– Julen er tid for å være med familien

Siden opprykket ble sikret for drøyt to måneder siden har Cláudio Braga holdt formen ved like hjemme i Portugal. Hva er den ultimate julefilmen, typisk portugisisk julemiddag og savner han Moss?

Profilbilde Claudio Braga Moss FK
Foto: mossfk.no

Du har tilbrakt tiden hjemme i Portugal siden sesongen var ferdig. Hvordan har det komme hjem til venner og familie med et opprykk til OBOS-ligaen og Årets Kæll i bagasjen?
– Det var veldig godt. Den følelsen av å ha prestert og samtidig gjort venner og familie stolte betyr mye. Det er ingenting bedre enn å komme hjem til dem som står deg nært og som alltid har støttet meg.

Savner du været vi har i Norge?
– Det ville vært en skikkelig løgn om jeg gjorde det. Temperaturen her hjemme er heller ikke så mye å skryte av, men jeg har en følelse av at den er bedre enn i Norge, hehe. Jeg savner å se på at det snør. Det for holde.

Hva med din nye hjemby Moss?
– Mye, jeg er veldig ærlig når jeg sier at jeg savner byen. Menneskene, den daglige rutinen og livet I min nye hjemby.

Hvordan holder du deg i form hjemme i Portugal?
– Jeg har spilt en del fotball og drevet med egentrening for å holde meg i form inn mot sesongoppkjøringa. Jeg føler meg bra, bade fysisk og spesielt mentalt.

Det er litt over 2 måneder siden vi rykka opp. Hvordan var atmosfæren og stemningen inne på Ullern tilbake i oktober?
– Atmosfæren var helt utrolig slik den var gjennom hele sesongen for oss på laget. I den siste kampen var det «helt crazy» fra første spark på ballen og kampen igjennom. Tusen takk for støtten. Sammen klarte vi det!

Julen er her. Hva er det ultimate julefilmen for Claudio Braga?
– Tror jeg snakker for mange, men her hjemme i Portugal er Home Alone. Den kommer vi ikke unna.

Hva betyr julen for deg?
– Jul er kjærlighet, hengivenhet, å være hjelpsom og være sammen med familien, være lykkelig, og det er så, så bra. Den beste tiden på året.

Hva er en typisk julemiddag i Portugal?
– Det er torsk. Torsk fra Norge med kokte poteter som alle portugisiske bestemødre er helt suveren på.

Før vi avrunder. Har du en liten julehilsen til alle der ute som er glade i MFK?
– Kos dere mye med deres nærmeste familie og venner. Begrav stridsøksene og gi hverandre kjærlighet. Jula er en fin tid på året hvor problemer forsvinner, og folk er lykkeligere. Alle dager skulle vært sånn egentlig.

Claudio Braga i aksjon mot Start i cupen 2022
Foto: Christian Thuesen