Moss FK lekte seg til seier

Det ble en formasjonsendring i det som ble Thomas Myhres første kamp som midlertidig sjef på Melløs. Det utvalgte ble sendt ut i en 3-4-2-1 formasjon, og med kaptein Thomas Klaussen tilbake fra start for første gang siden fadesen på Gjemselund i august.

Den første halvtimen var det Alta som var det førende laget, men MFK lå kompakte med en femmer i forsvar. Fra før var måtte Alta klare seg uten Morten Gamst Pedersen som var hjemme i Alta med karantene. Etter 27 minutter ble Øyvind Veseth Olsen sendt av banen med et noe billig rødt kort.

Etter utvisningen var det fortsatt Alta som hadde mest ball, men mossingene jobbet seg mer og mer inn i kampen, men på tampen av 1. omgang fikk Willy Sanneh beskjed av Kråkevingens Torjus Hjælmen om å komme seg høyere i banen. Sarpsborgs Cafu gjorde det han ble bedt om like etter.

For Sanneh fikk ballen helt ute til høyre hvor han forserte et par meter før han slo en presis langpasning i rommet mellom Altas midtstoppere, hvor han fant Walid Idrissi. Spissen dempet ballen flott på brystkassa før han satt inn 1-0 bak Marius Tollefsen i Altas mål. Dermed gikk MFK til pause med 1-0 i målprotokollen.

Om førsteomgangen kanskje var mer jevnspilt, ble det etter pause kun spill mot et mål, og sjansesløsing av en annen verden. Først ut av Thomas Klemetsen Jakobsen som ble fint spilt igjennom Walid Idrissi etter å ha kombinert fint med Stian Andersen i forkant.

Klemetsen Jakobsen også kjent som Klemetsrud blant supporterne kom alene med Altas keeper Tollefsen, men sisteskansen reddet forsøket fra rogalendingen.

Neste sjansebonanza skulle komme etter en hjørnespark fra Leo Getz. Først var det Momodou Njie som fikk en dobbelsjanse før stopperkollega Emmanuel Troudart fikk sin avslutning reddet av Tollefsen.

Men scoringen skulle komme tilslutt. Leo Getz som leverte en kjempekamp fra sin vingbackposisjon fant Walid Idrissi i boksen med et flott innlegg langs bakken. Spissen var der han skulle da han satt inn sitt og MFKs andre mål for dagen, 2-0.

Vertene fortsatte med å kverne gjestene fra Finnmark. Thomas Klemetsen Jakobsen fikk nok en gang et skudd reddet av Atlas meget gode sisteskanse Tollefsen. Ikke heller Jørgen Solvang Nilsen klarte å overliste Tollefsen etter å ha bli satt opp av Walid Idrissi etter et godt forarbeid av Noah Alexandersson.

Den absolutte spiker’n i kista skulle komme tilslutt. Willy Sanneh kunne notere seg for sin andre målgivende da han fant Thomas Klemetsen Jakobsen i bsoken. Endelig klarte sidisen og overliste Altas sisteskanse til 3-0. Selv med 20 minutter igjen på klokka ble det ikke flere mål på Melløs.

Dermed ble det intet hyggelig gjensyn med Melløs for Omar El Ghaouti og eller Aleksander Bjørnvåg.

Neste hjemmekamp er allerede neste helg mot Senja. Det går rykter om åpningsfest på Melløs. Følg med i klubbens kanaler.

Foto: Christian Thuesen

Walid Idrissi leverte en solid hjemmekamp mot Alta.

Kampfakta

Moss FK – Alta
Melløs, Moss

Tilskuere
194

Mål
1-0: Idrissi (45)
2-0: Idrissi (58)
3-0: Klemetsrud (67)

Gult kort
Thomas Klaussen, MFK
Jørgen Solvang Nilsen, MFK
Momodou Njie, MFK
Emmanuel Troudart, MFK
Christian Regiuniussen, Alta

Rødt kort
Øyvind Veseth Olsen, Alta

Moss FK XI 3-4-2-1
Ranmark – Njie (Tesfai), Troudart, Andersen – Sanneh, Klaussen, Solvang Nilsen, Getz (Potur) – Klemetsen Jakobsen, Alexandersson – Idrissi

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©