– Jeg trener med ball igjen

Denne sesongen har vært tøff for Moss Fotballklubb., men for Christoffer Guttulsrød har den vært ekstra tøff. Nå ser det imidlertidlig bedre ut for mossingen som endelig er tilbake i trening.

Foto: mossfk.no

I årets første internkamp pådro du deg en skade. Den skaden har du slitt med siden den gangen. Du har gått glipp av hele sesongen til nå. Du fikk mye spilletid forrige sesong, og blir sett på en kæll for fremtiden. Hvordan har 2021 vært så langt for Christoffer Guttulsrød?
– 2021 har stort sett vært kjedelig for min del. Som du sier så har jeg vært skadet hele sesongen og det er jo alltid kjedelig. Jeg kribler etter å spille fotball… Har tatt en del tid, men det har vært en komplisert skade.

Det har vært mye frem og tilbake om hvordan skaden din skal behandles. Har dere funnet ut av dette i det vi har gått inn i oktober?
– Nå er ting på bedringens vei, og har vært med på en noen deler av treningene denne uka. Jeg er tilbake i trening, og har trent med ball!

Får vi se deg på banen i løpet av denne sesongen eller må belage oss med å vente til 2022?
– Jeg håper selvsagt å kunne spille noen kamper i år, men det må vi ta litt uke for uke hvordan opptreningen går.

Tidligere i vinter stilte jeg det et spørsmål:
Hva forventer du av deg og laget kommende sesong?
– Forventer at vi retter opp inntrykket vi ga i 2020 og at det skal bli artig å se på Moss spille fotball (når det blir lov igjen).

Du har riktignok ikke fått bidratt selv på banen, men hvordan opplever du sesongen så langt?
– Sesongen har vel ikke blitt sånn som man håpet, i alle fall ikke for egen del med tanke på skaden. Nå gjelder det å løfte blikket, og krige inn siste delen av sesongen.

Denne uka ble det klart. Shaun Constable er ferdig som hovedtrener. Hva var det beste med Shaun?
– Shaun var en veldig hyggelig, og flink trener. Han tok seg god tid til meg selv om jeg har vært skadet og det satt jeg stor pris på.

Sportssjefen Thomas Myhre har fått ansvaret ut sesongen. Hva har dere blitt enige om på trening denne uka?
– Vi har hatt hovedfokus på hva hver enkelts arbeidsoppgave er, og hvordan vi best mulig kan utføre dette.

Alta er neste lag ut. Gamst Pedersen soner karantene, men Bjørnvåg er tilbake på Melløs. Hvordan skal vi slå dette gamlehjemmet fra Finnmark?
– For å slå Alta må vi matche dem på fysikken og ta krigen. Veldig rutinert lag, så her gjelder det å ha hodet på plass.

Nytt FIFA kom i butikkhyllene på fredag. Hvem på laget tror han er best i FIFA, og hvem er det som faktisk er best?
– Best i FIFA er vanskelig, men det er mange som mener de er fryktelig gode. Jeg må vel kanskje si at Magnus Fagernes går av med begge.

Han er nok best, og samtidig er den som den som er veldig opptatt av å fortelle at han er best.

Som eneste fødte mossing på laget (Klaussen er mossing). Hva vil du si til dine med mossinger som er på vei til å miste motivasjonen og trua på byens flaggskip?
– Nå trenger vi alt av støtte vi kan få. Møt opp på Melløs, og støtt oss. Vi skal jobbe beinhardt for å dra med oss 3 poengere.

Foto: Christian Thuesen

Christoffer Guttulsrød er endelig tilbake i trening.