gray – Race, Stavdal, Grundt – Potur(Wensell Guttulsrød), Bamba (Kase-Berg), Wold